Regele Mihai I, Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Apărare Carol I

Majestatea Sa Regele Mihai I a fost distins, prin hotărârea Senatului Universității Naționale de Apărare “Carol I”, cu înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa. Evenimentul s-a petrecut luni, 13 mai 2013, la sediul universității bucureștene, iar Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Moștenitoare Margareta. UNAp oferă anual două astfel de distincții. În mod excepțional, s-a decis ca în anul 2013 să nu se acorde al doilea titlu, în semn de respect pentru Majestatea Sa Regele.

Majestatea Sa Regele Mihai I, mareșal al Armatei României, este continuatorul unei mari tradiții de învățământ militar, începută de Regele Carol I, În anul 1889, în timpul primului rege al României s-au pus bazele Școlii Superioare de Război. Actuala clădire a universității a fost inaugurată de Regele Carol al II-lea, la 6 decembrie 1939.

De la înființare până astăzi, 21,000 de ofițeri din toate categoriile de forțe armate au fost educați și pregătiți pe băncile acestei prestigioase academii.

Principesa Moștenitoare a primit însemnele înaltului titlu academic, în numele tatălui Alteței Sale Regale. La rândul meu, am citit scrisoarea adresată de Regele Mihai rectorului universității, profesorul universitar general locotenent Teodor Frunzeti și Senatului.

Am onoarea de a fi de două ori absolvent al Universității Naționale de Apărare Carol I: în 2002, la încheierea Colegiului Național de Apărare, seria a XI, și în 2006, la susținerea tezei de doctorat în Științe Militare.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui larg auditoriu format din ofițeri superiori, profesori universitari și membri ai conducerii universității.

Fotografii de Daniel Angelescu.

 

 

 

10 comentarii

 1. Johann Palfi says:

  <cu stima si respect urmaresc activitatea Majestatii Sale regele Mihai al
  a intregii case regale si Va urez binecuvantarea bunului Dumnezeu pentru binele oamenilor din tara mea de bastina.Eu sunt preot catolic din Banat,plecat ilegal din tara in 1986,sunt preot la biserica din castelul Maxlrain in Bavaria.Doamne ajuta!

 2. mihaela vladut says:

  Un moment emotionant ca de altfel toate momentele in care sunt prezente Altetele Lor Regale . Multumesc pentru frumoasele fotografii realizate de Dl.Daniel Angelescu .

 3. Cerasela Platz says:

  Calduroase Felicitari Majestate !

 4. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  Majestatea Sa Regele Mihai I este astazi singurul MARESAL al ROMANIEI si totodata purtatorul celei mai inalt ordin de razboi – ORDINUL MIHAI VITEAZUL cu toate cele trei clase.
  Conferirea inaltului titlu academic este o recunoastere a activitatii de o viata in slujba Romaniei si mai ales a contributiei esentiale a redobandirii teritoriilor transilvane rapite prin dictatul de la Viena din 1940.
  Toti regii Romaniei au avut o veneratie deosebita pentru Armata Romaniei si eroii Patriei !
  Fiecare Rege al Romaniei si-a adus contributia la dezvoltarea invatamantului si institutiilor militare !
  TRAIASCA REGELE !

 5. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Mihaela Gabriela Serban Traiasca REGELE!
  #
  Gabriella Di Sant’Angelo Traiasca Regele !
  #
  Doina Maria Mican Traiasca Regele Mihai !
  #
  Corina Ciuciu Respect ! Traiasca Regele 1
  #
  Florina Massbaum Traiasca regele si Regatul Unit al Romaniei!
  #
  Bratu Toma respect !traiasca unicul nostru Rege care ar fi trebuit sa fie acolo unde Comunisti lau fortat sa abdice adica la conducerea regatului unit ROMANIA

 6. Comentarii pe Facebook (II) says:

  Adèla Stefanov Art Merveilleux!!!!See Translation
  #
  Armando Giannini Sa vina REGELE…!!!!! :)))
  #
  Doina Maria Mican Traiasca Regele !
  #
  Bogdan-Catalin Iacob BRAVO! UNAP,
  #
  Liana Dendea traiasca regele
  #
  Carmen Crivii era cazul!

 7. Cälduroase felicitäri, pentru aceastä onoare si distinctie a Regelui Mihai I, Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Apărare Carol I.

  NIHIL SINE DEO

  Dietmar Melzer
  -Deutschland-Germania-

 8. Perfect legitim și lăudabil acest eveniment! Felicitări deosebite Senatului Academiei Naționale de Apărare CAROL I! Elogii meritate se cuvin și fotografului, care surprinde cu talent, sensibilitate, inteligență imagini foarte sugestive, care ne arată măreția Casei noastre Regale, măreție strălucit ilustrată de cuplul exemplar format din Principesa Moștenitoare Margareta și Principele consort Radu al României, cuplu prin care este reprezentat convingător și emoționant Majestatea Sa Regele nostru. NIHIL SINE DEO!

 9. Sanda Florentina Popa says:

  Din toata inima si cu inalta consideratie, felicitari Majestatii Sale Regele Mihai precum si celor care s-au gandit la acest gest…

 10. Liliana Buzea says:

  Anul 2002 mi-a adus mandria de a ma numara si eu, printre cei 21000 de absolventi. La festivitatea de absolvire, domnul general locotenent Ilie Marin mi-a inmanat o mica litografie a Academiei de Inalte Studii Militare iar cuvintele sale de felicitare mi-au ramas intiparite in suflet, pentru totdeauna. N-am reusit, inca, sa-i multumesc pentru ceea ce mi-a daruit. N-am reusit sa-i impartasesc bucuria ca, in anul 2010, cand tot domnia sa a predat la cursul la care participam, institutia careia ii datoram totul, din punct de vedere profesional ,,mi-a daruit,, si sufletul pereche. Stiu ca Alteta Voastra Regala il pretuiti la fel de mult. Mi-ar placea sa cred ca uneori, la diferitele festivitati care au loc la Palatul Elisabeta, domnul general locotenent Ilie Marin are locul sau, bine meritat, alaturi de celelalte personalitati militare care au dat Armatei Romaniei, oameni de onoare.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 42917837
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate