Seara Palatului Elisabeta dedicată Comitetului Olimpic Român

Știre video

Cu numai o lună înainte de sărbătoarea Coroanei române la 150 de ani, Palatul Elisabeta a găzduit sâmbătă, 9 aprilie 2016, o seară dedicată sportului național.

Alteța Sa Regală Principele Radu a oferit, în numele Custodelui Coroanei, un dineu în onoarea reprezentanților a 18 Comitete Olimpice din tot atâtea țări europene, alături de personalități din conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

COSR a găzduit la București prima întâlnire din anul 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Naționale Olimpice (CNO) din Europa Centrală și de Sud-Est, care totalizează 18 țări-membre: Austria, Albania, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Croația, Cehia, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria și România.

Principele Radu a salutat distinșii oaspeți, subliniind că, după sărbătoarea Academiei Române la 150 de ani de la fondare, Familia Regală omagiază acum sportul românesc, la mai bine de un secol de la fondarea Comitetului Olimpic Român. A fost, de asemenea, evocat apropiatul eveniment mondial care va fi deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

A luat cuvântul, în numele invitaților, domnul Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În cinstea oaspeților și a sportivilor români, masa a fost decorată cu flori în culorile steagului național, iar desertul a fost ornat cu însemnele olimpice.

Fotografii de Daniel Angelescu

5 comentarii

 1. Minunat tot ce faceți!

 2. Liliana Sora says:

  Sportul înseamnă sănătate şi energie , muncă şi înţelepciune, eleganţă şi prestanţă…., sportul înseamnă viaţă. Şi pentru că viaţa este o luptă,
  ” a lupta este o necesitate, a şti să lupţi este o artă ! ”
  Respect şi consideraţie pentru Familia Regală ! Trăiască Regele !

 3. Foarte frumos…..

 4. Cristian Sandu says:

  Majestatea Sa Regele a marturisit bucuriile pe care le-a trait , din exil, atunci cind urmarea succesele marilor sportivi romani! Au venit si vremuri mai fericite, cind Regele a putut acorda Inaltul patronaj Comitetului Olimpic Roman! Felicitari Principelui Radu pentru organizarea evenimentului!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36961898
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate