Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport a fost înființată de Regele Ferdinand I al României în anul 1923, prin Decret Regal. La vremea fondării, a fost a cincea universitate de această specialitate a Europei și a zecea a lumii.

Astăzi, la aproape nouă decenii de la fondare, universitatea a acordat Regelui Mihai I titlul de Doctor Honoris Causa. Am avut plăcerea de găzdui ceremonia la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor, luni, 14 mai 2012. Evenimentul face parte din celebrările ocazionate de ziua de 10 Mai.

Principesa Moștenitoare a reprezentat pe Majestatea Sa Regele în această ceremonie, primind însemnele titlului de Doctor Honoris Causa în numele tatălui Alteței Sale Regale. Au fost intonate Imnul Regal, Imnul universitar Gaudeamus Igitur și Imnul UNEFS.

Ceremonia s-a încheiat cu o recepție oferită de Casa Regală în Sufrageria mare a Palatului Elisabeta.

3 comentarii

  1. Marilena Bara

    Nu trece o zi fara sa nu realizam meritele uriase ale Casei Regale in modernizarea Romaniei, in orice domeniu. Ma infior gandindu-ma la cum ar fii aratat tara fara acest secol de monarhie si ma rog Bunului Dumnezeu sa ajung sa traiesc anii batranetii intr-o Romanie condusa de un Monarh.

  2. Dumitrescu Vladimir Luchyan

    Si eu sunt impresionat. Familia regala a facut multe lucruri minunate pentru tara aceasta…

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28693206
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate