Vizita Principesei Muna, mai 2015

În zilele de 20-24 mai 2015, Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului hașemit, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea, a efecuat o vizită oficială în țara noastră.

Alături de Principesa Muna s-au aflat, pe durata șederii sale în România, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Înaltul musafir iordanian a vizitat municipiul Târgu Mureș și a fost oaspetele Familiei Regale, într-o vizită cu caracter privat, la Castelul Regal de la Săvârșin, în ultima parte a șederii în România.

Joi, 21 mai 2015, în cursul dimineții, Principesa Moștenitoare Margareta a luat parte la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș Principesei Muna a Iordaniei și domnului prof. dr. Ekhleif Tarawneh, președintele Universității Iordaniene.

În continuarea vizitei în municipiul Târgu Mureș, Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Muna a Iordaniei au vizitat Centrul de simulare și abilități practice al Universității de Medicină și Farmacie.

În aceeași zi, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, la lucrările de deschidere ale celui de-al VI-lea Congres de Medicină și Farmacie Româno-Iordanian, aflat sub Înaltul Patronaj al Principesei Muna.

Anul trecut, la Amman, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost alături de Principesa Muna, la ediția din 2014 a congresului, iar în anul 2013, Principesa Muna a prezidat congresul la Iași, unde a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului.

În cursul serii, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Muna a Iordaniei au luat parte, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, la concertul de gală oferit oferit de Universitatea de Medicină și Farmacie. Concertul a fost susținut de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș.

În încheierea zilei, oficialitățile municipiului Târgu Mureș și conducerea Universității de Medicină și Farmacie au oferit un dineu în onoarea Familiilor Regale română și iordaniană.

Vineri, 22 mai 2015, Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Muna a Iordaniei au vizitat sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” și Unitatea de Primiri Urgențe SMURD din Târgu-Mureș. Alături de Altețele Lor Regale s-a aflat domnul secretar de stat Raed Arafat, fondatorul SMURD în România.

Familia Regală a României a vizitat Iordania în anul 1995 (când Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această țară), în anul 1996 (când Principesa Moștenitoare și Principele Radu și-au petrecut luna de miere), precum și în anii 2004, 2010, 2012, 2013 și 2014 (în care au fost prezenți în Regatul Hașemit Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae).

Alteța Sa Regală Principesa Muna a fost oaspetele Familiei Regale a României în anul 2011, la anivesarea de 90 ai Majestății Sale Regelui, și în vara anului 2013.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

 

4 comentarii

 1. vladut mihaela says:

  Este o frumoasa relatie de prietenie si colaborare intre Casa Regala a Romaniei si Casa Regala a Iordaniei prin contributia directa a Alteteor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu !

 2. Dr Barakat says:

  Respect Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Familiei Regale din Romania , Respect Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului hașemit, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea.
  Multumesc Romania

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Este excelent faptul ca universitatile din Romania sunt din ce in ce mai active sub raport relational cu autoritati universitare sau de alt gen in alte tari, fie primind fie oferind titluri de Doctor Honoris Causa acestor emisari. Astfel de vizite si de ceremonii nu sunt doar protocolare. Ele sunt urmate de o intarire a relatiilor, de schimburi de cercetatori, de studenti, de organizari de conferinte si sesiuni bilaterale la nivel universitar, cu efecte dintre cele mai fructuoase pentru toate partile implicate. In acest caz, vizita oficiala efectuata de Printesa Muna in Romania ca oaspete al Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, dar si al Altetele Lor Regale Principesei Mostenitoare Margareta si a Principelui Radu este deja un lucru intrat demult in firescul relatiilor dinte cele doua Case Regale.

  Cu cat va fi mai mare si mai frecvent numarul unor astfel de vizite, cu atat mai hotarata va fi schimbarea catre o deschidere reala a Romaniei catre normalitate. Este ceea ce Regele nostru si Familia Sa stiu atat de bine sa faca pentru a-si implini legamantul sfant fata de tara si fata de viitorul poporului roman. Fie ca Bunul Dumnezeu sa Le vegheze traseul vietii si al actiunilor ce vor inteprinde cu atata binefacator efect pentru noi, romanii.

  Nihil Sine Deo !
  prof. Diana Lucia Zotescu

 4. anas m tarawneh says:

  prof . ekhleif tarawneh Is a personal Global and local academy, always working on the development of education in Jordan and outside Jordan

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635703
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate