Seara Fundaţiei Colecţiei Familiei Regale, 23 aprilie 2018

Luni, 23 aprilie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române a găzduit, la Palatul Elisabeta, Seara Fundaţiei Colecţiei Familiei Regale dedicată Muzeului Regal al Automobilului din Satul Regal Săvârşin. Alături de Majestatea Sa Margareta s-a aflat Alteţa Sa Regală Principele Radu.

În deschiderea evenimentului, Principele Radu a prezentat invitaţilor proiectul Muzeului Regal al Automobilului, care va fi inaugurat la Săvârşin, în cursul acestei veri.

Muzeul va cuprinde cele patru Jeep-uri din colecția Regelui Mihai, care au sosit la Domeniul Regal Săvârșin, în luna octombrie 2017. Alături de aceste importantele vehicule de patrimoniu vor sta alte două automobile din colecția istorică a Regelui Mihai și trăsura castelului. De asemenea, va putea fi vizitat Atelierul Auto al Regelui Mihai I, în clădirea originală în care acesta a funcționat în anii 1940. El va fi amenajat cu toate piesele, uneltele, mecanismele și cărțile tehnice pe care Regele le-a achiziționat și folosit timp de 70 de ani în reședințele sale din exil.

Alături de Alteţa Sa Regală, a luat cuvântul domnul Bogdan Constantinescu, directorul general al Printec Group, compania care a sprijinit transportul vehiculelor militare ale Regelui Mihai, iar ulterior atelierul auto, din Elveţia la Săvârşin.

În continuarea serii, a fost proiectat un scurt fragment al documentarului Televiziunii Române realizat de Bogdan Şerban Iancu dedicat transportului jeep-urilor istorice şi pasiunii Regelui Mihai pentru automobile.

Au luat parte la eveniment importanți reprezentanţi ai mediului bancar şi de afaceri din ţara noastră.

Înfiinţată în anul 2010, Fundația „Colecția Familiei Regale a României” are ca scop păstrarea și promovarea patrimoniului cu valoare de simbol al dinastiei, apărarea principiilor Casei Regale a României, susținerea activităților sale publice și private, dar și aducerea la cunoștință publicului larg a obiectelor de patrimoniu și tradițiilor Familiei Regale și ale Coroanei Române.

 

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

3 comentarii

 1. Minunat!!Felicitari!!!Nihil Sine Deo!!Nihil Sine Deo

 2. Liliana Sora says:

  În totalitatea lui, domeniul de la Săvârşin este un loc de poveste, în care totul a prins viaţă dintr-o bogată colecţie de amintiri şi frumuseţi , un loc dedicat valorilor, istoriei, culturii…, şi adevărului.
  ”Cine colecţionează ce e bun împărtăşeşte speranţa.”
  Toată admiraţia şi preţuirea, stima şi consideraţia pentru Familia Regală !

 3. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  FELICITARI, CU ADMIRATIE !

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40212220
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate