Seara Palatului Elisabeta dedicată Agerpres, 29 septembrie 2014

Luni, 29 septembrie 2014, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au oferit, în grădina Palatului Elisabeta, o recepție în onoarea Agerpres, cu ocazia aniversării a 125 de ani de la înființarea primei agenții de presă din România.

Seara Palatului Elisabesta dedicată Agerpres a reunit atât echipa agenției, cât și reprezentanți ai Comisiilor pentru cultură din Parlamentul României, precum și corespondenți ai agențiilor de presă din străinătate.

În discursul adresat audienței, Alteța Sa Regală Principele Radu a afirmat:

„România a dat dovadă de pionierat și în domeniul presei, având, atunci când puține state aveau, o agenție națională de presă. Pe vremea aceea, nici Palatul Elisabeta nu exista și nici partea aceasta de București nu era ceea ce este astăzi. (…)

Familia mare a Agerpres este invitată astăzi, în întregimea ei, la Palatul Elisabeta, pentru a sărbători așa cum se cuvine o parte importantă din istoria noastră modernă, un argument că România are cel puțin un secol și jumătate de când se străduiește să dovedească europenismul și vocația europeană. (…)

Vă dorim, din inimă, la mulți ani și vă rugăm să păstrați vie flacăra profesionalismului și a devotamentului față de o minunată profesie pentru încă cel puțin 125 de ani”.

În luna martie 2014, tot cu prilejul acestei aniversări, Majestatea Sa Regele Mihai I a oferit Agenției Naționale de Presă Agerpres, Decorația Regală “Nihil Sine Deo”.

Istoria Agenției Naționale de Presă începe la 27 martie 1889, când ministrul de externe, P. P. Carp, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României. Aceasta şi-a început activitatea practic o lună mai târziu, la 11 aprilie, când a expediat la Viena “prima telegramă”, în esenţă, prima ştire de presă.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

8 comentarii

 1. stelian r. says:

  La Multi Ani Agerpres ! Multumim pentru frumoasele fotografii ! Fericire, Sanatate, Bucurii ASR Principesa Margareta si ASR Principele Radu ai Romaniei ! Nimic fara Dumnezeu !

 2. Bucur Gabriela says:

  Frumoasa Printesa avem.

 3. Eugen-Anton Cincu says:

  La Multi Ani Familiei Regale si Agerpresului, Traiasca Regele MihaiI.

 4. vladut mihaela says:

  Multuumim pentru frumoasele fotografii facute la ceas aniversar avand in centru pe Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu frumosi si indragostiti ca in prima zi . Traiasca Casa Regala a Romaniei !

 5. Lia says:

  Cata distinctie si eleganta ! Ce bine i-ar sta tarii cu COROANA !

 6. Comentarii pe Facebook says:

  Iovicin Floarea Respect si ma inclin in fata domniilor voastre!
  #
  Liliana Sora Felicitări și toată admirația și prețuirea pentru Familia Regală care, acordă atenția cuvenită și binemeritată acestui domeniu atât de important , ca principală sursă de informații și , cel mai bun instrument pentru iluminarea minții omului , pentru a-l face mai bun, mai documentat, mai înțelept, ca ființă rațională, morală și socială. La mulți ani , Agenției Naționale de Presă AGERPRES !
  #
  Klara Bartha Toata admiratia si pretuirea mea pentru Familia Regala a Romaniei.
  #
  Gabriela Maria Gabriela sunteti ai nostri ptr totdeauna.Si ce mai frumoasa viitoare regina avem ! Cu d-voastra ne putem mandri ,regina serioasa ,intelectuala si frumoasa .Si eu va vreau doar ptr tara noastra supremul nostru lider.

 7. […] from Daniel Angelescu via the Royal Family of Romania Share this:Click to share on TwitterShare on FacebookClick to share […]

 8. […] Sa Margareta a oferit o Seară a Palatului Elisabeta, cu aceeași ocazie, în septembrie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797599
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate