Colaborare între Crucea Roșie și Departamentul pentru Situații de Urgență

principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-9

Luni, 19 decembrie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a participat, la sediul central al Crucii Roșii Române, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Semnarea protocolului de colaborare între cele două instituții, în vederea prevenirii și intervenției la dezastre, a avut loc în prezența domnului Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a domnului Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Potrivit prezentului protocol, Crucea Roșie Română va organiza şi desfăşura în comun cu Departamentul pentru Situații de Urgență, respectiv cu structurile aflate în coordonarea acestuia, activităţi de pregătire si prevenţie,  pentru limitarea efectelor dezastrelor la nivelul țării.

“Având în vedere experiența și capacitatea de intervenție individuală, în perioada următoare, cele două instituții își vor armoniza mecanismele de alarmare, comunicare și de intervenție, astfel încât capacitatea de reacție să crească, iar populația să beneficieze de un ajutor specific cât mai eficient în cazul manifestării unor dezastre majore pe teritoriul țării”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

„Rolul Crucii Roșii Române în răspunsul la dezastre este unul istoric și necesită a fi bine definit, stabilind locul acestei structuri extrem de importante ca parte complementară cu structurile de intervenție aflate sub coordonarea DSU. Acest protocol ne permite stabilirea unor planuri de acțiune comune cu DSU pe segmentele unde implicarea Crucii Roșii Române poate aduce o valoare adăugată sistemului integrat de răspuns la dezastre”, a declarat dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Crucea Roșie Română are o experiență de peste 140 de ani de intervenție la dezastre.  Atât pe timp de pace cât și pe timp de război, principala sa misiune a fost aceea de a alina suferința umană, de a oferi sprijin, prim ajutor, hrană și adăpost celor afectați, precum și restabilirea legăturilor familiale. În cursul anului 2015, Crucea Roșie Română a asigurat peste 60 de intervenții în situații de urgență, prin care s-a oferit sprijin material unui număr de aproape 29.500 de persoane, iar peste 30.000 de români localizați în zone de risc au beneficiat de programe de informare despre cum să se comporte în caz de dezastru. În același timp, aproximativ 32.000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor, iar 7.600 au beneficiat de servicii de prim ajutor.

Departamentul pentru Situații de Urgență este o structură operaţională fără personalitate juridică a Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuţii de coordonare, cu caracter permanent, la nivel naţional, a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, asigurarea şi coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor.

principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-1 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-2 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-3 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-4 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-5 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-6 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-7 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-8 principesa-mostenitoare-la-semnarea-protocolului-de-colaborare-crucea-rosie-isu-19-decembrie-2016-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-regelui-10

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

4 comentarii

 1. Cristian Sandu says:

  Potrivit ultimului sondaj de opinie, personalitățile în care populația are cea mai mare încredere sunt ASR Principesa Moștenitoare Margareta (61%)și dr. Raed Arafat (76%) . Ce bine pentru noi că acești doi oameni de excepție colaborează pentru binele României!

 2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 3. Felicitari pt colaborare!!Sarbatori fericite,ASR Custodele Coroanei Principesa Margareta d-lui Arafat si tuturor celor care imbratiseaza aceasta frumoasa si nobila activitate!!

 4. CRUCEA ROSIE TODIRESTI says:

  ERA SI TIMPLUL ,UN PROTOCOL NECESAR
  FELICITARI A.S.R.PRINCIPRESA MARGARETA

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269476
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate