Regele Constantin al elenilor, 80

Astăzi, 2 iunie 2020, Majestatea Sa Regele Constantin al II-lea al elenilor împlinește vârsta de 80 de ani. S-a născut lângă Atena, la 2 iunie 1940, singurul fiu al Regelui Pavlos și al Reginei Frederica ai elenilor.

Regele Constantin a succedat la tronul Regatului Greciei în ziua de 6 martie 1964, la moartea tatălui său, Regele Pavlos. În același an, la 18 septembrie, Regele Constantin s-a căsătorit la Atena cu Principesa Anne-Marie a Danemarcei, devenită în acea zi Majestatea Sa Regina elenilor.

Familiile Regale elenă și română au strânse legături de rudenie și de prietenie. Regina-Mamă Elena a fost sora Regelui Pavlos, iar Regele George al II-lea a fost căsătorit cu Principesa Elisabeta a României, regină a elenilor. Alături de Regele Mihai I, Regele Constantin al II-lea a cununat pe Majestatea Sa Margareta și pe Principele Radu, la Lausanne, acum 24 de ani.

Custodele Coroanei și Principele Radu au trimis astăzi o scrisoare Regelui Constantin, împreună cu urărilor lor de mulți ani și sănătate.

3 comentarii

 1. Pingback: Regele Constantin al II-lea al Elenilor a împlinit 80 de ani. – Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

 2. Viorica V. M.

  .
  * May God Bless King Constantine II of Greece on his 80-th Birthday! *
  .
  http://www.royalchronicles.gr/vassilias-constantinos-giortazei-ta-80a-tou-genethlia-2020/

 3. LA MULTI ANI, MAJESTATE si multä sänätate, mai ales felicitäri din Germania…

  HAPPY BITHDAY MAJESTY FROM GERMANY

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29683448
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate