Victor Rebengiuc, 85 de ani

Astăzi, marele actor român Victor Rebengiuc a împlinit vârsta de optzeci și cinci de ani, însumând 63 de ani de carieră artistică valoroasă, constantă, plină de forță și de creativitate. Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai iscusiți maeștri ai scenei și ecranului românesc din toate timpurile.

Marele actor a hotărât să-și serbeze venerabila vârstă pe scena Teatrului Național, în spectacolul cu piesa “Regele moare” de Eugen Ionescu.

În ziua de 28 februarie 2013, într-o ceremonie la Castelul Regal Peleș, Victor Rebengiuc a primit, în numele Regelui Mihai I, Decorația regală Nihil Sine Deo.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a trimis o scrisoare de felicitare domnului Rebengiuc, cu ocazia aniversării vârstei de 85 de ani.

La mulți ani!

Documentar Victor Rebengiuc

Sala Florentină, 28 februarie 2013, primele învestituri cu decorații regale la Castelul Peleș după anul 1947. ©TVR

8 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  ”Dorinţa mea cea mai mare şi cea mai profundă este să ajung un actor foarte mare… am impresia că mă aflu pe drumul ăsta, dar încă n-am ajuns la capătul lui. Mai e mult, mai e mult de mers până acolo. De-aş avea forţă, de-aş avea sănătate, de-aş avea regizori… pentru că un actor nu poate să crească, nu se poate dezvolta, nu se poate împlini fără regizori, cine îşi închipuie asta, greşeşte. Eu o spun în cunoştinţă de cauză. Deci îmi doresc toate acestea, pentru că, poate, cine ştie cum, cinci minute înainte de sfârşitul vieţii mele să pot spune – da, domnule, am ajuns.” spunea Victor Rebengiuc
  Aţi ajuns, maestre ! Sunteţi un mare OM, sensibilizat de dreptate şi adevăr, sunteţi un MARE ACTOR, pentru care înţelepciunea, încrederea, munca, respectul pentru oameni şi pentru sine…, vă aduc onoare , cinste, preţuire şi admiraţie .
  La mulţi ani , binecuvântaţi de linişte şi frumos !
  Toată consideraţia pentru Familia Regală care întotdeauna , a fost şi este alături de adevăratele valori ale artei, culturii şi civilizaţiei !

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  LA MULTI ANI MAESTRE !

 3. La Multi Ani, domnule Rebenciuc

 4. Cristian Sandu says:

  La multi ani, maestre!

 5. Alecu Nicoleta says:

  LA MULTI ANI, MAESTRE! SA NE TRAITI !!!

 6. La multi ani Regali !!!

 7. Diana Lucia Zotescu says:

  Victor Rebengiuc si frumoasa sa sotie Mariana Mihut, doi actori extraordinari, cu un talent urais si inepuizabile – inca – resurse artistice – vor mai inobila inca multi ani de acum inainte atat scandura scenei cat si ecranul, transformand in adevarate momente de desfatare artistica fiecare piesa de teatru si fiecare film innobilat prin participarea lor.

  La multi ani, Maestre ! Ma simt onorate pentru fapul de a fi participat la ceremonia de primire a decoratiei regale “Nihil Sine Deo”de la Castelul Peles din 28 februarie 2013.

 8. Valentina Stănescu says:

  La mulți ani cu sănătate!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47314019
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate