Stela Popescu, In Memoriam

Familia Regală a României a aflat cu mare tristețe de trecerea la cele veșnice a marii actrițe Stela Popescu. Strălucită reprezentantă a teatrului de revistă, demnă urmașă a lui Constantin Tănase, Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935 în orașul Orhei din Regatul României. A avut o carieră de aproape șase decenii în teatru, film, radio și televiziune. A fost una dintre cele mai iubite artiste ale scenei românești.

În seara de 3 septembrie 2013, la Castelul Peleș, Majestatea Sa Regele i-a conferit Stelei Popescu, prin intermediul Principesei Moștenitoare Margareta, Decorația Regală  Nihil Sine Deo, “pentru întreaga sa carieră în teatru, televiziune, cinematografie și teatru radiofonic, prin care a adus bucurie, speranță, dragoste și caldură în casele românilor; pentru demnitatea și profesionalismul ei, pentru pasiunea pentru artă și pentru oameni; pentru poziția și inițiativele sale publice, prin care încearcă să aducă alinare și bucurie celor mai defavorizați dintre români; pentru că reprezintă un simbol al culturii contemporane românești, cu valențe universale, fiind cea mai mare artista română de revistă a tuturor timpurilor; pentru susținerea publică a valorilor și principiilor Dinastiei Naționale.”

Dumnezeu să o odihnească în pace!

14 comentarii

 1. Florina Silviana says:

  Familia Regala alaturi ca intotdeauna de poporul roman! Dumnezeu sa o odihneasca printre stelele teatrului pe marea actrita a scenei romanesti.

 2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Dumnezeu să o odihnească în pace ! O pierdere enormă !

 3. O mare actrita si un mare suflet!!S-a stins o bucatica din cultura romaneasca!!Dumnezeau sa o odihneasca in pace si lumina!!Trist!!!

 4. Maria SIMTEA says:

  Cand zici Stela POPESCU, cuvintele sunt de prisos!
  Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

 5. Radu Luiza says:

  Dumnezeu să o odihnească în pace!

 6. Naidin Catalina says:

  Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

  Condoleanțe familiei. O mare pierdere pentru teatrul românesc … pentru noi toti…

 7. Dan Voiculet says:

  Dumnezeu sa o ierte.

 8. Liliana Sora says:

  ” Un ultim act, cortina a căzut
  Piesa intitulată “viaţa” s-a sfârşit.
  Şi-n sală liniştea s-a aşternut
  Pentru actorul nostru îndrăgit…”
  Un gând pios şi lumină veşnică pentru cea care a fost şi va rămâne , o mare actriţă a scenei şi culturii româneşti – STELA POPESCU !
  Dumnezeu să o odihnescă în pace !

 9. Mihaela Chiripuci says:

  A plecat subit, fără să spună nimănui, nimic. Probabil a dorit ca noi să o ținem minte veșnic frumoasă și plină de viață. Am întâlnit-o și ne-am fotografiat la Târgul de Carte Gaudeamus 2013, acum fix 4 ani, unde a așteptat cuminte un autograf de la dna. Diana Mandache pe volumul “Regele Mihai. Album istoric”, după care urma să-și lanseze propria carte de bucate. Monarhistă de clasă, nu a ezitat niciodată să-și exprime afinitatea pentru Rege și Familia Regală. Teatrul, filmul și lumea sunt mai sărace, acum…

 10. elena says:

  Familia Regala alaturi de noi !
  Pe Stela Popescu nu o vom uita niciodata!

 11. Conea Andreea Ioana says:

  Hm, Dumnezeu să o odihnească , iar țărâna să îi fie usoară .

 12. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Totul se sfârşeşte în moarte! Dumnezeu să o odihnescă în pace!

 13. […] A fost una dintre cele mai iubite artiste ale scenei romanesti”, se arata pe site-ul Romania Regala.In postarea intitulata „Stela Popescu, In Memoriam”, se reaminteste ca regele Mihai i-a […]

 14. Mihai Mario Magher says:

  O Mare stea a Ecranelor,A plecat printre milioanele de Stele care ne va vevhea de acolo de sus,nu te vom uita niciodata. Cred ca cei de la Farm.CATENA AVETI O MARE RASPUNDERE,LA CATA RECLAMA VA FACUT TREBUIA SO CHEMATI DIN CAND IN CAND LA CONTROL.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36935839
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate