Festivalul Internațional de Film București 2017

Miercuri, 28 iunie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a fost prezentă la deschiderea celei de-a treisprezecea ediție a Festivalului Internațional de Film București (BIFF).

Gala de deschidere a ediției din 2017 s-a desfășurat la Institutul Francez din Bucureşti, Sala Elvire Popesco, în prezența celebrei actrițe britanice Vanessa Redgrave.

Cu această ocazie, a avut loc proiecţia filmului „The Secret Scripture” în regia cineastului irlandez Jim Sheridan, având în rolul principal pe actriţa Vanessa Redgrave.

La eveniment au luat parte președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, directorul Institutului Francez din București, domnul Christophe Gigaudaut, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, membri ai juriului.

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, are loc anul acesta între 28 iunie și 2 iulie, la Institutul Francez (Sala „Elvira Popescu”), si Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului), unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale,  „workshop-uri”, „master-classes” etc.

În 2016, din juriul sectiunii principale, prezidat de Marie Pierre Duhamel Muller, au mai făcut parte Elena Cristodoulidou, Enrico Vannuci, Gabriel Dettre și Cristian Tudor Popescu.

Ediția din 2017 a Festivalului Internațional de Film de la București include competiția de filme de lung-metraj, competiția de scurt-metraje românești, Focus Coreea – în care sunt proiectate două filme sud-coreene actuale și proiecții speciale de filme din cinematografia recentă europeană și autohtonă. Toate filmele înscrise în competiție sunt difuzate în premieră în România.

Cu o lună înaintea începerii festivalului, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a găzduit o seară dedicată Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (miercuri, 24 mai 2017).

Cu această ocazie, au luat cuvântul Principesa Maria, doamna Dana Dimitriu-Chelba, directorul Festivalului, precum şi domnul Dan Drăghicescu, director de creaţie al Festivalului.

Seara Palatului Elisabeta a reunit reprezentanţi ai Uniunii Cineaştilor din România, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, ai mediului economic și de afaceri, dar şi personalităţi ale societății civile.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se află sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu.

Laureații BIFF 2017

Imagini de la Gala de deschidere BIFF 2017, 28 iunie 2017:  © Simion Buia 

principesa-maria-biff-2017-cinema-elvire-popesco-28-iunie-2017-copyright-by-simion-buia-1 principesa-maria-biff-2017-cinema-elvire-popesco-28-iunie-2017-copyright-by-simion-buia-2

 

Imagini de la Seara Palatului Elisabeta dedicată BIFF, 24 mai 2017:  © Daniel Angelescu

seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-1 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-2seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-13seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-3 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-4 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-5 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-6 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-7 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-8 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-9 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-10 seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-11

seara-biff-la-palatul-elisabeta-24-mai-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-12

 

6 comentarii

 1. doina teiusanu says:

  Minunat!!! La multi ani !!Hristos s-a inaltat!!!

 2. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!!

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Fiecare aspect al vietii culturale din Romania este onorat cum se cuvine de Familia Regala care, conform traditiei incepute de fondatorii dinastiei, se implica in mod direct in a marca prin acordarea de Inalte Patronaje si evenimente precum cel de mai sus tot ce este mai reprezentativ in acest domeniu. De data asta a fost randul Festivalului International de Film de la Bucuresti, manifestare anuala ce apata an de an tot mai multa substanta si valoare.

 4. Mult respect si consideration!!!

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 6. Rares says:

  Felicitari pentru continuitate si originalitate. Traiasca regele si Romania !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853172
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate