Centenarul nașterii Regelui Mihai I

Luni, 25 octombrie 2021, la împlinirea a o sută de ani de la nașterea suveranului, la Sinaia a fost dezvelită statuia Regelui Mihai I. Ceremonia a avut loc în centrul orașului, în parcul de vizavi de Primăria Sinaia, la ora 11.00. Au participat reprezentanți ai autorităților centrale, locale, membri ai societății civile, ai Armatei României și ai Bisericii Ortodoxe Române.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și primarul orașului Sinaia, dl Vlad Oprea, au dezvelit statuia, în aplauzele celor prezenți. Au luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu și Altețele Lor Regale Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria.

Cu această ocazie, a fost citit mesajul Președintelui României Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis de către doamna Cătălina Galer, Consilier de Stat pentru Relația cu Autoritățile Publice și cu Societatea Civilă.

La ceremonie au asistat și au luat cuvântul Președinta Senatului României, doamna Anca Dragu, ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, reprezentantul special al Guvernului, domnul Alexandru Muraru.

Și-a dat concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Autorul statuii este sculptorul Bogdan Ioan, care a câștigat concursul național lansat la 25 octombrie 2020. Proiectul este realizat printr-un parteneriat al Asociației pentru Patrimoniu Regal Peleș cu Ministerul Culturii și cu Primăria Oraşului Sinaia. Statuia în bronz, în mărime naturală, îl reprezintă pe Regele Mihai în uniforma de mareșal al Armatei Române.

5 comentarii

 1. […] Regele Mihai I va avea o statuie care va fi montată la Sinaia. Dezvelirea va avea loc în data de 25 octombrie, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea suveranului, a transmis Casa Regală a României. […]

 2. Popescu Purcel Carmen says:

  Pios omagiu si recunostinta pentru Majestatea Sa Regele Mihai I ,la centenarul nasterii !
  Dezvelirea statuii suveranului, in uniforma de maresal ,
  de ziua Armatei Romane ,reprezinta un eveniment deosebit.

 3. Chaillou Dominique 29 Rue de la bertinière 44310 Saint Colomban says:

  Je suis de tout coeur avec Vous à l’occasion de ces cérémonies en l’honneur de Sa Majesté Votre Père.
  Traiasca Regele Mihai siI Regina Margareta

 4. Liliana Sora says:

  “Cine seamănă virtute, culege onoare.” Omagiu, recunoştinţă, neuitare, pentru un simbol şi un nume demn de paginile de aur ale istoriei, Majestatea Sa Regele Mihai !

 5. […] primăria Sinaiei a consimțit ca bradul să fie mutat în piața în care a fost dezvelită statuia în bronz a Regelui Mihai, la 25 octombrie 2021, cu ocazia centenarului nașterii […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852566
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate