Săvârșinul alb

IMG_0328.JPG

Astăzi, duminică 20 decembrie, Regele va vizita magazinul “Plus” din Deva, unde va mulțumi echipei care a oferit generos o parte din pachetele de Crăciun destinate locuitorilor de la Săvârșin. În cursul după-amiezii, Regele și Principesa Moștenitoare vor merge la casele unde se află locuitorii cei mai vârstnici sau cei suferinzi ai comunei Săvârșin și vor oferi pungi cu alimente și cadouri de Crăciun.

Restul cadourilor vor fi oferite la Castel, copiilor și celor mai bătrâni, în fiecare din zilele care urmează.

Luni 21 decembrie vom avea la Castel ca musafiri pe colindătorii din Orăștie, care au venit și anul trecut. Lor li se vor adăuga profesori și reprezentanți ai autorității publice din oraș. De asemenea, vor vizita Castelul jurnaliști de la TVR Timișoara.

Marți 22 decembrie, Regele va decora personalități din județele Timiș și Arad. Pe urmă, vom primi la Castel vizita coralei “Sargetia” din Deva.

Miercuri 23 decembrie, Majestățile Lor, Principesa și cu mine vom primi grupuri de colindători de la Colegiul Național Iulia Hasdeu din Logoj și din orașul Chișinău-Criș.

Joi 24 decembrie, vom primi colindători de la școala generală din localitatea Apateu, precum și obișnuita vizită a dubașilor din Săvârșin. După-amiază vom oferi cadouri de Crăciun colaboratorilor și angajaților de la Castel și de la Ocolul Regal din Săvârșin, iar apoi vom lua masa de Crăciun în familie.

Vineri 25 decembrie vom participa la slujba din prima zi de Crăciun la Catedrala de la Alba-Iulia, la invitația IPS arhiepiscopului Andrei.

Sâmbătă 26 decembrie vom lua parte la slujba de Crăciun oficiată la biserica ortodoxă din Săvârșin, iar apoi vom primi colindători din Arad.

Luni 28 decembrie, vom fi prezenți pe micul ecran într-un film de o oră dedicat Familiei Regale și sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, la Săvârșin. Voi reveni cu detalii în preajma zilei de luni.

În zilele de până la Anul Nou, mulți alți colindători și urători vor veni la Castel în mod liber, fără să fie invitați în prealabil.

Am făcut câteva fotografii în castel și în parc, profitând de soarele strălucitor al zilei și de zăpada care a căzut în ultimele zile. Vă invit să le vedeți:

IMG_0330.JPG

IMG_0339.JPG

IMG_0340.JPG

IMG_0343.JPG

IMG_3011.JPG

IMG_0346.JPG

IMG_0347.JPG

IMG_0359.JPG

IMG_0362.JPG

IMG_0364.JPG

IMG_0371.JPG

IMG_0380.JPG

IMG_0382.JPG

IMG_0396.JPG

IMG_0404.JPG

IMG_0410.JPG

IMG_0416.JPG

IMG_0423.JPG

IMG_0421.JPG

IMG_0433.JPG

IMG_0435.JPG

IMG_0436.JPG

IMG_2999.JPG

13 comentarii

 1. Superb decorul… Sarbatori fericite va doresc!

 2. S.M., Cluj says:

  Cu ocazia Craciunului si a noului an 2010, sotia mea si cu mine uram Casei
  Regale prosperitate, pace sufleteasca si continuarea misiunii care, pana
  la urma, va triumfa.

 3. Rodica Tomasenco, Chișinău says:

  Craciun fericit! La multi ani!

  Cu mult respect si gratitudine,
  Rodica Tomasenco

 4. Mihail Vlasiu says:

  La Multi Ani Majestatii sale si familiei Sale.

 5. ION PROTOPOPESCU says:

  Am fost la Savarsin in 2001, pt. o noapte,in drum spre Paris!Am vizitat si “castelul” care mi s-a parut rece si trist,la fel ca si parcul,care parca intentionat fusese lasat in paragina.Am dormit in acea noapte in “chiliile” destinate soldatilor!Totul mi s-a parut deprimant in raport cu ceea ce aveam sa vizitam mai apoi,la trecerea prin Budapesta si mai cu seama la destinatia noastra finala!Sunt impresii lasate in mine de tari care s-au putut dezvolta fara hiatusuri-le de care am avut noi parte de-a lungul istoriei!!
  Si asta se vede cu ochiul liber,chiar si de catre un copil!Pacat ca am avut parte de un asemenea trecut,pacat ca tara asta asa de frumoasa(inconparabil!!)este asezata geografic la rascruce de vanturi (si vremuri,vremelnic,sper!!)

 6. Diana Zotescu says:

  Urez Majestatilor Lor Regele Mihai si Regina Ana ai Romaniei si Altetelor Lor Regale Printesa Mostenitoare Margareta si Printul Consort Radu un Craciun de vis la Savarsin si un An Nou 2010 plin de realizari, pe masura preaplinului din inimile curate al Membrilor Familiei Regale.
  Dumnezeu si IIsus sa va binecuvanteze spre pastorirea Romaniei.

  Cu adanca veneratie,
  Prof. Diana Lucia Zotescu
  Asist. Univ. drd. Arh. Robert Zotescu

 7. VIOREL CHIS says:

  E vremea colindelor, vremea bucuriei, cand minunea nasterii Mintuitorului cuprinde sufletele si le innobileaza. Fie ca Magia Sarbatorilor de iarna, cu zvon de cintece si clopotei, sa aduca fericire,bucurie, sanatate, bunastare si binecuvintare in caminul dumneavoastra alaturi de toti cei dragi !


  LA MULTI ANI !!!!
  CU TOATA STIMA SI TOT RESPECTUL FAM .CHIS

 8. Răspuns dlui Protopopescu (comentariul nr. 5) says:

  Domnule Protopopescu,

  Îmi pare nespus de rău că Domeniul Regal de la Săvârșin v-a lăsat atât de triste și deznădăjduite amintiri. Familia Regală a redobândit castelul în iunie 2001. Este, deci, limpede că noaptea petrecută de dumneavoastră pe domeniu în 2001 era plină de urmele negre ale batjocoririi castelului, timp de peste 50 de ani.

  În următoarele zile, voi publica pe blog câteva imagini de astăzi, după aproape nouă ani. De asemenea, voi publica un număr de fotografii cu interiorul castelului, așa cum arăta el decorat în anii ’40, de către Regina-mamă Elena.

  Principesa Moștenitoare conduce un amplu proces de restaurare a clădirii și parcului, care va fi încheiat probabil în anul 2012. După aceea, castelul va avea un caracter privat, iar parcul, ca și Satul Regal, spațiu aflat la intrarea pe Domeniu, vor fi vizitabile de-a lungul anului.

  La mulți ani!

  Radu al României

 9. Bogdan Cornea says:

  Sarbatori Fericite! Traiasca Regele si Familia Regala

 10. Mihai says:

  Traiasca Monarhia Romaneasca!

 11. Larisa Neda says:

  Frumoase poze! Ma bucur sa vad ca a supravietuit spiritul Craciunului!
  Sanatate multa!

 12. Laurentiu Cristoloveanu says:

  Va urez tuturor majestatilor voastre ” Craciun fericit” si “La multi ani!” plini de sanatate si fericire.

 13. Magdalena Abraham says:

  Impresionata de frumusetile domeniului si de modul cum va acupati de el.Va doresc sanatate ,succese in anul care vine si in special doresc ca romanii sa realizeze ce mult am pierdut prin faptul ca nu s-a putut continua cursa prezidentiala.Speram pentru viitor.
  Casei REGALE multa sanatate si realizari in 2010 ! Va iubim pe toti !

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40217671
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate