Trenul Regal de Ziua Marii Uniri – 1 decembrie 2014

Plecarea din Gara Regală Băneasa
sâmbătă, 29 noiembrie 2014

• Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, la ora 10, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Alteţele Lor Regale Principesa Maria și Principele Nicolae, vor pleca de la Gara Regală Băneasa spre Gara Sinaia.
• Invitați în Trenul Regal vor fi Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.
• Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale vieții publice, precum și un număr de vârstnici și copii, beneficiari ai programelor inter-generaționale derulate de Fundația „Principesa Margareta a României”.
• Trenul Regal poate fi vizitat gratuit în Gara Sinaia, în zilele de sâmbătă, 29 noiembrie, între orele 15-18 și duminică, 30 noiembrie, între orele 10-18.
• Accesul presei este liber.

Recepția Anuală a Corpului Diplomatic la Castelul Peleș
sâmbătă, 29 noiembrie 2014

• Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, la ora 17, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor reprezenta pe Majestatea Sa Regele Mihai I la ceremonia anuală în onoarea Corpului Diplomatic. Majestatea Sa s-a adresat prima oară Corpului Diplomatic acreditat la București în decembrie 1940.
• La ceremonie vor lua parte Principesa Maria, Principele Nicolae și Nunțiul Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic acreditat la București.
• Mesajul Regelui Mihai I va fi citit de către Principesa Moștenitoare și Principele Radu în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, arabă și cehă. Evenimentul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.
• După ceremonie, Corpul Diplomatic va fi invitat la „Dejunul Diplomatic”, o tradiție instituită în secolul al XX-lea de Casa Regală. Evenimentul va avea loc în Sala de Muzică. Cu această ocazie, Muzica Militară a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” va susține un concert.
• Accesul presei este liber.

Ceremonie de învestire a Furnizorilor Regali la Castelul Peleș
duminică, 30 noiembrie 2014

• Duminică, 30 noiembrie 2014, Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare va oferi, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România.
• Ceremonia va avea loc la ora 17, în Holul de Onoare.
• La ceremonie va participa Alteța Sa Regală Principesa Maria.
• Accesul presei este liber.

Trenul Regal, de la Gara Sinaia la Gara Regală Băneasa
luni, 1 decembrie 2014

• Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce aduce un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României.
• Principesa Moștenitoare si Principele Radu vor fi însoțiți de Principesa Maria și Principele Nicolae.
• Alături de Familia Regală, se vor afla Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, împreună cu soțul ei.
• Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile.
• Trenul Regal va pleca la ora 09.08 din Gara Sinaia. Plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 09.00.
• Traseul și orele de oprire ale Trenului Regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi:
 Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.
 Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.
 Gara Râmnicu Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.
 Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.
 Trenul va aduce Familia Regală la București, la Gara Băneasa, la ora 17.55.
• Accesul presei și al publicului este liber.

 

11 comentarii

 1. Viorica M. says:

  Multumim si pentru informatia:
  “Trenul Regal poate fi vizitat gratuit în Gara Sinaia, în zilele de sâmbătă,
  29 noiembrie, între orele 15-18 și duminică, 30 noiembrie, între orele 10-18”.

 2. Anamaria says:

  La ce ora va ajunge trenul in Bucuresti? Sau aproximativ. Multumesc!

 3. Stefan Parlea says:

  SE INSTALEAZA NORMALITATEA IN ROMANIA TRAIASCA MONARHIA TRAIASCA REGELE

 4. aurora margareta condor says:

  VISUL parintilor si a bunicilor mei, VISUL meu pe care nu pot sa-l ating pentruca nu sunt in tzara si nici nu pot merge! Lucrez in Italia si , regret profund acest fapt. Parintii si bunicii mei au participat la paradele din centrul Clujului, cand Regele nostrum iubit venea pentru paradele de 10.Mai! In vremea aceea eu inca nu eram, mama era necasatorita. Acum sunt totzi plecati la Domnu’ si ma gandesc cat s-ar bucura sa va mai poata vedea si scanda numele! Tatal meu a fost Ofitzer de Garda Regala–l-am vazut in tabloul de pe peretele camerei noastre, in uniforma si cu coroana Regala pe chipiu. Dupa ani de zile dupa ce a murit, la numai 59.ani, bolnav din cauza batailor incasate pana in 1947, cand nu a mai avut nici un tzel pentru a continua lupta sustzinandu-si ideile public, in satele unde era invatzator.—-am gasit COROANA si am agatzat-o pe o bentitza de catifea neagra , la gat. Ce mandra eram si cu cat drag o purtam. Intr-una din zile mi s-a facut observatzie de catre un unchi, si mi-a impus s-o dau jos sa nu fac rau familiei, ca de mine nu-mi pasa! –aveam 18.ani. Ca sa nu-l supar, ca sa fie PACE in familie, o purtam sub bluze, apoi mi-a disparut! Maiestate, Va doresc SANATATE, MULTZUMIRE, FERICIRE alaturi de poporul pe care l-atzi condus si apreciat, cre va iubit si va mai iubeste, cat a mai ramas! Imi amintesc un episode din Mtii apuseni, unde ai mei erau dascali–eu in clasa I. Veneau la noi motzii si povesteau cu tata, pe care-l recunoscusera din timpul in care a construit drumul strategic military peste munti. Vorbeau in soapta , dand din mana in mana ceva drag lor. Dupa 20.ani, intreband-o pe mama, Dumnezeu s-o odihneasca,, ce anume priveau in ascuns, mi-a marturisit ca era oglinjoara pe care o aveau soldatii in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial, cu chipul maiestaztii Voastre—obiect prohibit si totodata sacru: oamenii aceia va asteptau, sperau ca intr-o zi va veti intoarce! Acum aproape totzi sunt …NU mai sunt. eu aveam 8-10 ani acum am 60. aveam 13 ani cand a murit tata. In mintea mea de copil faceam o legatura intre el si Domnia Voastra. REGRET cu durere in toata fiintza mea ca nu pot participa la aceasta intalnire. cat mi-am dorit-o!!! Cu deosebit respect pentru CASA REGALA si tot ce apartine “dragului nostrum REGE”—Traiasca REGELE in Pace si Onor!

 5. Ora sosirii Trenului Regal în București, 1 decembrie 2014 says:

  Luni, 1 decembrie 2014, Trenul Regal ajunge la București, la Gara Băneasa, la ora 17.55.

 6. Ion Mocanu says:

  sarbatori fericite !

 7. Vasi Pascu says:

  Da, foarte interesant si miscator. Incepem sa intelegem multe acum…istoria pe care am invatat-o noi in timpul regimului comunist spunea cu totul altceva. Incet, incet ne trezim…doamne-ajuta!

 8. Georgeta Colda says:

  Sănătate multă si tot binele din lume sa vi l dea bunul Dumnezeu întregii familii cu mult respect din toată inima

 9. Tata Ben says:

  Dorință

  M-am născut în monarhie;
  Erai dulce, Românie!
  Te știau peste hotare
  ”România muncitoare”;
  Erai demnă, respectată,
  De Domnul binecuvântată,
  Iar pe tron aveam un rege
  Care se ținea de lege!
  Mai era și sărăcie,
  Însă mama Românie
  Își păzea copiii săi
  De hapsâni și de mișei.
  A venit apoi războiul
  Și cu el, ciuma, strigoiul,
  Stăpânind peste popor,
  Văduvindu-l de onor.
  Cea mai cruntă tiranie
  Te-a lovit. Tu, Românie
  Sufereai de rău cumplit
  Când vedeai ce ți-au sortit
  Ticăloșii comuniști.
  Fiii tăi, mereu mai triști
  Luau drumul pribegiei
  De pe plaiul României.
  Au venit apoi străinii
  Ca să facă pe stăpânii
  Și, cu vânzători de țară,
  Pâinea noastră-i mai amară…
  – Doamne, Tu, Atotputernic!
  Strivește-l pe cel nemernic
  Și fă Rai din Românie
  Să mor demn în monarhie.

 10. Camelia Bogdan says:

  Dumnezeu sa binecuvinteze familia Regala, noul Presedinte, Romania si toti romanii oriunde viețuiesc . As îndrăzni sa cer poezia sa- mi fie trimisa in email. Mama mea se furișa in camera de oaspeți in fiecare dimineata sa admire tabloul cu Majestățile Sale Regele Mihai si soția Sa si se ruga pentru ei . Mi-as dori din toata inima sa pot fi la Sinaia , dar voi fi cu inima acolo. La multi ani si multă sanatate din Atlanta, USA.

 11. Radu Emilia says:

  Va asteptam, cu mult drag si respect, la Focsani!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50984781
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate