Tineri diplomați din 20 de țări, la Palatul Elisabeta

Miercuri, 12 septembrie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, o delegație formată din 29 de tineri diplomați de carieră din Regiunea Caraibelor și din Africa Subsahariană. Tinerii diplomați se află în România pentru a lua parte la programul de specializare profesională oferit de Institutul Diplomatic Român (IDR).

Delegația a fost condusă de dna Mihaela-Simona Spinaru, directorul IDR.

Principele Radu a invitat oaspeții să viziteze Palatul Elisabeta, iar apoi a ținut o prelegere referitoare la contribuția Casei Regale la modernizarea României, în ultimul secol și jumătate, precum și la rolul pe care îl au astăzi, în societatea românească, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Familia Regală.

Diplomații care au luat parte la întâlnirea de la Palatul Elisabeta au reprezentat Ghana, Zimbabwe, Zambia, Eswatini, Mozambic, Gambia, Tanzania, Botswana, Somalia; Antigua și Barbuda, Belize, Republica Dominicană, Guyana, Haiti, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent și Grenadine, Surinam și Trinidad și Tobago.

În încheierea vizitei, Alteța Sa Regală a purtat un dialog cu tinerii diplomați pe teme legate de politica externă a României și despre angajamentele publice externe ale Familiei Regale, reprezentând țara noastră în lume.

Familia Regală a întreprins, în ultimii 21 de ani, peste 350 de vizite externe, în 60 de țări ale lumii, pe patru continente: Europa, Africa, America și Asia.

Fotografii de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411567
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate