Statuia Reginei Maria, în centrul municipiului Giurgiu

Vineri, 27 martie, ziua aniversării unirii Basarabiei cu România, a fost dezvelită statuia Reginei Maria în parcul cu același nume din centrul municipiului Giurgiu. Evenimentul s-a petrecut în absența publicului, fără nicio ceremonie, având în vedere starea de urgență din țară. Statuia este opera sculptorului Constantin Ionescu.

Jurnal giurgiuvean:

Aducem astfel un pios omagiu Reginei Maria- Regina Romaniei, a cărei contribuție în recunoașterea Marii Uniri în fața marilor puteri a fost una determinantă, și „ne inclinăm” pentru exemplul de omenie, umanitate și patriotism pe care ni l-a oferit.

Tot astăzi, două mari instituții de cultură, Biblioteca Județeană I.A.Bassarabescu și Muzeul Județean de Istorie au pregătit expoziții ce pot fi urmărite virtual, pe paginile de Facebook, limitare impusă de situația prin care trecem în acest moment, la nivel mondial.

4 comentarii

 1. Liliana Sora

  ”Măreţia unui popor constă în gradul de solidaritate dintre oameni, în aplicarea principiului decenţei în lupta pentru supravieţuire şi în disponibilitatea de a investi în tezaurul spiritual, care nu se degradează în timp.”
  Tot respectul pentru MS Margareta, Custodele Coroanei, şi pentru întreaga Familie Regală , care întotdeauna a manifestat empatie faţă de greutăţile altora şi care prin proiectele , programele şi activităţile sale în beneficiul oamenilor, a societăţii, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele ei. Este momentul, mai mult ca oricând, să dovedim solidaritate şi responsabilitate la nivelul intereselor, sentimentelor şi valorilor ce ne unesc , gândundu-ne la cei din jurul nostru şi la noi.
  „Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu desăvârşită dragoste“spunea Regina Maria.

 2. Diana Lucia Zotescu

  Tocmai pentru ca suntem intr-un context de adevarat ‘razboi’ cu un dusman nevazut, dar cu atat mai periculos, stiind ca nimic nu i-a stat in cale mult iubitei noastre Regine Maria de la a alina suferinta soldatilor nostri de pe campul de lupta, infruntand cu un curaj fara seaman orice primejdie (precum tifosul exantematic, dizenteria si alte boli care au omorat multi soldati din I-ul Razboi Mondial), ma gandesc ce ar fi facut Ea, Maria noastra, in conditiile actuale, vazandu-i pe atatia ‘barbati bravi’ ai momentului cum se lamenteaza a neputinta in plina pandemie. Ar fi stat Regina noastra pe margine? Pot sa pariez ca, desi azi pericolul de a te expune acestui virus este real iar infruntarea lui fara masuri de precautie ar fi o mare imprudenta, Regina Maria cea neinfricata i-ar fi “manat pe toti in lupta”. Energia care pulsa in ea nu lasa loc niciunei sovaieli din partea Ei, si atunci nimeni n-ar fi indraznit sa nu-i urmeze exemplul.

  Desigur, acesta este doar un gand. Pentru ca, in actualul context, nimeni nu ar fi lasat-o pe Regina sa riste, dar cu siguranta toti cei din jur s-ar fi mobilizat altfel.

 3. Viorica Mwais

  Cu dreptii odihnească-se-n pace, Regina Maria a Romaniei!

  “Aducem astfel un pios omagiu Reginei Maria – Regina Romaniei, a cărei contribuție în recunoașterea Marii Uniri în fața marilor puteri a fost una determinantă, și „ne inclinăm” pentru exemplul de omenie, umanitate și patriotism pe care ni l-a oferit.”
  .
  https://en.wikipedia.org/wiki/Marie_of_Romania

 4. este foarte frumos…..
  un omagiufrumos a Reginei MARIA A ROMÄNIEI
  era deja timpai oferi aceste regine frumoase

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28695142
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate