Vizita Principesei Maria la Suceava și Botoșani, 25-27 aprilie 2016

În zilele de 25-27 aprilie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită publică în județele Suceava și Botoșani.

În decursul primei zile a vizitei, luni, 25 aprilie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale din Suceava și a vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei.

De asemenea, Principesa Maria a vizitat Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viaţă” din Suceava, care oferă servicii educative, asistenţă socială şi îngrijire medicală copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi mentale şi fizice.

În timpul după-amiezii, Alteța Sa Regală a participat, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava, la evenimentul de lansare a volumelor regale „Margareta. Principesa Moștenitoare” scris de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Balcicul Reginei Maria” scris de Diana Mandache, apărute la Editura Curtea Veche.

Marți, 26 aprilie, Principesa Maria a onorat invitația Muzeului de Istorie din Botoșani pentru a participa la vernisajul expoziției „Monarhia Constituțională în România – 150”. Expoziția reunește piese reprezentative pentru Casa Regală a României, aflate în colecțiile Muzeului Național Peleș și ale Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași. Relațiile istorice ale Familie Regale cu Botoșanii și elitele sale au fost evidențiate prin ilustrații și piese inedite aflate în colecții locale.

Cu această ocazie, au fost lansate cele două volume regale „Margareta. Principesa Moștenitoare” și „Balcicul Reginei Maria” apărute la Editura Curtea Veche.

În continuare, Principesa Maria a avut o scurtă întrevedere, la Palatul Administrativ din Botoșani, cu autoritățile locale ale județului.

În decursul același zile, Principesa Maria a vizitat Muzeul de Etnografie și Casa Memorială Nicolae Iorga din Botoșani.

De asemenea, Alteța Sa Regală a mers într-o vizită la Complexul Familial „Sfântul Mina” din Botoșani destinat copiilor cu dizabilități neuro-psiho-motorii. Principesa Maria a vizitat diverse case din acest complex și a discutat cu directorul Complexului despre programele de terapie aplicate acestor copii și adolescenți, cât și despre integrarea lor într-o viață socială pozitivă.

Miercuri, 27 aprilie, Principesa Maria a vizitat Casa Memorială Mihai Eminescu, Biblioteca Națională de Poezie, precum și biserica din satul Ipotești.

 Vizita la Suceava 

 Vizita la Botoșani

 

4 comentarii

 1. Cristian Sandu says:

  Paste Fericit Majestatilor Lor, Altetelor Lor Regale , intregii Familii Regale a Romaniei!

 2. Emilian T.Vandenboer says:

  Minunate stiri si fografii – Casa Regala de Romania alaturi de popor, alaturi de cei care doresc schimbarea cea mare in istoria contemporana a Regatului Romaniei :
  revenirea la starea statala legala a Regatului Romania!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !
  Monarhia renaste Romania !
  Cu adanc respect
  Emilian T.Vandenboer

 3. Gabriela Bucur says:

  Modestie,eleganta,frumusete !RESPECT!pentru Casa Regala a Romaniei.

 4. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Aceasta este Tara Altetei Voastre Regale. Cea mai frumoasa din lume! Oriunde Va veti duce oamenii Va vor intampina cu dragoste si caldura. Fiti increzatoare in misiunea Altetei Voastre Regale!

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 41593957
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate