Regele Mihai la Dobrița, în august 1944

Puțină lume cunoaște extraordinara poveste a domiciliului strict secret al Regelui Mihai I și al Reginei Elena în satul gorjean Dobrița, în zilele imediat următoare actului de la 23 august 1944. Regele și regina-mamă au stat în conacul din sat, păziți de furia dezlănțuită a armatei germane doar de o mână de soldați români.

Despre felul în care au călătorit cu mașina către Dobrița, de la București, pe șosele mărginașe, și despre șederea de câteva săptămâni la Dobrița s-ar putea scrie un roman sau un scenariu de film.

 

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Am urmarit iarasi acest scurt film referitor la episodicul popas din august 1944, al Regelui Mihai si al Reginei Mame Elena la conacul gorjean din Dobrita. Mi-a adus lacrimi in ochi, asa cum mi se intampla oridecateori vine vorba de Regele nostru cel plecat in vesnicie, ascultind marturiile duioase, pline de dragoste pentru Rege si Mama Sa. ale putinilor martori in viata ale acelui eveniment. Regii si Reginele noastre au avut aceasta exceptionala calitate de a lasa urme de nesters in memoria celor care au avut norocul sa ii vada, chihar si numai o singura data. Nu este vorba de fascinatia pe care o au romanii pentru monarhii lor, ci despre calitatea umana deosebita a Regilor si Reginelor noastre.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 41594662
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate