Vizita Principelui Radu în Suedia, 2015

În zilele de 4-5 mai 2015, Alteța Sa Regală Principele Radu a efectuat o vizită oficială în Regatul Suediei. Vizita a avut loc în capitala țării, Stockholm și în orașul Uppsala.

La vizită au luat parte domnul Ioan Uțiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și o delegație formată din reprezentanți ai unor producători agricoli din România.

Este a cincea vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2015. În luna februarie, Principele Radu și Principele Nicolae s-au aflat în Republica Moldova, iar în luna martie Principesa Maria a vizitat Parisul și a luat parte la deschiderea pavilionului românesc de la Salon du Livre. În luna aprilie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit Paștele în Republica Moldova. Tot în luna aprilie, Principele Radu a efectuat o vizită oficială în Turkmenistan.

În cadrul vizitei, Principele Radu a fost primit, la Palatul Regal, de către Majestățile Lor Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei.

De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat Universitatea Suedeză de Științe Agricole din Uppsala, precum și Academia Regală Suedeză de Științe Agricole și Forestiere din Stockholm.

Ambasada României la Stockholm a găzduit un seminar cu tema promovării produselor agro-alimentare românești la care au luat parte reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai producătorilor agricoli români.

În cursul vizitei, Principele Radu a avut întâlniri cu reprezentanți de seamă ai producătorilor agricoli suedezi, precum și cu personalități din societatea civilă suedeză. De asemenea, Alteța Sa Regală a participat, la ambasada României la Stockholm, la o recepție găzduită de Excelența Sa doamna ambasador Răduța Matache.

Familia Regală a României a vizitat Suedia de opt ori, în ultimele două decenii. Regele Mihai a fost la Stockholm în anii 1996, 2002 și 2006, la invitația Regelui Carl XVI-lea Gustaf. Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Suedia în 1996, 1997, 2002, 2005, 2006 și 2010. Principele Radu și Principele Nicolae au efectuat o vizită cu caracter public în Suedia, în anul 2014.

Regele Mihai a fost oaspetele Parlamentului și Guvernului Suediei în 2002, cu ocazia vizitei UE pe care a întreprins-o în sprijinul candidaturii României. Suveranii suedezi au efectuat o vizită de Stat în România, în anul 2003, în cadrul căreia au oferit un prânz Familiei Regale a României și au stat alături de Majestățile Lor și de Altețele Lor Regale la Dineul de Stat, organizat în București.

Imagini din cadrul vizitei:

Universitatea Suedeză de Științe Agricole din Uppsala

Ambasada României la Stockholm

 

 

 

13 comentarii

 1. Norica Vasilian says:

  Ne mândrim cu Altețele Voastre, care reprezentați cu cinste România !

 2. Ivanovici Spirescu says:

  Sa fie cu folos !

 3. stelian r. says:

  Alteta,
  Se pare ca vom avea o recolta frumoasa de ceriale si de fructe, daca ne va ajuta clima (Dumnezeu !) in continuare. Ma bucura implicarea AV. alaturi de reprezentantii Guvernului .Casa Regala a vut mereu un cuvant greu, in toate problemele de interes national ! Va dorim sanatate si succes ! Traiasca Regele !

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Mult succes Altetei Sale Regale Principelui Radu in atingerea obiectivelor acestei vizite. Raporturile dintre Casele Regale ale Romaniei si Suediei sunt deosebit de stranse si cordiale, lucru ce se va reflecta cu siguranta in felul in care se va desfasura vizita dar si in consecintele sale benefice ulterioare.

  Este, ca de obicei, un umar solid pe care membrii Familiei noaste Regale il pune la prosperitatea si viitorul tarii si la bunastarea cetatenilor sai.

  Nihil Sine Deo!

  Diana Lucia Zotescu

 5. SUCCES, Principe! Nihil sine Deo!

 6. Thor Nysveen says:

  Bravooo!!!!Pt. vizita altetei sale regale principele Radu in Suedia.

 7. Maria says:

  Pe cand si la noi regat si respect pentru oameni ca in Suedia?

 8. Cristina-Adriana Popescu says:

  Alteta Voastra Regala, suntem mandri si fericiti ca ne reprezentati atat de frumos!

 9. Liliana Sora says:

  Alăturarea a două devize, două motto- uri , pline de înțelepciune, ca expresie a unor idealuri mărețe precum ” Nimic fără Dumnezeu ” și ” Pentru Suedia în ritmul timpului “, înseamnă înțelegere, colaborare, încredere, consolidarea bunelor relații, respectul reciproc , etc . ambele Case Regale având vocația de a ține pasul cu timpul. Respect și considerație pentru ASR Principele Radu, admirație și prețuire pentru întreaga Familie Regală ! Trăiască Regele !

 10. Cristian says:

  Traiasca Monarhia!!!!

 11. […] Coroanei Margareta și Principele Radu au vizitat Suedia în anii 1996, 1998, 2006, 2010, 2014, 2015 și […]

 12. […] Suedia, 2015 […]

 13. […] Suedia 2015 […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347912
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate