Și omul acesta este tatăl meu

Când aveam nouă ani, am scris o compunere pe care am lăsat‑o la şcoală sau am pus-o undeva, în pod. Dacă cineva mi-ar spune azi s‑o scriu din nou, compunerea ar arăta aşa:

„Există un om pe lumea aceasta a cărui prezenţă mă face să mă simt ocrotită, un om care se află întotdeauna acolo, lângă tine.

Am acasă o fotografie cu mine copil, aşezată pe o maşină veche de tuns iarba. Şedeam pe maşina cu care omul acesta tăia iarba şi mă simţeam în siguranţă.

În fiecare seară, înainte de a adormi, el venea să spună, cu surorile mele şi cu mine, Tatăl Nostru. Când aveam patru ani, el mi-a dat textul rugăciunii copiat la maşina lui de scris. Aceasta este o pagină pe care nu am pierdut-o niciodată.

La cei şapte ani ai mei, când venea să mă ia de la şcoală, stăteam pe scaunul din faţă al maşinii Volkswagen broscuţă şi eram foarte mândră că am dreptul la acel loc. Mă uitam pe furiş la el cum conducea şi mă gândeam ce frumos şi fermecător era, cu ochelarii de soare şi cu profilul lui perfect. Eram foarte mândră. La semafor mă uitam pe fereastră la oamenii din alte maşini să văd dacă îl remarcau şi eram sigură că nici ei nu văzuseră un bărbat atât de frumos.

Am zburat la vârsta de zece ani într-un avion pe care el îl pilota şi a fost destul de ciudat să fiu acolo, în aer, înconjurată de nori şi de zgomotul motoarelor; mă uitam în jos, spre pământ, şi puteam să văd maşinile şi copacii, lacul, câmpurile şi şoselele. El nu spunea nimic, dar la un moment dat am văzut la distanţă un alt avion. Deodată, a spus: «Dacă aş începe acum aterizarea, din cauza liniei de zbor ne-am ciocni cu celălalt avion. Asta îmi spun instrumentele mele de zbor». M-a privit amuzat, să vadă ce spun eu. Am tăcut şi m-am gândit că omul acesta e destul de puternic să rezolve orice problemă.

Când mă întorceam de la şcoală, la casa veche din Versoix, el citea mereu Herald Tribune după masa de seară, dezlega rebusuri, asculta muzică clasică, înainte ca nesuferitele de televizoare să intre în viaţa noastră. Serile noastre în familie erau plăcute şi confortabile.

Când am devenit adolescentă, m‑a învăţat să conduc maşina, folosind pentru aceasta jeepul său. A fost foarte răbdător şi nu m‑a făcut să mă simt nervoasă sau neîndemânatică. El a fost dintotdeauna foarte calm, şi a fost bun şi înţelegător cu fiecare.

Dacă ceva se strica, el ştia să repare, mai ales lucrurile mecanice şi electrice. A fost minunat pentru mine când am avut prima maşină! Nu aveam nevoie să merg niciodată la garaj.

Am descoperit că acest om are talent artistic; el a fost un pasionat pianist (e aşa de păcat că nu a continuat!), iubeşte muzica clasică, este un talentat fotograf şi îi place să călătorească şi să imortalizeze peisajele noi. Când eram mici şi veneau la noi copii de la şcoală, el scotea un proiector special şi ne arăta desene animate cu ciocănitoarea Woody, răţoiul Donald și Mickey Mouse. De aceea serbările noastre de acasă erau vestite la şcoală şi fiecare se întrecea să fie invitat în casa noastră.

Amintiri unice sunt serile în care înregistra, în fiecare an, mesajul pentru Europa Liberă, care se transmitea în România în seara de Anul Nou. Noi toate trebuia să fim liniştite în timpul înregistrării, de fapt, trebuia să stăm în altă cameră, ca să nu‑l deranjăm. Ascultam cu încordare cuvintele şi cadenţa limbajului. Eram de fiecare dată impresionate şi înţelegeam că e vorba de ceva cu adevărat important.

Eram mic copil atunci când am înţeles că există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă. Totul era legat de înregistrările radio din fiecare an: o latură misterioasă a existenţei sale, mai presus de viaţa personală. Acest sentiment devenea evident şi în orele în care el ne povestea despre o ţară nu prea îndepărtată pe care o iubea şi pe care o pierduse, când ne vorbea în limba acelei ţări, când ne arăta fotografiile acelui ţinut şi ne punea să ascultăm muzica acelor meleaguri. La început ne‑am întrebat cum poate cineva să piardă o ţară, cum se poate una ca asta ?! Dar ceea ce înţelegeam era că omul acesta era mai mult decât unul dintre membrii familiei noastre; în viaţa lui era o altă dimensiune, cumva deasupra noastră; era ceva diferit, important, nu ca o meserie sau o slujbă, ceva mult mai cuprinzător şi mai profund. Şi totuşi, acel ceva era, într‑un fel, şi o parte din noi. Sentimentul de apartenenţă a crescut odată cu noi şi ne‑a adus şi mai aproape de omul despre care vă vorbesc.

Această altă parte a lui îl făcea reţinut şi trist. Dar cum el e foarte echilibrat, reuşea să-şi învingă tristeţea. Persoana aceasta are ore metodic stabilite pentru orice, şi vorbele pe care le spune sunt bine gândite înainte. De aceea el face pe toată lumea să se simtă în siguranţă; niciodată nu e haos în jurul lui.

Acest om are un formidabil simţ al umorului şi poate spune glume foarte amuzante; simţul umorului ne‑a folosit lui şi nouă ca medicament, atunci când venea tristeţea.
Persoana aceasta e incoruptibilă, nu l-am putut minţi niciodată. De exemplu, nu m-am putut preface că sunt bolnavă, ca să nu merg la şcoală.

Omul acesta a avut tot soiul de profesii pentru a‑şi întreţine familia: a crescut găini, a condus maşini, a făcut tâmplărie, a fost agent de bursă, pilot de încercare şi producător de echipament electronic. Am descoperit că a purtat o incredibilă corespondenţă cu tot felul de oameni din toate colţurile lumii, despre ţara lui, despre jeepurile lui, despre fotografii, maşini, avioane şi chestiuni mecanice. Auzeam cu toţii cum bătea literele la maşina lui de scris, în noapte, în timp ce ne cuprindea somnul. Era un sunet aşa de liniştitor!

Acest om a devenit Rege la vârsta de cinci ani şi continuă să fie. El a fost născut să reprezinte, să iubească şi să muncească pentru o ţară şi şi‑a îndeplinit menirea în fiecare secundă a vieţii lui, chiar şi atunci când ţara era departe de el şi interzisă lui.

A stat singur împreună cu armata lui în faţa naziştilor şi a schimbat destinul unui continent la 23 august 1944, la vârsta de douăzeci şi doi de ani, când a întors armele de partea aliaţilor, în cel de‑al Doilea Război Mondial. Apoi, el singur a durat ani de încăpăţânată rezistenţă în faţa comuniştilor care, în cele din urmă, l‑au forţat cu ţevi de puşcă şi cu tancuri să‑şi părăsească ţara.

Dar acest om a supravieţuit duşmanilor lui şi chiar copiilor duşmanilor lui.

Omul acesta a fost întotdeauna acolo, lângă mine. El este dintotdeauna alături de tine.

Şi omul acesta este tatăl meu.

Margareta a României

 

Text scris de Principesa Moștenitoare Margareta în ziua de 25 octombrie 2001, când Majestatea Sa Regele Mihai a împlinit 80 de ani.

91 comentarii

 1. Maria-Camelia Bodea, Ploiești says:

  La multi ani Maiestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei! Sa ne traiasca! Sa fie sanatos! Este radacina sanatoasa a romanilor, e legatura trainica cu istoria si traditia poporului nostru! E un reper unic in aceste zile de prezent incert. Vive Le Roi Michel De Roumanie!

 2. Viorica Andritoiu says:

  Sire,

  Cu profund respect și neprețuită bucurie suntem astăzi martori la sărbătoarea împlinirii unei vârste frumoase a Majestății Voastre, Regelui Nostru.
  Trăim clipa așteptând, asemenea bunicilor și părinților noștri, cu nesecată nădejde revenirea pe Tronul României a Majestatii Voastre.
  Darul la aleasa aniversare sunt inimile noastre pline de iubire și admirație, însetate de valorile cărora Majestatea Voastră Le-a închinat întreaga viață: credință, onoare, cinste, dreptate, propriul sacrificiu.
  Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să O aibă în paza Lui pe Majestatea Vostră, împreună cu întreaga Familie Regală.

  LA MULȚI ANI, MAJESTATEA VOASTRĂ!

 3. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Mesajele de felicitare adresate Majestății Sale Regelui Mihai I cu ocazia zilei de naștere ( preluare de pe profilul meu personal de facebook, miercuri 25 Octombrie 2017, ora 19:27 ).

  Ionita Baciu TRAIASCA. REGELE !

  Melania Kiss Traiasca Regele !!

  Netty Netty La multi ani majestatii sale REGELE MIHAI !

  Elena Iordanescu La multi ani,Majestate !

  Erica Lungu Trăiască Majestatea sa regele Mihai !
  La mulți ani !

  Agache Miluta Katalin La Multi Ani Majestate !!!

  Camelia Berciu La multi ani dragul meu rege !

  Koraz Carmen La Multi Ani , Sire .

  Ioan-Petru Poiana La multi ani ,Majestate !!!

  Lidia Grecu La mulți ani sănătoși, Majestate!

  Gloria Felicia Motoc Țara noastră România are REGE! SĂNĂTATE MAJESTATEA SA REGELE nostru MIHAI al ROMÂNIEI MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA RESPECT!

  Carmen Petrisor Traiasca Regele !

  Conachiu Costel LA MULTI ANI MAJESTE

  Ritta Ambrozie La multi aniiii❤

  Galici Cristian La mulți ani sănătoși,Majestate!

  Gheorghe Mitu UN REGE IN TIMPURI VITREGE.

  Maria Mutu La mulți ani majestatii sale Regele Mihai al României!!!

  Daniela Florentina Luncan LA MULTI ANI MAJESTATE SI MULTA SANATATE!

  Avramescu Cristina LA MULTI ANI MAJESTATE !

  Fasie Iulia La multi ani regali !

  Carmen-maria Bucur La multi ani binecuvantati Majestatii Sale !

  Melania Miron La muuuuulti multi ani cu sănătate in pace și onor spre bucuria românilor de pretutindeni!

  Mariana Dinu La Multi Ani Majestății Sale Regele Mihai !

  Cornelia Ardelean La multi ani Regali !

  Virginia Carmen Anghel La mulţi ani cu sănătate, Majestăţii Sale!

  Cristina Gabriela Grigore Prelipcian

  Marcel Cilibiu Traiasca Regele,el ar fi fost speranta Romaniei dupa dec. 89 dar nu la lasat bolsevicul de Iliescu si actualul psd !

  Bebe Ionescu LA MULTI ANI IN SANATATE, PACE SI ONOR, MAJESTATE ! DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA !

  Vanea Coltuc

  Ignat Alexandru La multi ani sa ne traiesti majestate , pentru speranta poporului roman!

  Minea Victoria LA multi ani bunule REGEb

  Silvia Petreanu Horvath

  Stela Barbur La mulți ani binecuvântați, cu multă sănătate, majestatii sale Regele Mihai al României !

  Lucretia Epuran La multi ani, in pace si onor, Regelui nostru, Mihai I de Romănia!

  Gabriela Hromei La multi ani Majestate!

  Danielescu Cecilia La multi ani!

  Marga Alma La multi ani fericiti!

  Primavera Maria

  Elena Tiganasu · Prieten(ă) cu Șimon Vasile şi alţi 2
  La multi ani !

  Marya Stoian

  Viorica Balaj La multi ani ,Majestate!!

  Agnes Simeoni La multi ani ,Majestate!!

  Mihaela Dimitriu La mulți ani sănătoși Majestate!

  Miklos Nyeste Cristina La mulți ani!

  Ela Nila La mulți ani binecuvântați, Majestate!

  Pintilie Petru Dorin La multi ani Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei

  Rody Ro La mulți ani Majestate!

  Mirel Nitoi La mulţi ani majestate

  Costi Solea Majestatii Sale un sincer la multi ani.

  Niculescu Mihaela · 2 prieteni comuni
  La multi ani cu sănătate!

  Meluta Talpau La multi ani, Majestate!

  Rodica Parvu La multi ani !

  Marcela Iancu · Prieten(ă) cu Oprea Romulus şi încă cineva
  La mulți ani!

  Emilia Trandafir

  Lucia Radu · Prieten(ă) cu Adriana Melcescu
  La multi ani cu multa sanatate si multe bucurii Majestate

  Adina Stanculescu NIMIC FARA
  DUMNEZEU TARA SI REGE

  Doru Martinescu La multi ani Majestate

 4. ELENA DINICA says:

  LA MULTI ANI SENINI SI MULTE BUCURII, MAJESTATE!

 5. manea georgeta says:

  SA NE TRAITI INTRU MULTI ANI CU SANATATE !

 6. MARIA says:

  VA iubim !

 7. Aurelian Craciun says:

  La Multi Ani, Majestate!

 8. Helmut C. Bauer says:

  La multi ani Majestate!

 9. Natalie Buna-Demian says:

  Frumos omagiu adus unui pãrinte! La Multi Ani Regelui Mihai l al României!

 10. Ilenia says:

  La Mulți Ani sănătoși, Majestate!

  Cutremurător de emoționantă mărturisire. Mulțumiri!

 11. Iconomu Luminiţa says:

  La multi ani cu sanatate si binecuvantati, Majestate! va urez cu gratitudine si profund respect!

 12. Adriana Florea says:

  La mulți ani, Maiestate! Vă doresc multa sănătate! Și multă fericire, alături de cei dragi!

 13. Adrian says:

  La mulți ani cu sănătate, Majestate!

 14. Florea Cătălin Ionuț says:

  La mulți ani, sănătate și liniște sufletească, Majestății Sale Regele Mihai !!!

 15. Adrian Toma says:

  La Multi Ani Majestate! Ma rog sa ne fiti alaturi multi ani de acum inainte, Patria are nevoie de Regele ei.

 16. Urări trimise Majestății Sale Regelui pe pagina FB says:

  Neviana Dubau Oare nu putem sa invatam nimic din vremile trecute?Nu putem sa stam drepti ,sa avem coloana vertebrala?
  #
  Doina Gheorghe La multi ani si multa sanatate Majestatii Sale- Regele Mihai!
  #
  Claudia Pirvanescu La Multi Ani Regali!
  #
  Ramona Frangulea La multi ani MAJESTAII SALE- REGELE MIHAI I !!!!
  #
  Corina Albert La multi ani Majestate!!!
  #
  Sorina Patrinichi Un om cu un destin trist. Nu se stie ce ar fi insemnat sa ramana rege si sa nu fi fost fortat sa abdice. El si implicit tara a fost tradat si de casa regala britanica desi ii lega un oarecare grad de rudenie.
  #
  Carmen Cosma La multi ani Majestate,cu multa sanatate!
  #
  Dana Veres La Multi Ani Majestate !!!
  #
  Silvia Latescu La multi ani cu sanatate si sa ne traiti,Majestate!
  #
  Luminita Turbatu La multi ani Majestate!
  #
  Marcela-Petronela Raileanu La Multi Ani, Majestate!
  #
  Ioan Muraru LA MULTI ANI, MAJESTATE!
  #
  Lucica Elena Frățilă La multi ani!!!! Majestate!
  #
  Gabi Gabi LA MULTI ANI! SĂNĂTATE SI DORINȚE ÎMPLINITE!
  #
  Rodica Turcan La mulți ani, Majestate!
  #
  Georgeta Baloiu La multi ani, Majestate!!!
  #
  Dana Veres La Multi Ani Majestate !!!
  #
  Ana Irimioaia La multi ani Majestate sa fiți sănătos
  #
  Ana Oprita La multi ani, Majestate !!
  #
  Sérgio Mendes La mulţi ani, Majestate!
  #
  Lena Elena La multi ani , Majestate ! Multa , multă sănătate .
  #
  Pichiu Maria La mulți ani !!!Majestate ! Multă sănătate !
  #
  Daniela Cristescu La multi și binecuvântați ani Majestate !
  #
  Mica Drapac La multi ani, Majestate!
  #
  Marius Erdmann La Multi Ani Majestate!!!
  #
  Mariana Iacob Multa sănătate Majestate!
  #
  Anka Koc La multi ani MARELUI ROMAN !
  #
  Anca Chiriac La multi ani,Majestate!
  #
  Valentin Chis La mulți ani!
  #
  Herlea Florin La Multi Ani Majestate !
  #
  Chijer Cristina SANATATE MULTA MAJESTATE!
  #
  Gabriela Moraru La multi ani cu multa sanatate, MAJESTATE!
  #
  Ligia Mușat La multi ani,Majestate!!
  #
  Tatiana Florentina Nicolescu La mulți ani, Majestate !
  #
  Maria Cazac La Mulți Ani! Sănătate și aș dori să vă vedeți visul devenit realitate adică Monarhia in România. Eu și mulți alți inca sperăm.
  #
  Radu Mihai La multi ani Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei!
  #
  Mariana Hanu La multi ani Majestatii Sale,Regele Mihai l al Romaniei ! Sa ne traiti alaturi de fiicele Majestatii voastre !
  #
  Florin Alexandru Nadasan La multi ani Majestate !
  #
  Bibica Guinea La mulți ani cu sanatate!
  #
  Victoria Dorobantiu La multi ani!
  #
  Aura Arteni La multi ani!
  #
  Despina Isai La multi si binecuvantati anI Majestate!
  #
  Mirela A. Presecan Tiberi La mulți ani cu sănătate Majestății Sale, Regele Mihai I al Românei! #
  Felicia Ursu La multi ani Majestate și multă sănătate!
  3
  Titus Cazac Majestate …LA MULTI ANI !
  #
  Viorel Suceveanu LA MULTI ANI MAJESTATE.

 17. Cătălin says:

  Emotionant ! Ce fată minunata are tata ! Ce tată minunat e tatăl meu ! Fotografiile alăturate spun totul despre Famila Regalitătii Noastre . Doamne, câtă nobilă simplitatea poate avea MARETIA !
  Multi Ani Majestate ! Multi ani majestuoasei noastre Românii nepărăsită niciodată !

 18. Niculina Despa, Târgu-Jiu says:

  “La multi ani”si multa sanatate altetei sale regale ,regele Romaniei!

 19. Rodica says:

  Majestății Sale Regelui Mihai I al Romaniei

  Sire,
  La mulți ani!
  Mulțumiri Familiei Regale pentru dăruire, speranță, valoare, model, Istorie și Viitor!
  Umanitatea evoluează, cunoașterea/comunicarea/călătoria au devenit mai accesibile,
  dreptul de vot oferă fiecărui om o Mare Responsabilitate, fiecare om având acest drept
  ar trebui să știe principiile unui stat de drept care produce prosperitate, evoluție umană:
  independența justiției, descentralizare, libertatea presei, drepturi umane, … – astfel se
  deservește creativitatea umană, respectul pentru natură/om. Cunoașterea cred e salvarea.
  Vă mulțumim! La mulți ani!

 20. Bogaceanu Nicoleta says:

  La mulți şi glorioşi ani Majestate! Sfinte Ierarhe Nicolae, Făcătorule de minuni, ocroteşte Familia Regală a României!

 21. Despina Skeletti says:

  Astăzi la împlinirea a 96 de ani ai Majestății Sale Regelui Mihai I il felicit cu tradișionalul La multi ani! ca și pe fiica sa Principesa Margareta pentru frumoasele cuvinte spuse cu ocazia implinirii vârstei aceluiasi de 80 de ani. Aceste deosebit de simtite imagini pe care le prezintă mai sus in legătură cu Tatal Ei, mi-au adus aminte pe loc de tatal meu pe care nu am avut fericirea sa il am asa de aproape din motive politice aproape o viață intreagă si de soțul meu, care de la varsta de 3 ani a fost prieten fidel al celui care cu doi ani mai mic atunci, avea sa fie Regele Mihai I al tuturor Românilor și asta pentru o viață intreagă.

 22. Aurelia Rentzy says:

  La multi ani Majestate !

 23. Naomi says:

  Trăiască Regele !
  Domnul să îi dea zile lungi pline de bucurii !

 24. Galben Adriana says:

  La mulți ani cu sănătate,Măjestății Sale Regele Mihai I al României!

 25. Livia Mihai says:

  Si omul acesta este REGELE meu!

 26. Urări transmise pe FB (II) says:

  Ana Lex La multi ani Majestate !
  #
  Nicu Cociorva “La Multi Ani”, Majestate! Multi ani buni si frumosi! Bucurii si sanatate!
  #
  Ungureanu Lucian La multi ani Majestate !
  #
  Coca Hampau La multi ani!
  #
  Carmen Cucean La mulți ani!
  #
  Stefania Sepetan Trăiască Regele !
  #
  Tiberiu Angelo Cu respect Majestate, Sa aveti Sănătate și Viata lunga
  #
  Elena Dinu La mulți ani sănatoşi şi fericiți în continuare!
  #
  Maria Petre Multa sanatate la ceas aniversar!
  #
  Dezdemona Toma-Rusoaie La mulți ani! Majestate!
  #
  Mihaela Stancu La multi ani!
  #
  Maria Dorică Facînă La multi ani sanatosi Majestate!
  #
  Luminita Turbatu La multi ani Majestate! Multă, multă sănătate și bucurii!!
  #
  Ciprian Lungu La mulți ani!
  #
  Andreia Necula La multi ani ,MAJESTATE!!!
  #
  Camelia-Carmen Nuta Multă sănătate si ani luminosi Majestatii Sale!
  #
  Bebe Ionescu LA MULTI ANI IN SANATATE, PACE SI ONOR, MAJESTATE ! DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA !
  “O! DOAMNE SFINTE
  CERESC PARINTE,
  SUSTINE CU A TA MANA
  COROANA ROMANA !”
  #
  Ivanca Lata La mulți ani Majestate!
  #
  Maria Alexandrescu La multi ani cu sanatate Majestatii-Sale Regele Mihai !Tot respectul si dragostea pentru modelul de viata pe care ni l-a dat!”Traiasca Regele in pace si onor,/De pace iubitor si-aparator de tara”
  #
  Anca Munteanu La multi ani, Majestate!
  #
  Florina Lungu La mulți ani cu sănătate Majestate!
  3
  Valentin Bacescu La multi ani!
  #
  Vasile Felciuc La multi ani,Majestate,multa sanatate,si mult succes Familie Regale,pentru ca dorim o Romanie Monarhica,cat mai curand cu putinta,Traiasca Regele!
  #
  Ana Moian La multi ani
  #
  Marta Pall La mulți ani cu sănătate
  #
  Luminita Ceobanu Trăiască regele!
  La multi ani majestate!
  #
  Michele Epoque La multi ani Majestate !
  #
  Georgeta Botea La mulți ani Majestate!
  #
  Mihai Petreanu Demnitate, înțelepciune, modestie…. La mulți ani!
  #
  Ioan Secrieru LA MULTI ANI MAJESTATE
  #
  Valentina Otulescu La multi ani, Majestate!
  #
  Valentina Tomescu La multi ani!
  #
  Elena Brezeanu La multi ani, Majestate!
  #
  Oana Miclos Traiasca Regele!
  #
  Ildiko Siladi TRAIASCA REGELE,IN PACE SI ONOR!
  #
  Manuela Popescu La mulți ani fericiți cu sănătate!
  #
  Kovacs Maria-irina La mulți ani Regelui Mihai, Dumnezeu să-l binecuvânteze!
  #
  Stefan Radu La multi ani, Majestății Sale Regele Mihai I al României!
  #
  Norica Vasilian LA MULȚI ANI SĂNAĂTOȘI MAJESTATE !
  #
  Dana Veres LA MULTI ANI MAJESTATE !!!!
  #
  Mandita Chitiga LA MULTI ANI ALATURI DE CEI DRAGI ,MAJESTSTE..
  #
  Benea Laura La multi ani Majestate!
  #
  Ciulacu Georgeta La mulți ani Majestate, binecuvântați de Dumnezeu!
  #
  Moni Lates Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai ! La multi ani!
  #
  Dinca Maria La mulți ani cu sănătate!
  #
  Mara Sima La Mulţi Ani Regali MĂRIA TA ! https://www.youtube.com/watch?v=uA7gMGFaUyo
  #
  Tomi Vasile La multi Majestate!
  #
  Adriana Nicolae La multi ani sanatosi Majestate!!!
  #
  Bosneac Dan La multi ani Majestate !
  #
  Claudia Beregszaszy La mulți ani,Majestate!
  #
  Elvira Carstea LA MULTI ANI ,MAJESTATE!
  #
  Elvira Carstea Traiasca Regele nostru sanatos !
  #
  Liliana Tanascu La mulți ani, Majestate!
  #
  Maria Ileana Chirileanu La multi ani, Majestate.
  #
  Elena Niculescu .La multi ani cu sanatate,Majestate!
  #
  Olteanu Mihaela La multi ani, Majestate! Bunul Dumnezeu sa Va ocroteasca!
  #
  Elena Mihaila La multi ani Majestatea Voastra!
  3
  Beatrice Pantelimom LA MULTI ANI,MAJESTATE,DACA MAI SUNTETI IN VIATA!SANATATE!SA NE TRAITI!
  #
  Ilinca Nicolaescu La multi ani!
  #
  Simona Toma La multi ani, Majestate!
  #
  Mihaela Vizireanu-sandu La multi ani, Majestate!
  #
  leana Cojocaru LA MULTI ANI MAJESTATE!
  #
  Magda Sorescu La mulți și sănătoși ani, Majestatea Voastră!
  #
  Adriana Porumbel MAJESTATE !SA NE TRAITI NOI VA IUBIM și ne rugăm pentru
  Sănătatea MAJESTATII VOASTRE !
  #
  Jipa Valerica Multa sanatate,Maiestate!
  #
  Jipa Valerica Majestate!
  #
  Petre Marinescu La multi ani, Majestate!
  Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai!
  #
  Livia Culda La multi ani, Maiestate!!
  #
  Voica Mircea Si Viorica La multi ani cu sanatate!
  #
  Cosma Daniela La mulți ani, Majestate!
  #
  Tanya Taniutza La multi ani cu sanatate .
  #
  Csabi Simon LA MULTI ANI MAJESTATE !
  #
  Silvia Latescu La multi ani cu sanatate,Majestate!
  #
  Promotia Unamienouasutesaptezecisidoi Liceul Moisenicoara La mulți ani Majestate! Bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate!
  #
  Cristina André LA MULȚI ANI MAJESTATE! Multă, multă sănătate.
  3
  Ecaterina Angela Zaha La multi ani cu sanatate Majestate !!
  #
  Ion Dumitrache La mulți ani Majestate!
  #
  Sanda Florentina Popa La multi ani cu sanatate, Majestatea Voastra !
  #
  Ana Tolstoi La multi ani cu sănătate !
  #
  Elena Pop LA MULTI ANI MAJESTATE VA DORIM SANATATE CU MULTUMIRI SI RECUNOSTINTA PENTRU TOT BINELE CE ATI FACUT PENTRU TARA
  #
  Ion Preda La multi ani !
  #
  Florin Alexandru Nadasan La multi ani Majestate si multa sanatate !
  #
  Ana-Maria Coloji La Multi Ani!
  #
  Camy Mateescu La mulți ani Majestate!!! Multa sănătate vă doresc.
  #
  Margareta Salustia Sorban-Sorian La multi ani cu sanatate,Majestate!
  #
  Mihai Sanda LA MULTI ANI , MAJESTATE !
  #
  Gurtler Sorin Ioan La mulți ani cu sănătate și liniște în suflet Majestății Sale Regele Mihai!
  #
  Dorina Muntean La multi ani ,Majestate !
  #
  Harangozo Attila La mulți ani Maiestate și Dumnezeu să vă binecuvânteze alături de cei dragi multă sănătate să vă de-a bunul Dumnezeu

 27. Ioan Bogdan Domnea, Brescia says:

  La multi ani Majestate! R.E.S.P.E.C.T

 28. Gioia Ifrim, Sagu says:

  La multi ani.binecuvantati Majestate!

 29. Marcela Jitariu, Piatra-Neamț says:

  MULȚI ANI , cu sănătate , bucurie şi linişte sufletească , doresc din suflet , Majestății Sale , Regelui MIHAI ,

 30. Cătălina-Cristina Tudor, Râmnicu-Vâlcea says:

  La multi ani ,sanatate si numai bine!

 31. Dana Baron says:

  La multi ani cu sanatate, Majestate!

 32. Liana Faber, Germania says:

  La Multi Ani Majestate, vâ doreste din suflet, Liana Faber

 33. Vasile Tivadar says:

  Multumesc Majestate că am onoarea să fiu contemporan si să vă pot ura LA MULTI ANI! Casa Regală a
  României este singura speranță a acestui popor .

 34. Angela Radu, Pitești says:

  25 octombrie 2017 – a 96 aniversare a zilei de naştere a MS Regele Mihai I al României.
  Îi adresez regelui Mihai I al României, în primul rând, multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu.
  La mulți ani Majestate!

 35. Șerban-Victor Neagu, Târgu-Mureș says:

  Ajuta-ne Doamne.†. Amin. Sa ne traiasca Regele Mihai I si Casa Regala a Romaniei! LA MULTI ANI BINECUVANTATI! Odihna vesnica Reginei Ana a Romaniei.

 36. […] Si omul acesta este tatal meu – princeradublog.ro 15127 Facebook interactions 6 Twitter trackbacks 2615 Twitter followers 1 Blog trackback […]

 37. Marcela Jitaru, Piatra Neamț says:

  MULȚI ANI , cu sănătate , bucurie şi împliniri sufleteşti , alături de cei dragi , DUMNEAVOASTRA ..!!! Precum și întregii Sale familii!

 38. Alex Iaschevici, Arad says:

  Odihneasca-se in pace!

  Sa fie o pilda pt noi, mai ales ales a conducatorilor tzarii.

  Doamne ajuta ca regina Margareta sa conduca tzara romineasca la fel de bine ca si El.

 39. Iovanescu Constanța says:

  Minunat om !odihna veșnică!Emoționantă compunere !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50321007
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate