Seara regală pentru Corpul Diplomatic, 2020

Seara anuală oferită de Majestatea Sa Custodele Coroanei pentru Corpul Diplomatic acreditat în România, 9 decembrie 2020.

Proiect realizat cu sprijinul Guvernului României.

Partener media, Televiziunea Română.

10 comentarii

 1. Viorica V.M. says:

  Monarhismul – in democratie – este singura solutie cunoscuta de umanitate, pana acum, care sa garanteze standarde nationale “the best” – in context international – in toate sectoarele de exprimare a vietii cetatenilor si de reprezentare diplomatica a reprezentantilor acestora.
  .
  Rafinamentul va invinge!
  .
  Sarbatori de iarna fericite in deplina sanatate!

 2. Alexandru says:

  Majestatea Sa Regina proiecteaza, ca de fiecare data cand este vorba de actiunile diplomatice ale Casei Regale, o imagine a unei Romanii demne si care isi expune ferm pozitia sa internationala, prin cuvintele Majestatii Sale.
  Sa speram ca, poate incepand cu anul viitor, Majestatea Sa Regina va transmite Mesajul catre Corpul Diplomatic dintr-o Sala a Tronului avand structura acestuia refacuta precum in perioada interbelica, chiar si ca replica. Ar fi laudabil din partea Muzeului National de Arta si a Ministerului Culturii o intreprindere in acest sens!

  Traiasca Majestatea Sa Regina si Familia Regala a Romaniei!
  Nihil Sine Deo!

 3. your Majesty, Thanks for the kind invitation. I am looking forward to listening to your messages and I trust to be able to meet you and His Royal Highness Prince Radu as soon as conditions will allow it.

 4. Stefanescu Cristiana says:

  Ca intotdeauna, Majestatea Sa aduce pace si intelegere, la un alt nivel, chiar si in acest an teribil A fost un moment de liniste dar si de mandrie.
  Majestatea Sa readuce speranta de mai bine pentru noi si ne readuce in ochii intregii lumi prin ce avem mai bun.
  Traiasca Majestatea Sa, Margareta a Romaniei!

 5. N.A. says:

  Your Majesty,

  That was a first-class speech, beautifully presented. As someone whose country is about to leave the EU, I feel that the points you raised have never been discussed correctly on the political scene. The EU has secured the most prolonged period of peace in the history of the continent since 1939 – 45 war. If you look back, there has always been some conflict being conducted somewhere in Europe.

  I was moved by your words, poise and evident love you have for Romania!

  N.A.

 6. Danielle says:

  C’était un discours d’une cheffe d’Etat

 7. C.P. says:

  Am urmarit cu emotie si inalta consideratie discursul Majestatii Voastre la Seara Regala in onoarea Corpului Diplomatic.

  Inaltator, Majestate!

  In zilele cele mai tulburi ale politicianismului romanesc, avem in fata noastra un adevarat om de stat, o Regina fara tron de care Inaintasii Ei pot fi mandri, o Speranta pentru o Romanie la care visam de atata amar de ani!

 8. simona tudorache says:

  Eu cred ca Majestatea Sa Margareta este Regina si are si tron. Dar daca vreti sa spuneti ca este ceva ce nu are – nu are un popor omogen constient de tot ce-l inconjoara. Iar asta se poate corecta.
  Trezirea, romani ! Nu va mai exprimati in constatari pasive, ci sa punem mana sa corectam ilegalitatile trecutului, incepand cu forma de guvernamant. Si fara ‘referendum’, pt ca n-avem nevoie sa ne valideze logica si bunul nostru simt – cei care nu-si dau seama sa deosebeasca binele de rau (si o tin tot asa de ani intregi).
  Cele mai frumoase ganduri si toata iubirea noastra Casei Regale a Romaniei.

 9. Alexandru-Marius Crișan says:

  De departe cel mai bun mesaj de SEF DE STAT! Chiar si dintr-o poziție onorifică mi se pare că reușește să vibreze mai mult decât toate discursurile din zilele astea de la televizor. Nu știu dacă contextul actual poate să mai ofere posibilitatea revenirii la monarhie, însă ce e sigur e că statul trebuie să ofere mai mult spațiu și atenție publică Familiei Regale. Cu siguranță, generația actuală a Familei Regale are ce oferi societății românești chiar și dintr-o poziție onorifică.

 10. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatea Voastra,

  Desi la mai bine de o saptamana distanta de data reala a evenimentului, am putut astazi asculta cu multa bucurie si satisfactie discursul de exceptie adresat de Majestatea Voastra cu ocazia intalnirii virtuale cu membrii Corpului Diplomatic acreditati la Bucuresti. Ati fost, Majestate, ca de obicei, in deplin acord cu sentimentele noastre, ale romanilor, iar continutul mesajului Coroanei – adica al Majestatii Voastre – a fost in cheia cea mai armonios acordata la respiratia tarii noastre (precum si la aceea ce este comuna intregii omeniri afectate de acelasi dusman nevazut dar nemilos) in timp de pandemie.

  Asteptam cu nerabdare, Majestate, ca in anul 2021 sa Va reluati in formula completa toate activitatile Regale, interne si externe, atat de necesare Romaniei si noua. Nimic nu este bun atunci cand vorbim de astfel de calamitati sanitare. Un lucru insa poate fi extras de aici, si anume ca, poate, aceasta izolare in care am fost impinsi cu totii de nevoie, ne-a demonstrat inca o data cat de dor ne este de Majestatea Voastra si de toti Membrii Familiei Regale.

  Craciun Fericit, Majestatea Voastra, si un An Nou 2021 plin de sanatate, bucurii si multiple succese si satisfactii ! Laa Multi Ani !

  NIHIL SINE DEO !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269944
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate