“Suflet de România” la Săvârșin, aprilie 2024

În zilele de sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie, pe Domeniul Regal Săvârșin s-a desfășurat festivalul de tradiții și meșteșuguri populare „Suflet de România”, ajuns la a doua ediție și realizat de Fundația Colecția Regală în parteneriat cu Profi România și cu Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai” din Timișoara. HISTOIRES ROYALES

În prima zi a târgului, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat standurile producătorilor și meșteșugarilor sosiți la târg, degustând bucate tradiționale și bucurându-se de frumoase obiecte de artizanat. Anul acesta au expus produsele lor peste cincizeci de producători locali din diverse părți ale țării. Lor li s-au alăturat meșteșugari în lemn, lut, ceramică, sticlă, bijutieri, cofetari și brutari, precum și asociații conducând diverse ateliere de creație.

În continuare, Alteța Sa Regală s-a adresat, în deschiderea târgului, celor prezenți, urându-le bun venit și felicitându-i pentru produsele lor, ca și pentru fidelitatea cu care răspund invitației de a reveni la Săvârșin.

Au luat cuvântul directorul și vicepreședintele Profi România, primarul comunei Săvârșin și reprezentanul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.

În cursul zilei au evoluat pe scena festivalului formații de dansuri și cântece populare din Săvârșin, a ținut o conferință părintele Constantin Necula și au prezentat recitaluri Narcisa Suciu și Ducu Bertzi.

Târgul va continua și duminică, 28 aprilie 2024, care a fost și Duminica Floriilor. Mii de oameni și-au îndreptat pașii către poiana parcului regal, într-o atmosferă de emoție, bucurie și prietenie. Seara a fost încununată de două concerte susținute de Vasile Șeicaru și Florin Chilian. Au evoluat, de asemenea, ansambluri populare din regiune.

Cei doi organizatori ai festivalului, Profi România și Fundația Colecția Regală au fost la mare înălțime. Felicitări tuturor!

Prima zi a festivalului

A doua zi a festivalului Suflet de România la Săvârșin 2024

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

3 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Eu nu-mi puteam desprinde ochii de pe imaginile surprinse de maestrul fotograf Daniel Angelescu, gandindu-ma tot timpul cat de frumos trebuie sa fi fost acest eveniment in realitate. Majestatea Sa a pus cu multa generozitate Domeniul Regal la dispozitia acestor mestesugari pentru ca acestia sa poata fi cunoscuti si apreciati de toti cei care au vizitat acest targ ce a intrat deja in traditia Savarsinului, si pentrru ca acesti artizani sa isi poate valorifica produsele.

  Frumoasa si nobila initiativa !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatea Voastra,

  In Sfinta Zi a Floriilor (Palm Day sau Intrarea in Templu in traditia ebraica), toti aceia carora li s-a dat la botez un nume de floare isi sarbatoresc astazi ziua numelui.

  Cu aceasta ocazie, Va rog sa ne permiteti a Va transmite cele mai alese ganduri si urari de sanatate, fericire personala, succese, liniste sufleteasca si armonie in toate aspectele vietii.

  Cu deosebita loialitate, incredere si atasament profund fata de Majestatea Voastra, Familia Regala si valorile Coroanei,

  prof. Diana (Lucia) Zotescu si dr. arh. Robert (Eugen) Zotescu

 3. Alexandru says:

  La Multi Ani, Majestatea Voastră!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852920
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate