Seara Palatului Elisabeta dedicată Statelor Unite ale Americii

Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit la Palatul Elisabeta o seară dedicată Statelor Unite ale Americii, cu ocazia împlinirii a trei ani de la începutul misiunii diplomatice a Excelenței Sale domnului Hans Klemm, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA la București. Evenimentul a avut loc în seara de 21 septembrie 2018.

Legăturile dintre Casa Regală a României și Statele Unite ale Americii datează de aproape 140 de ani. La 14 iunie 1880,  Regele Carol I și președintele SUA Rutheford B. Hayes au consfințit relațiile noastre diplomatice bilaterale.

Prima parte a serii s-a desfășurat în Sala Regilor, unde Excelența Sa ambasadorul SUA a primit, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, Decorația Regală Nihil Sine Deo. Decorația a fost remisă Excelenței Sale de către Principele Radu, în numele Majestății Sale.

Au luat parte la ceremonie consilierul prezidențial Andrei Muraru, ambasadorii Lazăr Comănescu și Mihnea Constantinescu, reprezentanți ai ambasadei SUA la București și personalități din societatea civilă care și-au adus aportul, mai ales în ultimii ani, la aprofundarea legăturilor dintre țările noastre.

În a doua parte a serii, în Sufrageria mare, Alteța Sa Regală Principele Radu a oferit, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, un dineu în onoarea ambasadorului SUA și a doamnei Klemm, la care au fost invitați toți cei prezenți la Seara Palatului Elisabeta.

Fotografii de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. […] În ziua de 21 septembrie 2018, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit ambasadorului Decorația regală Nihil Sine Deo, într-o seară a Palatului Elisabeta găzduită de Alteța Sa Regală Principele […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411480
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate