Vizită regală în Suedia, iunie 2010

Photo: Willi Schneider/Shutterstock (1198505dl) Crown Princess Margarita of Romania and Prince Radu Crown Princess Victoria and Daniel Westling: Gala Performance, Stockholm Concert Hall, Stockholm, Sweden – 18 Jun 2010

La invitația Majestăților Lor Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României au efectuat o vizită de trei zile în Suedia, de joi 17 iunie până duminică 20 iunie 2010.

Altețele Lor Regale au luat parte la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Victoria a Suediei cu domnul Daniel Westling.

Evenimentele s-au desfășurat la Stockholm și s-au bucurat de participarea Familiilor Regale europene și din Asia, precum și a numeroase personalități politice și din societatea civilă, suedeze și europene.

Joi, 17 iunie, la Palatul Drottningholm, cuplul princiar român a luat parte la un dineu oferit de suveranii suedezi, în prezența Familiilor Regale europene prezente la Stockholm.

În seara de 18 iunie, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte la concertul de gală de la Stockholm Concert Hall.

În ziua de 19 iunie, la Catedrala din Stockholm, a avut loc ceremonia religioasă a căsătoriei, în prezența a 1,100 de invitați. A urmat o procesiune cu trăsurile regale în centrul orașului, iar apoi toți invitații regali străini s-au alăturat Regelui și Reginei Suediei, pentru a saluta pe toți cei prezenți în piața din fața Palatului Regal.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50899425
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate