Regele Mihai I – Moldova

În ziua de 5 decembrie 2018, la un an de la trecerea la cele veșnice a suveranului, Poşta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai

Timbrul și cartea poștală pot fi cumpărate de la toate oficiile poştale moldovene şi pot fi utilizate pentru trimiteri dinspre teritoriul Republicii Moldova.

Emisiunea este formată dintr-o singură marcă, având valoarea nominală de 9,50 lei moldoveneşti, pe care apare portretul Regelui Mihai, alături de Cifrul său regal. În formatul de minicoală (5 timbre şi o vinietă), vinieta prezintă un alt portret al Regelui, la o vârstă mai fragedă, având în spate Coroana de Oţel a României. Emisiunea este însoţită de un Plic Prima Zi şi de o Carte Poştală Maximă.

Marca poştală de faţă este prima dintre mărcile emise de Poşta Moldovei, care portretizează pe Regele Mihai, şi prima cu un Suveran al României. Gestul este cu atât mai important cu cât vine în anul aniversar al Marii Uniri, ocazie cu care Poşta Moldovei a emis, la 27 noiembrie 2018, o marcă poştală aniversând unirea Basarabiei cu România.

5 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Va multumim, dragii nostri frati de peste Prut, pentru darul pe care ni-l faceti, implicit, si noua, celor ce sarbatorim Centenarul Unirii fara a va avea inca alaturi, asa cum va aveam la 1 Decembrie 1918. Inca sper ca acea sfanta zi a RE-alipirii Voastre la Marea Familie a Romanilor sa vina cat de curand. Sa Va binecuvanteze Dumnezeu !

  Comemorare – la 5 Decembrie – a anului care greu si dureros s-a scurs de la Marea Plecare a Bunului si Neuitatului nostru Rege Mihai va insemna apentru noi toti un prilej de triste ganduri si aduceri aminte. Marele nostru Imparat Ceresc sa-I lumineze mereu vesnicia !

 2. Liliana Sora says:

  Mărci şi cărţi poştale care vor aminti mereu , generaţiilor de azi şi de mâine , de simbolul regalităţii româneşti, al românilor și românismului de pretutindeni , MS Regele Mihai, în contexul marilor evenimente ale istoriei neamului şi existenţei sale. Respect şi admiraţie pentru fraţii noştri de peste Prut care, cu gânduri bune şi sufletul plin de iubire , credinţă şi speranţă , să se bucure de ziua de azi şi cele ce vor veni !

 3. […] În ziua de 5 decembrie 2018, la un an de la trecerea la cele veșnice a suveranului, Poşta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai, transmite romaniaregala.ro. […]

 4. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  ONOARE SI RECUNOSTINTA FRATILOR DE PESTE PRUT !

 5. mada says:

  Cinste voua basarabeni , pentru ca respectati memoria chinuitului REGE MIHAI I al Romaniei. Gindul profund al initiatorului si gestul vostru istoric,cultural,democratic si plin de iubire, faca mereu ca cei de azi sa NU UITE si sa lupte pentru ceea ce trebuie, iar cei de peste veacuri, daca nu vor trai in monarhie macar SA AFLE. Consideratie.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635845
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate