Proiecte de învățământ la Săvârșin

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu s-au întâlnit astăzi cu dl Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin.

Domnul primar a prezentat Majestății Sale proiectele localității destinate învățământului preșcolar, gimnazial și liceal. Au fost discutate parteneriatele europene ale instituțiilor locale de învățământ și extinderea activității lor.

La Săvârșin funcționează Liceul Tehnologic Regele Mihai I, iar trei dintre străzile localității poartă numele Regelui Mihai, al Reginei-Mamă Elena și al Reginei Ana.

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Alături de familie, şcoala a fost şi va rămâne una din importantele instituţii ale societăţii. Iată de ce, printre proiectele Familiei Regale, cele care vizează educaţia, formarea şi dezvoltarea inteligenţei umane, formarea de caractere, formarea unor oameni capabili să se conecteze la realităţile vieţii…, sunt prioritare.Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală , pentru care „simţul datoriei…, este singura *cheie* în care poţi citi sau înţelege raportul dintre Familia Regală şi România contemporană. În unii ani poţi face mai mult, în alţii mai puţin, dar servirea interesului fundamental al ţării este fără limite de timp, mijloace, feluri sau energie.” (ASR Principele Radu)

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Chiar de la prima fotografie mi-am dat seama ca intalnirea avusese loc in foisorul din Parcul Regal Savarsin, recunoscand splendida decoratiune din faianta orientala daruita Majestatii Sale de Principesa Una (sper sa nu gresesc numele), mama Majestatii Sale Regelui Abdallah al Iordaniei. Nu stiam insa de existenta celor doua la-fel-de-frumoase vase ornamentale care, prin colorit si stil decorativ par a fi din aceeasi ‘familie’ cu decoratiunea murala. Nu ma indoiesc de faptul ca transportarea lor din Iordania in Romania a presupus o grija imensa pentru pastrarea lor in stare intacta la destinatie. Dar, ‘given the tightly-knit relationship’ dintre cele doua Familii Regale, niciun efort nu este prea mare.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 33548938
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate