Seara regală pentru Corpul Diplomatic, 2019

Joi, 21 noiembrie 2019, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a găzduit la Sala Tronului de la Palatul Regal seara anuală dedicată de Familia Regală Corpului Diplomatic acreditat la București.

Prima recepție de acest fel a avut loc acum 153 de ani, în Sala Tronului din Palatul Regal de atunci, și a fost găzduită de Principele Suveran Carol I, în primul său an de domnie. După aceea, în preajma fiecărui An Nou, Regii Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I au păstrat neîntrerupt tradiția onorării legăturilor diplomatice dintre România și țările lumii. După o întrerupere de cinci decenii, Regele Mihai I a reluat tradiția Serilor Regale anuale ale Corpului Diplomatic în decembrie 1997, la București. Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit personal aceste evenimente, neîntrerupt, începând din anul 2009. Serile au avut loc la Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, în Holul de Onoare al Castelului Peleș și, din anul 2016 încoace, la Sala Tronului din Palatul Regal.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului Regal, urmată de discursul Custodelui Coroanei Române și de discursul Excelenței Sale Nunțiului Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic străin din România, Arhiepiscopul Manuel Maury Buendia.

Au fost prezenți la eveniment Altețele Lor Regale Principele Radu și Principesa Sofia.

Au răspuns invitației membri ai Parlamentului României și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe.

Au luat parte 80 de personalități reprezentând misiunile diplomatice bilaterale și multilaterale acreditate în România.

Discursul Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei la Seara regală în onoarea Corpului Diplomatic 2019

Excelența Voastră Nunțiu Apostolic, Decan al Corpului Diplomatic, Excelențele Voastre,

Împreună cu Principele Radu aș dori să vă urez bun venit în această seară plină de căldură la palatul care, în diferite forme arhitecturale, a fost centrul politicii și al vieții românești de-a lungul a mai bine de un secol din existența modernă a națiunii noastre. Am reluat șirul întâlnirilor diplomatice care au rădăcini adânci în timp și sunt încântată să văd pe atât de mulți dintre voi în această seară.

Când ne-am întâlnit anul trecut, am vorbit despre Centenarul Marii noastre Uniri, a momentului în care toți românii s-au reunit într-un singur stat, la sfârșitul Primului Război Mondial, sub domnia Regelui Ferdinand, străbunicul meu. A fost un moment de mare importanță națională și sărbătorit de milioane de familii de români, care și-au amintit faptele de onoare ale bunicilor lor în urmă cu un secol.

Anul acesta a început cu un alt eveniment istoric: prima președinție română a Uniunii Europene. Pentru o nouă generație de români, pentru cei născuți după căderea dictaturii comuniste sau pentru cei care erau pur și simplu prea tineri să-și amintească anii totalitarismului, totul a început destul de natural: țărilor UE le vine rândul să asigure președinția UE, iar la începutul acestui an, a fost rândul României.

Dar trebuie să vă spun că, atunci când am putut să mă întorc din exil și am pus pentru prima oară piciorul în România, acum aproape 30 de ani, nimic legat de direcția în care a mers țara noastră nu era previzibil. Situația economică era groaznică. La fel și imaginea noastră în lume. Oamenii vorbeau despre Revoluția de catifea de la Praga. Oamenii admirau liderii Solidarității din Polonia. Și televiziunile difuzau în direct deschiderea frontierei dintre Austria și Ungaria, prima adevărată gaură perforată în Cortina de Fier. Dar despre România? Discuția era doar despre orfelinate murdare, sate afectate de sărăcie și mineri violenți pe străzile Bucureștiului.

Cei dintre noi care am cunoscut acele zile am trăit în egală măsură cu speranță și cu disperare. Dar îmi amintesc și de iubitul meu tată, regretatul rege, care, în ciuda tuturor acestor neplăceri, nu s-a abătut niciodată de la convingerea lui că, în final, națiunea noastră va triumfa în confruntarea cu aceste crize.

Noi, românii, n-am fi putut niciodată realiza aceasta singuri. Transformarea noastră în țara în care suntem astăzi nu s-ar fi putut face fără sprijinul celor două instituții care continuă să stea la baza prosperității și securității noastre astăzi, respectiv Uniunea Europeană și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Dar, în cele din urmă, apartenența noastră la ambele instituții nu s-ar fi realizat fără propriile noastre eforturi.

Las istoricilor să decidă dacă am fi putut realiza procesul de transformare mai repede sau în mod diferit. Dar, mă bucură foarte mult să subliniez faptul că anul acesta am reușit să conducem președinția Uniunii Europene și că un român a fost  numit secretar general adjunct al NATO. Niciunul dintre manifestanții care au luptat și au murit pe străzile Bucureștiului în urmă cu trei decenii pentru a răsturna dictatura comunistă nu ar fi cutezat să prezică o astfel de urmare pentru România.

Nu este nevoie să mai precizez că toate acestea sunt doar o etapă a unui proces în continuă desfășurare și că avem multe altele de făcut. De exemplu, raportul din octombrie al Comisiei Europene este îngrijorător, el constatată existența încă a unor serioase deficiențe în lupta noastră împotriva corupției. Nu numai că este corect, dar este datoria Comisiei Europene de a continua lupta împotriva cancerului corupției pe întregul continent. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că această luptă – în care România trebuie să accepte că are o mare responsabilitate – este mai bine dusă dacă există un spirit de dreptate în modul în care toate țările Uniunii Europene sunt tratate. Dar, deși am căzut de acord, acum doi ani, asupra celor 12 puncte fundamentale care trebuiau atinse în această privință, am descoperit anul trecut că avem opt recomandări suplimentare pe care trebuia să le îndeplinim. Acest fapt tinde să creeze teama că așa-numitul Mecanism de Cooperare și Verificare, pe care România l-a semnat fără ezitate în anul 2007 ca măsură tranzitorie, va deveni, de facto, o decizie permanentă.

Același lucru este valabil și pentru aplicarea Acordului Schengen, în cazul căruia, orice facem, nu este niciodată suficient. Din nou, nu sugerez să primim un tratament special. Și nici nu mă număr printre cei care cred că România este victimizată; sunt pe deplin conștientă de presiunile pe care le au alte guverne ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, merită de subliniat faptul că o Românie care se simte tratată egal cu celelalte țări și care nu primește nici mai mult, nici mai puțin decât sarcinile tuturor celorlalte state membre ale UE, este un partener mai bun pentru voi, pe termen lung.

Același lucru este valabil și pentru situația de securitate din regiunea noastră, care cred că merită o atenție sporită. În urmă cu câteva luni, România și-a unit mâinile cu Polonia și Statele Baltice la 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, un odios tratat semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea. De asemenea, susținem cu toată inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apărarea aliaților noștri baltici; securitatea lor rămâne securitatea noastră. Salut și contribuțiile aliaților noștri în apărarea României. Dar mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre. Permiteți-mi să vă reamintesc: toate atacurile Rusiei asupra securității noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 și intervenția militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în jurul a ceea ce obișnuia să fie numit „flancul sudic” al NATO. Am sporit bugetele noastre de apărare și vom continua în acest sens. Dar cu toții ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă; aceasta este lecția pe care am învățat-o din ororile secolului trecut.

Excelențele Voastre,

Permiteți-mi să închei dedicând câteva cuvinte rolului pe care îl văd pentru Coroana Română de astăzi.

Văd Coroana și rostul meu ca unificator și consolidator național. Acest rol este și mai important astăzi, când milioane de români trăiesc în afara țării noastre. Am fost emoționată de o instalație recent pusă în City of London, districtul financiar al capitalei britanice, care spunea pur și simplu „Mi-e dor de tine”, un mesaj al românilor care locuiesc peste mări și țări. Acesta este o „ramură” a unei inițiative pornită de la Cluj. Dar este un mesaj pentru noi toți. Pentru că relațiile dintre România și țări europene ca Franța, Spania, Italia și Marea Britanie, pentru a numi doar câteva, s-au schimbat pentru totdeauna prin prezența a milioane de români care s-au stabilit acolo. Conaționalii mei îmbogățesc cultura și viața țărilor de reședință.

Dar românii din afara țării ne schimbă pe noi toți, aici, rămași acasă. Consider că este datoria mea de a consolida legăturile dintre diaspora și țară.

De asemenea, cred că Instituția Coroanei poate ajuta la stimularea orientării globale a României. Petrecem mult timp în Europa vorbind despre dificultățile și provocările noastre interne, dar poate prea puțin despre lumea din afara Europei, care evoluează și ea rapid. Sunt mândră de faptul că România continuă să dețină o rețea globală puternică de ambasade și continuă să joace un rol activ în organizații precum Națiunile Unite. Efortul nostru de anul acesta de a fi membru al Consiliului de Securitate al ONU nu a avut succes, dar el a fost o indicație clară a viziunii noastre globale, o viziune pe care eu și Casa Regală rămânem hotărâți să o susținem și să o îmbunătățim.

Patru generații ale familiei mele au lucrat în acest palat în beneficiul națiunii și noi, a cincea generație, nu putem face mai puțin.

Vă rog să vă alăturați mie pentru a rosti o urare prieteniei dintre România și țările voastre și pentru un Nou An fericit și prosper!

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

19 comentarii

 1. Mesaje FB says:

  Mihaela Dobre RESPECT!
  #
  Eleonora Neamt Admirație și respect. !Mulțumim !!!
  #
  Eugenia Voichita Admirație și Respect Majestate!
  #
  Liviu Terfea Adevarat si de drept Sef al Statului!
  #
  Silvia Heredea Mă înclin, Majestate!
  #
  Lia Mocanescu Plecaciune, Maiestatea Voastră!❤❤❤
  #
  Grigore Mirica Mulțumim Majestate !
  #
  Ioan Dumitru Chestiunea cu Schengen eu am zis că nu trebuie făcută, și insist că nu trebuie făcută, decât de România reîntregită. Nu mai intrăm în nimic pe bucățele. La Schengen aderăm doar ca România reîntregită.
  #
  Daniel Dobrescu Acolo sus cineva mai iubeste ROMANIA si poporul roman.
  Regasesc in acest discurs personalitatea Regelui Mihai I.
  #
  Tirtea Alexandru Bravooo! Asa conducatori ar trebui sa fie la conducerea Roumaniei!!!
  #
  Elly Elly Respect si admiratie !
  #
  Vasiliu Dorina O intamplare fericita sa vad la TVR1 acest discurs atat de laudativ in favoarea Romaniei si de admonerstare la adresa UE care noi si noi reguli pentru a admite ca Romania este pregatita pentru a intra in spatiul SCHENGEN . Multumim Majestate !
  #
  Elena Neata Felicitări!
  #
  Flori Tianu Mulțumim ca mai avem un așa om,o așa femeie care ne iubește cu adevărat.Traiasca REGINA noastra.
  #
  Dorina Florea Respect și mulțumiri Majestate
  #
  Vasile Vio Impresionanta ca intotdeauna
  #
  Layza Lima God Bless the Queen of Romania
  #
  Violeta Ghilencea Excelență, vă implor, faceți ceva pentru țara noastră,pentru românii din țară și de peste hotare! Vă respect! Vivat România!
  #
  Franco Rigual Que bonito discurso traduzcalo Yuly Vanessa Cadena Lancheros
  #
  Alice Bocancea Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta a Romaniei!
  #
  Geta Filimon Respect
  #
  Irina Copceac RESPECT Majestate !! Sa va dea Dumnezeu putere sa mai continuati !!
  #
  Pienaru Aurel Raul Majestate, nimic despre schimbarea populației si religiei în sânul Europei?
  #
  Ion Vasile Tivadar Mulțumim, Majestate!
  #
  Valeria Cazangiu Respect si admiratie Majestate !…Fiti binecuvintata!
  #
  Mirela Duma Respect și mulțumiri, Majestate!
  #
  Rogvaiv Monocrom Asemenea unei icoane, Majestatea sa este întregită de proiecţia noastră colectivă! Din păcate încă prea puţini…
  #
  Alex Maries Nihil Sine Deo
  #
  Dan Calin Ma inchin in fata domniei voastre pt tot ceea ce faceti in numele Romaniei.Respect si credinta casei regale si majestatii voastre
  #
  Virgiu Negrea Respect si sanatate Familiei Regale
  #
  Jon Margineanu FELICITĂRI ONOARE ŞI RESPECT REGINEI NOASTRE MARGARETA
  TRĂIASCĂ MONARHIA
  TRĂIASCĂ FAMILUA REGALĂ
  TRĂIASCĂ REGINA NOASTRĂ MARGARETA ŞI ZIUA MONARHIEI CONSTITUȚIONALE DIN 1923 SINGURA ŞI ADEVĂRATA CONSTITUȚIE A ROMÂNIEI A ÎNCORONĂRII REGINEI NOASTRE PE TRONUL ROMÂNIEI
  BINECUVÂNTATĂ SĂ FIE REGINA NOASTRĂ
  NIHIL SINE REO NIHIL SINE REGINA
  AŞA SĂ NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU !!❤✌
  #
  Maria Sylvia Iordache FELICITARI MAJESTATE!! UN DISCURS DEMN DE O REGINA CE SI IUBESTE TARA SI POPORUL ROMANIEI!!!! NICIUN PRESEDINTE AL ACESTEI TARI, NU A FOST SI NU VA FI NICIODATA CU ATITA DEMNITATE, RESPECT, DEVOTAMENT!!! TRAIASCA REGINA SI TARA!!!!
  #
  Căojdan Cristian Un discurs impecabil
  #
  Capdefier Mihaela Respect felicitări și multă sănătate
  #
  Maria Durla Mult respect,monarhia este adevarata speranță a poporului român
  #
  Erik Brødreskjift Îmi cer scuze, dar uniunea europeană nu a fost, nu este și nu va fi niciodată garantul prosperității și securității noastre.
  Există state care o duc bine merci fără a fi parte a . Iar majestatea dumneavoastră cunoaște foarte bine unul din ele, mă refer desigur la Elveția, altul ar fi Regatul Norvegiei.
  Iar despre Schengen, nu e cazul sa vorbim, ce or sa facă olandezii cu portul de la Rotterdam, dacă noi vom fi acceptați în Schengen? Îl vor reduce la 20 %? Să fim serioși…
  Cu stimă!!!
  #
  Condurache Anca Foarte frumos,Majestate !
  #
  Ileana Nysveen RESPECT!! Sa fiti binecuvantata impreuna cu cei dragi !!
  #
  Doroftei Cristian Respect! Un discurs care cuprinde atat de bine și atat de real întreaga perioada scursa între 1989-2019!
  Mulțumim Majestate !
  #
  Ilie Iurian Multa sanatate REGINEI MARGARETA!
  #
  Elena Marinescu RESPECT ❤️
  #
  Mariana Oprea Respect pentru discursul decent și de bun simț …e liantul care ne poate apropia unii de alții, în așa fel încât ura dintre români să dispară…timpul vindecă rănile însă MS.Margareta cunoaște mai bine ca toți ce inseamna exilul …iubeste țara și poporul …sănătate și mult noroc în mersul spre România monarhică…!!!
  #
  Geta Mihu Respect și prețuire, Majestate !
  #
  Florentin Chițu Respect Casei Regale a României
  #
  Mihaela Maria Dobarcean Cu respect și admirației va doresc multă sănătate ! Felicitari ! ❤️❤️❤️
  #
  Lucian Neagu RESPECT!
  #
  Veronica Ciresaru Respect!
  #
  Carmen Stanica RESPECT ȘI RECUNOȘTINȚĂ!
  #
  Antonio Irlanda Nimeni in romania nu va salva romania .Numai Daca Romania Va Fi Condusa De Familia Regala..Familia Regala Au fost exilati expulzati din romania de comunisti..au suferit mult pentru romania..dar sensul adevarat si important ca au stat mult in alta tara au invatat multe culturi civilizatie si o mentalitate foarte bogata de tip cu adevarat monarhic si democratic de moda occidentala de exemplu cultura de anglia franta Elvetia etc etc ..familia regala gandeste romaneste si monarhic dar au si in plus pe langa cultura romaneasca au si alte culturi straine care ar fi benefic pentru salvarea romaniei din saracie foamete din coruptie ar fi spitale moderne in romania. Ar fi romania mai frumoasa si mai bogata ca toata europa.findca romania este o tara bogata Dar numai daca majestatea sa Margareta ar conduce romania..eu mult as dori ca romania sa aibe sa avem o REGINA MARGARETA A ROMANIEI PENTRU TOTI CETATENI ROMANI..ROMANIA AR TREBUIE SA DEVINA REGATUL ROMANIA MARE..EU CRED CA DACA AM AVEA O REGINA AM FI EGALUL MARI BRITANI .NU INTELEG DE CE NU CANDIDEAZA LA CONDUCEREA ROMANIEI FAMILIA REGALA…DACA ISI IUBESTE TARA AR TREBUIE SA DOREASCA SA DEVINA REGINA ROMANIEI IN FUNCTIE .FINDCA SANT SIGUR CA CETATENI ROMANI O VOR VOTA SI VOR DORI O REGINA……SA TRAIASCA REGINA MARGARETA A ROMANIE ESTE DESTEAPTA FRUMOASA SI BUNA LA SUFLET CARE ISI IUBESTE TARA.
  #
  Blust Liliana Antonio Irlanda EA nu trebuie votata ci dreptul acesta I se cuvine.
  #
  Antonio Irlanda Blust Liliana da aveti mare dreptate poate nu mam exprimat eu bine .da ea nu trebuie votata ea este regina romaniei dar as dori sa conduca tara ea personal si sa isi formeze guvernul monarhic ales de ea…ar fi momentul ca familia regala sa salveze romania .si poporul sa striga in strada ca o vrem regina a romaniei
  #
  Calin Sabau Regina neamului meu celui voivodal si ortodox !
  #
  Elena Birta Pretuire Onoare Respect..Sanatate Majestate .
  #
  Verginia Paraschiv FELICITĂRI !
  #
  Viorica Bonini Nichifor Multumim,Majestate, respect si recunoștință.
  #
  Mandi Piroska Respect
  #
  Keresztesi Alexandru România modernă se datorează casei regale care a atras politicienii și oamenii care au luptat pentru binele țării nu pentru guverne așa zis democratice care ne au vândut cu totul ca să ajungă milionari când românul de rând moare de foame
  #
  Ioan Buda Tot respectul ,Majestate!! Ma înclin in fata dumneavoastra!!!
  #
  Silimon Rodica Felicitări!
  Respect, stimă şi succes pe mai departe!
  #
  Stefania Marin Mult respect pentru familia regală !!!
  #
  Magdalena Nistor STIMĂ ȘI RESPECT!!!
  #
  Keresztesi Alexandru Cât mai durează până când adevărata suverană a româniei să fie cu adevărat reprezentanta poporului iubită de toți românii adică români care iubesc România nu cei importati din est
  #
  Călin-Andrei Șarlă Numa pe mine ma enerveaza ca trebuie sa aleg in cateva zile intre santa klaus si o analfabeta?
  #
  Cornelia Cuzevitch Călin-Andrei Șarlă nu, suntem mulți…dar …
  #
  Cringasu Dumitra FELICITĂRI și succes pe mai departe, sănătate multă vă dorim.
  #
  Virginia Roman RESPECT MAJESTATE!
  #
  Dorina Rus Respect , prețuire și admirator !
  #
  Transilvania Sacra Coroana României, Regii noștri au fost adevărați bărbați de stat. Au fost în fruntea Armatei române, au făcut România Mare, au stat de vorba cu poporul român, care i-a iubit enorm.
  Majestatea Sa, Principesa Margareta a Romaniei, continuă intr-un mod demn și cu patriotism această atitudine care merită tot respectul, având discursuri chiar și în afara granițelor noastre, pe care niciunul dintre politicienii de vârf din România nu le-au îndrăznit.
  Fac o reverență în suflet și în fața Altetei Voastre.

  #
  Liliana Andrei Mulțumim!!! Respect!
  #
  Sergiu Pisica Cea mai frumoasa Regina !!! Respect !!!
  #
  Farmazon Sanda Vocea unui adevărat “îndrumător” de țară! Asta ne-ar trebui pentru România! Mulțumim, Majestate, că existați!
  #
  Lucian Daniela Natalia RESPECT ȘI RECUNOȘTINȚĂ MAJESTATE! MULȚUMIM PENTRU CĂ EXISTAȚI! ❤
  #
  Elisabeta Oprescu Respect , Admirație Majestate
  #
  Sidonia Grama Romania reprezentata regal. Multumim, Majestate!
  #
  Tudorita Stoicescu RESPECT.
  #
  Rodica Murgoci Mult respect și considerație ,Majestate! .
  #
  Stefana Motoi TRĂIASCĂ MAJESTATEA SA MARGARETA ININMA A ROMAÑIEI ! Mult Respect !
  #
  Maria Mirela Barbu Mult respect și admirație!
  #
  Marin Chera Multa sanatate Majestati sale MARGARETA
  #
  Aurora Trifan Respect si admiratie! Multumim, Majestate!
  #
  Dana Rott Respect si pretuire, Majestate!
  #
  Eugenia Cristea FELICITĂRI!
  #
  Elena Tiganasu Tot respectul !
  #
  Felicia Cuparencu Multumim Majestate !
  #
  Iacob Elena Respect Majestate! Sănătate și multă putere!
  #
  Dana Trandafira Apatachioae Felicitări
  #
  Iulia Nita Respect , consideratie si recunostinta ! ❤
  #
  Magda Tudorache Respect, multumesc Majestate!
  #
  Mariana Dragomirescu Felicitări și Domnul nostru să fie cu dumneavoastră!
  #
  Dinica Nicola Ce discurs….MULTUMIM MAJESTSTE.ELEGANTA SI DEMNITATE
  #
  Gheorghita Ion Mult respect și admirație . Felicitări
  #
  Costel Berbece Dumnezeu sa ocrotească România si Familia Sa Regala ! Doar Monarhia, va Renaște România, republica niciodată !
  #
  Suica Vasilica Respect !!
  #
  Steluta Lacramioara Grigoriu Respect si recunostinta pentru toata implicarea in viata tarii!!!
  #
  Matache Loredana Respect, pretuire si admiratie !
  Multumim, pentru implicare, Majestate ! ❤
  #
  Ginagabriela Giurgea Mulțumim Majestate !Admirație si respect!! Dumnezeu să vă binecuvanteze!!
  #
  Dorina Cordea Superb discurs !
  #
  Elena Potinche Respect !
  #
  Emilian Nutiu Discuts despre arhiva Transilvaniei de la Budapesta aveti ?
  #
  Daniela Schneider De ce este numită. Regina ROMÂNIEI??? CARE ȚARĂ??? Distrusă, JEFUITĂ, DENIGRATĂ, GROAPA DE GUNOI A STRĂINILOR, SUNTEM CONDUȘI DE TRĂDĂTORI, PENALI ȘI PARAZIȚI DE 30 DE ANI. RUȘINE JEGURILOR INUMANE ȘI TRĂDĂTORILOR DE ȚARĂ.
  #
  Daniela Tun Respect.!
  #
  Viorica Nicola MULT RESPECT , ADMIRAȚIE ȘI RECUNOȘTINȚĂ MAJESTATE !
  #
  Alexandru Viorel Lungu Respect !
  #
  Ghitiu Andreea Cristina Respectul meu profund!
  #
  Elena Greizler RESPECT ȘI ADMIRATIE ,FELICITĂRI. ❤
  #
  Silviu Craciun Respect!
  #
  Doina Nica Respect si recunostinta Majestate! Sa fiti binecuvantati cu totii cei dragi!!!
  #
  Maria Mimi Mustacioara Admiratie si mult respect.
  #
  Iuliana Sarbu Respect, considerație, admirație…Dumnezeu să vă binecuvânteze, Majestate ! <3
  #
  Cornelia Vasile Admirație si respect pentru distinsa Majestate.
  #
  Maria Pricope RESPECT ȘI ONOARE
  MULT SUCCES ÎN CONTINUARE
  #
  Rodica Lefterica RESPECT ȘI RECUNOȘTINȚĂ MAJESTATE! MULȚUMIM PENTRU CĂ EXISTAȚI! ❤
  #
  Maria Iancu Multumim Majestate!
  #
  Ninel Doana SĂ NE TRĂIȚI ÎNTRU MULȚI ANI, MAJESTATEA VOASTRĂ!
  SUNTEȚI, SACRĂ MAJESTATE, NĂDEJDEA TUTUROR ROMÂNILOR!
  NE PLECĂM CU RESPECT,DEVOTAMENT ȘI LOIALITATE COROANEI SI MAJESTĂTII VOASTRE!
  #
  Flo Bobo Cu respect majestate
  #
  Marina Pangachi RESPECT SI ADMIRATIE,,, VA IUBESC,,,,
  #
  Dorina Popa Respect, Majestate!
  #
  Lucian Drîmbă Eu nu știu de ce mai stam sa alegem . De ani de zile avem un Reprezentant al poporului roman , care a dovedit ca poate sa fie , prin comportament , prin discurs și prin ținuta o chintesența a ceea ce este mai bun in ceea ce se cheamă românism.
  Președinția a ajuns sa fie o forma fără fond ! De 30 de ani niciunul din ocupanții Cotroceniului nu au reușit sau mai bine zis nu au vrut sa se desprindă de partinazatul politic ; și nici de acum înainte nu cred ca se va întâmpla altfel!
  Coroana este considerată de diplomați un moment important și de referința in evenimentele anuale .
  Or, ceea ce aduce Coroana , și anume prestigiul și respectul celorlalți , lipsește Presidentiei , nu pentru ca , in sine , Presidentia este fără importantă ci, datorită celor care vremelnic au ocupat acesta funcție.
  De unde verificarea zicalei : omu’ sfințește locu’!
  Și , in definitiv , nici nu prea mai are importantă dacă suntem Monarhie sau Republica . Reacția oamenilor de pretutindeni este doveditoare.
  Va prețuim Majestate pentru ca , in ciuda tuturor detractorilor continuați sa ne reprezentați și sa arătați ca într-adevăr exista o Românie cu adevărat normala!
  #
  Elena Stan Mult respect si admirație Majestate!
  #
  Piri Schilik Foarte frumos discurs, scurt și concis. Vă doresc în continuare mult succes și sănătate binecuvântată de bunul Dumnezeu.
  #
  Marian Sava V- am urmarit discursul la tvr1. Scurt clar si la obiect. Respect Majestate
  #
  Florica Popa Multumim! Felicitari !
  #
  Tudora Cojocaru Mulțumim! Asa se apară o tara și poporul sau! Respect!
  #
  Mihai Chiloflischi Ce bucurie mare ar fi sa redevenim regat!!!
  #
  Rodica Iacobut Așa se reprezintă România ! Respect total!
  #
  Nicolina Lupu Reverenta!
  #
  Zoltan GZ Dumnezeu sa va binecuvinteze!
  #
  Maria Ivascu Vă admir și vă stimez Majestate ! ♥️ Respect
  Familiei Regale a României!!!
  #
  Daniela Macovei Plecaciune!!!
  #
  Jorge Guzman Cazali Legitima Reina de Rumania
  #
  Blust Liliana Multumim Majestate, Corona adevaratul conducator legitim AL natiei Romane. Traiasca Regina Romaniei principesa Margareta. Regina de suflet a Romanilor
  #
  Aurelian Minta Asa vreau sa arate si românia ,, aceasta distinsă doamna trebue sa conduca tara
  #
  Iuliu Matei Roșu Mulțumim pentru inplicare Majestate !! Dumnezeu să vă binecuvânteze !!!
  #
  Maria Bacs Respect.
  #
  Elena Costache Multumim Majestate!
  Inteligenta, modesta, nobila, eleganta!
  #
  Andrei Constanta Impresionant !
  #
  Nela Draghici Felicitări
  #
  Geta Horga Felicitări! Respect Casei Regale a României!
  #
  Bog Nico WE MISS YOU! ❤
  #
  Ani Deatcu Mult respect și admirație !!!
  #
  Isabella Nona Distinsă , Decentă , Elegantă .
  Respect !
  #
  Anastasia Dimitriu Impecabil!
  #
  Ana Maria Respect!
  #
  Higiu Lidia Distinsa , decenta , eleganta. Felicitari
  #
  Maria Coțan Bertean ♥️
  #
  Marina Dumitrache Mult respect!
  #
  Viorica Vrabies Mwais ✨
  #
  Daniela Ciocan Respect

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  ADMIRATIE SI RESPECT PENTRU MAJESTATEA SA MARGARETA, CUSTODELE COROANEI SI PENTRU DIPLOMATIA DINTOTDEAUNA A DINASTIEI ROMANE !

 3. […] Discursul integral, aici […]

 4. Liliana Sora says:

  Toată stima şi consideraţia, admiraţia şi preţuirea pentru MS Margareta , Custodele Coroanei române, pentru întreaga Familie Regală care, întotdeauna, oriunde şi oricând, poartă şi transmite , prin vorbe şi prin fapte demnitatea şi mândria de a fi român . Familia Regală reprezintă adevărata imagine a României la cel mai înalt nivel, în ţară şi în lume , răspândind mereu cuvântul iubire de oameni, iubire de neam !

 5. […] urma discursului de la Seara regală în onoarea Corpului Diplomatic, ambasadorul rus la București a ales să polemizeze pe un ton nepotrivit cu Custodele Coroanei. […]

 6. […] tare insolenta în fața unui discurs cu adevărat Național și în acord cu adevărul istoric precum cel pe care îl vedem tot mai des, iar asta ne bucură deosebit, la MS Margareta a […]

 7. […] M.S. Margareta a avut mai mult curaj faţă de toţi guvernanții noștri la un loc. Da, doar Majestatea Sa a putut să îi transmită un mesaj lui Kuzmin şi alor lui, […]

 8. Alexandru Muraru - 10 explicații pentru atacul furibund al autorităților ruse la Custodele Coroanei Române says:

  http://www.contributors.ro/global-europa/10-explica%c8%9bii-pentru-atacul-furibund-al-autorita%c8%9bilor-ruse-la-custodele-coroanei-romane/

 9. […] ambasadorii și consulii diplomatici ai statelor care au reprezentanțe diplomatice în România, MS Margareta spunea: “În urmă cu câteva luni, România și-a unit mâinile cu Polonia și Statele Baltice la 80 […]

 10. Mesaje FB says:

  Tantzy Constanta Va mulțumim Majestate pt ca ne reprezentati cu multa gratie si eleganță, atat in ceea ce priveste vestimentatia cat si in ceea ce priveste discursul. Am citit textul si am fost încântată de cata curatenie am descoperit in exprimare. Un discurs demn de Casa Regala. Multumim!!
  #
  Alexandru Popescu Felicitari pentru discursul la adresa Rusiei din seara de 21 noiembrie de la Palatul Regal, la evenimentul dedicat Serii Corpului Diplomatic acreditat la București.
  #
  Solomia Martinas Stimă și respect !
  #
  Diana Iuliana Felicitari pentru organizare si discurs!
  #
  Georgiana Andreea Zaharia She is our Queen we hope Iohannis understands this!
  #
  Ioana Tivda Un discurs cu cap si coada, mai ales cu un continut consistent din care toti am inteles exact despre ce este vorba…( cei care l-au citi) .Multumim Majestate!
  #
  Lilica Liliana David Multumim pentru bucuria de a va avea alaturi de noi, Majestate ❤
  #
  Ana Maria Regasim in convingerile d.tra inteligenta si forta de caracter a Regelui Mihai,tatal d.tra.Si multumim lui D.zeu pentru tot
  #
  Ilinca Lupu Mult respect Majestate!
  #
  Cătălin Nitu E ….cam asta este ….ar cam trebui sa ne reconfigurăm ca țara , cu un președinte aservit cu un parlament corupt , cam monarhia ar fi soluția ….si maxime felicitări principesei pentru atitudine , am senzația ca stie clar ce vrea !
  #
  Doru Sevcenco Cătălin Nitu nu fratele meu…dictatura militară este singura cale în România.
  #
  Cătălin Nitu Doru Sevcenco corect !
  #
  Sory Sorina Felicitări Majestatea pentru discurs!
  #
  Viorica Lixandroiu Fără cuvinte!!
  #
  Ionuț Daniel Oancea Bun discurs! Cred că îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă trebuie să fie o prioritate acum, în contextul viziunii globaliste bine precizate în alocuțiune. Mulțumesc!
  #
  Katona Ileana Mulțumim majestatea voastra
  #
  Aura Patroaica Felicitări si mult succes pe mai departe iar Domnul să te binecuvînteze.
  #
  Ioan Tuturici Felicitari pentru Seara Regala si pentru discurs, acesta reflecta clar sitiatia actuala. Multa sanatate si Dumnezeu cu noi toti!
  #
  Viviana Jitaru Felicitări!!!Multumim!!!
  #
  Veturia Pacurar Mă-nchin ! Stimă și respect pentru Familia Regală!
  Multă sănătate și bunul Dumnezeu să vă aibă în paza și grija lui !
  #
  Gabriela Manescu Subscriu la cele evidențiate de d-na Elena Slavuica!
  Cu deosebită considerație!
  #
  Ionela Saragea Respect şi admirație!
  #
  Mugurel Munteanu Adevăratul Șef al Statului Român! M.S. Regina Margareta a tuturor Românilor! Dă Doamne mintea cea de pe urmă Românilor!
  #
  Antonio Irlanda Nimeni in romania nu va salva romania .Numai Daca Romania Va Fi Condusa De Familia Regala..Familia Regala Au fost exilati expulzati din romania de comunisti..au suferit mult pentru romania..dar sensul adevarat si important ca au stat mult in alta tara au invatat multe culturi civilizatie si o mentalitate foarte bogata de tip cu adevarat monarhic si democratic de moda occidentala de exemplu cultura de anglia franta Elvetia etc etc ..familia regala gandeste romaneste si monarhic dar au si in plus pe langa cultura romaneasca au si alte culturi straine care ar fi benefic pentru salvarea romaniei din saracie foamete din coruptie ar fi spitale moderne in romania. Ar fi romania mai frumoasa si mai bogata ca toata europa.findca romania este o tara bogata Dar numai daca majestatea sa Margareta ar conduce romania..eu mult as dori ca romania sa aibe sa avem o REGINA MARGARETA A ROMANIEI PENTRU TOTI CETATENI ROMANI..ROMANIA AR TREBUIE SA DEVINA REGATUL ROMANIA MARE..EU CRED CA DACA AM AVEA O REGINA AM FI EGALUL MARI BRITANI .NU INTELEG DE CE NU CANDIDEAZA LA CONDUCEREA ROMANIEI FAMILIA REGALA…DACA ISI IUBESTE TARA AR TREBUIE SA DOREASCA SA DEVINA REGINA ROMANIEI IN FUNCTIE .FINDCA SANT SIGUR CA CETATENI ROMANI O VOR VOTA SI VOR DORI O REGINA……SA TRAIASCA REGINA MARGARETA A ROMANIE ESTE DESTEAPTA FRUMOASA SI BUNA LA SUFLET CARE ISI IUBESTE TARA.
  #
  Blust Liliana Antonio Irlanda EA nu trebuie votata ci dreptul acesta I se cuvine.
  #
  Antonio Irlanda Blust Liliana da aveti mare dreptate poate nu mam exprimat eu bine .da ea nu trebuie votata ea este regina romaniei dar as dori sa conduca tara ea personal si sa isi formeze guvernul monarhic ales de ea…ar fi momentul ca familia regala sa salveze romania .si poporul sa striga in strada ca o vrem regina a romaniei
  #
  Blust Liliana Antonio Irlanda Insa guvern monarhic nu exista ci monarhul este garant AL ordinii interioare
  #
  Blust Liliana Guvernul se formeaza din partidele care prin vot reprezentantii sint alesi, democratic. Rolul monarhului este in termeni moderni de a “arbitra” intre ei ca regulile Sa fie respectate. De asemenea Monarhul vegheaza continuu ca interesele tarii ale natiunii ca entitate Sa fie respectate si propagate. El este de asupra intereselor materiale El este garantul lor
  #
  Antonio Irlanda Da ar fi bine ca monarhia sa fie la putere adica familia regala
  #
  Conachiu Costel MULTUMIM MAJESTATE.Discursul unui adevarat șef de stat al cărui program e tara in întregul ei Simplu direct și adevarat
  Arc peste timp străbunica să REGINA Maria
  #
  Mirela Sitaru Regina nu se compara cu nici un conducător pe care România la avut după revoluție.Este un om cu multe calități bune pe care si noi romanii trebuie sa le culegem.Este un om bun ,frumos si nu insulta , nu iese la televizor cu acuze împotriva cuiva .Este un om cu o educație frumoasa si tara noastra are nevoie de asa ceva.
  #
  Mirela Sitaru Respect ptr Majestatea Sa Regina Margareta! Trebuie sa isi ocupe locul cît mai repede si sa ridice România de pe marginea prăpastiei în care se află momentan.Monarhia salvează România. Trebuie să respectăm dorința dragului nostru Rege Mihai .Cu credinta si demnitate ne putem ridica.Tronul trebuie ocupat de frumoasa si buna noastra REGINA.
  #
  Pica Bostina Admiratie si respect !
  #
  Daniel Dobrescu Acolo sus cineva mai iubeste ROMANIA si poporul roman.
  Regasesc in acest discurs personalitatea Regelui Mihai I.
  #
  Asztalos Floare Si Fredi Majestatea Sa, unește și nu dezbina, totuși cât de diferit discursul față de cele ale Iubitului nostru Rege, Mihai.
  #
  Elena Slavuica Eleganta, verticalitate, echilibru, determinare, respect, onoare, echidistanța, personalitate și câte altele care ne amintesc și de impresia discursului MS Regele Mihai in Parlamentul României! Mă inclin!
  #
  Noel Negrea In decurs de aprox. 1 luna, Casa Regala, prin vocea M.S. Margareta, a aratat, tuturor, cum trebuie reprezentata o tara!Este randul “tuturor” sa arate Casei Regale ca asa vor sa le fie reprezetata tara!
  #
  Marioara Minea Onoare și respect. De asemenea femeie avem nevoie în fruntea țării.
  #
  Stan Magda Multumim Majestate!

 11. […] de social media, inclusiv cu privire la interpretări ale istoriei României, în contextul discursului Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Seara regală a Corpului Diplomatic, la 21 noiembrie 2019, ministrul afacerilor externe Bogdan […]

 12. Ministerul Afacerilor Externe - Convocarea Ambasadorului Federației Ruse în România says:

  https://www.mae.ro/node/50938

 13. Diana Tocitu -Sinaia says:

  Rușii tocmai ce au aflat că România are o Regină demnă și curajoasă, gata să ne apere interesele în fața oricui. Deși a avut o replică absolut grosolană, ambasadorul știe bine că cea care a rostit adevărurile incomode este Suverana de drept a României. De aceea a și fost deranjat! Și au mai aflat ceva important rușii: că Regina noastră NU ESTE SINGURĂ! Că vocea Majestății Sale este vocea noastră și vom face scut în jurul Reginei noastre de fiecare dată când este nevoie. Mă simt extrem de mândră să fiu contemporană cu prima Regină – Suveran a României, o Regină care întrunește în ființa ei cele mai frumoase calități ale înaintașilor Majestății Sale! Dumnezeu să Vă binecuvânteze, Majestate!

 14. […] Seara regală în onoarea Corpului Diplomatic este un eveniment a cărui tradiție a fost întemeiată acum mai bine de un veac și jumătate. Pagina de diplomație regală a fost continuată, din 1997, de către Regele Mihai și acum de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51348129
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate