Seara Palatului Elisabeta dedicată Fundaţiei Principesa Margareta a României, 2015

Luni, 11 mai 2015, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a avut loc Seara Palatului Elisabeta dedicată Fundaţiei Principesa Margareta a României. Alături de Alteța Sa Regală s-a aflat Principele Radu.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Regilor şi a avut invitaţi personalităţi de prim rang din mediul economic, bancar, diplomatic şi cultural.

Seara Fundaţiei Principesa Margareta a României doreşte să recunoască cele mai active iniţiative de responsabilitate socială ale partenerilor Fundaţiei din perioada ultimilor ani.

Și-au dat concursul bursierii programului „Tinere Talente” care au susținut un recital de muzică clasică.

În cei 25 de ani de activitate, Fundaţia Principesa Margareta a României a investit peste 11 milioane de euro în programe sociale, cu impact în vieţile a zeci de mii de copii, tineri, şi vârstnici din comunităţi defavorizate de pe întreg teritoriul României.

Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România din primele zile de activitate prin programe menite să lupte împotriva izolării şi a singurătăţii şi să crească calitatea vieţii lor. Astfel, peste 171.000 de persoane au primit sprijin în centre de îngrijire sau direct la domiciliul lor.

Un număr de 24.000 de copii şi tineri şi aproximativ 2.500 de familii cu un trai precar, precum şi 600 de mici ONG-uri locale, au primit ajutor şi asistenţă din partea Fundaţiei şi peste 180 de tineri au putut să urmeze cursuri de calificare într-o meserie, încât să îşi poata asigura traiul independent.

Prin programul Tinere Talente, peste 200 de tineri artişti au fost susţinuţi să îşi împlinească o carieră prin burse de studiu, mentorate, masterclass-uri şi promovarea operei lor.

Fundaţia Principesa Margareta a României a dezvoltat în cei 25 de ani de activitate numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

3 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  Tot respectul și toată considerația pentru Fundația Principesa Margareta a României care , constituită prin multă muncă, pasiune și dăruire, entuziasm și determinare , în baza unor principii fundamentale aplicate la conceptul de succes, și ridicată pe adevăr, curaj, compasiune , încredere că faptele care au înrădăcinarea într-un caracter bun vor da roadele cele mai bune, credință…, se va sprijini întotdeauna pe un teren solid care va dăinui mereu. Valorile spirituale și etice constituie o puternică fundație la baza căutării omeniei, a bogăției sufletești, a fericirii. Despre acest minunat OM FRUMOS care este ASR Principesa Margareta nu pot spune decât atât : ” Modestia este fundația solidă a tuturor virtuților. ” Vă admir, vă iubesc și vă prețuiesc !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Cand a pasit pentru prima data pe pamant romanesc in ianuarie 1990, Alteta Sa Regala Principesa Margareta avea probabil o idee vaga despre ce urma sa gaseasca. Nu cred insa ca era pregatita sa vada spectacolul trist ce i s-a infatisat ochilor. Nimeni din cei ce nu traisera in iadul comunist, oricat de informat ar fi fost, nu putea sa inteleaga realitatea crunta de la fata locului. Dar Alteta Sa nu era sosita in excursie si nici manata de o curiozitate marginala. Venise cu un scop bine definit, acela de a-si face datoria de fiica a unui rege care fusese educat in spiritul datoriei fata de tara Sa pana la ultimele resurse de eneergie. Si tot astfel isi eucase Regele nostru si fiicele. Principesa Mostenitoare trebuia doar sa afle in ce fel trebuia sa actioneze si spre ce sa isi indrepte atentia. Iar directiile spre care a vazut ca poate contribui la indreptarea multor nevoi si dureri erau foarte multe. Aceste directii de actiune se regasesc acum in programele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, fundatie care tocmai a implinit 25 de ani de asidua si fructuoasa activitate.

  Mult succes Altetei Sale Regale si colectivului de entuziasti care s-au alaturat acestui generos proiect care a readus zambetul in sufletele a zeci de mii de romani, tineri sau varstnici. O activitate de adevarata viitoare Regina !

  Cu profunda consideratie, loialitate si atasament fata de Coroana,
  prof. Diana Lucia Zotescu

 3. Comentarii pe Facebook says:

  Aurel Visan Frumos, poate intr-o buna zi cine stie…
  #
  Emilia Irian cata eleganta si seriozitate
  #
  Maricica Papuc frumosi Traiasca Familia Familia Regala a Romaniei
  #
  Salomeea Mateescu respect siii….ma inclin..
  #
  Doina Nita Respect Altetelor Regale !
  #
  Cristina Vagner Profund respect Altetelor Sale Regale! Sunt un exemplu demn de urmat .
  #
  Ene Gheorghe Sper,astept ,ca acesti politicieni republicani ,sa faca atatea prostii incat 50% plus 1 din cetatenii romani sa devina regalisti si sa faca revolutia de catifea REGALA!!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49495520
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate