Remembrance Day 2016

principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-2

Duminică, 13 noiembrie 2016, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au luat parte la ceremonia militară de la Tâncăbești, organizată de Ambasada Majestății Sale Britanice, cu ocazia zilei veteranilor din Commonwealth, Remembrance Day.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai Corpului Diplomatic acreditat la București, atașați militari ai unor țări, cetățeni britanici care trăiesc în România și o delegație a Asociației Veteranilor de Război.

La începutul secolului trecut, “Remembrance Day” a fost creată pentru a sărbători eroii britanici ai Primului Război Mondial, iar luna, ziua și ora au fost alese pentru a onora Armistițiul.

În fiecare an, la ora unsprezece, în a unsprezecea zi a lunii a unsprezecea, britanicii, purtând un mac roșu la piept, își amintesc de sacrificiul eroilor dispăruți pe câmpul de luptă. Ceremoniile religioase și de depunere de coroane au loc, tot la ora 11, în duminica imediat următoare sărbătorii.

După Al Doilea Război Mondial, comemorarea a fost extinsă în omagierea eroilor celor două războaie ale secolului XX. Iar începând cu anii 1980, sunt comemorați și eroii contemporani, cei dispăruți în recentele conflicte militare din lume.

principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-1 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-3 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-4 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-5 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-6 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-7 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-8 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-9 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-10 principesa-mostenitoare-si-principele-radu-remembrance-day-2016-cimitirul-militar-tancabesti-11

Foto: © Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România

8 comentarii

 1. Viorica M.V. says:

  Regrete ptr. toti eroii cazuti!
  Dumnezeu sa-i odihneasca!
  *
  Indemn in Speranta – la luciditate in omenie – pentru a nu se mai repeta Omucideri si Terorism, de niciunfel, pe Planeta noastra Albastra.

 2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Veșnică recunoștință tuturor veteranilor ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 3. Elena Hariuc says:

  Eroii nu au naţionalitate…au mai mult decât atât.
  Regrete eterne.

 4. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  CINSTIRE SI AMINTIRE ETERNA EROILOR ROMANI SI STRAINI DIN TOATE TIMPURILE SI TOATE BATALIILE, CARE AU LUPTAT SUB STEAGUL LOR PENTRU ONOAREA TARII !
  FAMILIA REGALA SE IDENTIFICA DE-A LUNGUL TIMPULUI CU LUPTELE DUSE DE ROMANI PENTRU APARAREA TERITORIILOR !
  OMAGIU SI RECUNOSTINTA VETERANILOR DE RAZBOI !
  TRAIASCA REGELE !

 5. Ioan Secrieru says:

  CINSTE SI ONOR

 6. Cristian Sandu says:

  Monarhia onorează România!

 7. Ioan Ivan says:

  Regrete eterne, sa nu-i uitam pe cei cazuti in confuntarile timpului indiferent de steagul natiei sale! Sa nu-i uitam nici pe veteranii de razboi, sa aducem mereu un omagiu, sa le multumim ca azi datorita lui Dumnezeu, a sortii, si a lor, traim pe pamantul gradinii Domnului. Si … sa ne rugam impreuna ca Domnul sa ne pazeasca de toate relele pentru a trai in buna pace, onoare si armonie!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49495285
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate