Programul de Crăciun la Săvârșin, 2012

O, brad regal

 

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Ca in fiecare an, Familia Regala a Romaniei va petrece sarbatorile de iarna la castelul de la Savarsin. Cu prilejul Craciunului și al Anului Nou, alaturi de Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana vor fi Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Maria, Principele Nicolae si sora lui, Elisabeta Karina.

Sambata, 22 decembrie, la ora 14.30, Majestatile Lor si Altetele Lor Regale primesc grupul de colindatori ai scolii „Sigismund Toduta”.

In aceeasi zi, de la ora 15, Regele va primi la Castelul Regal de la Savarsin colindatori ai Asociatiei “Amicii Regelui Mihai”, impreuna cu oficialitati din judetul Arad si din tara.

Duminica, 23 decembrie, de la ora 11, Regele, Principesa Mostenitoare, Principesa Maria si Principele Nicolae ofera daruri familiilor nevoiase din Savarsin. Ca in fiecare an, Familia Regala a pregatit 300 de pachete cu daruri, in acest an acest lucru fiind posibil cu ajutorul companiei Electrolux.

In aceeasi zi, de la ora 14, Regele confera titlul de „Furnizor al Casei Regale a Romaniei” companiilor: SC Edy International Spedition SA, SC Eurosilver SRL, SC Mobil Art SRL, Intreprinderea Individuala Daniel Andronache si  SC Carpatcement Holding SA.

Ceremonia va fi urmata de un recital de colinde al Corului Catedralei Episcopale din Deva si al Ansamblul „Crai Nou”, condus de Nicolae Furdui-Iancu.

Luni, 24 decembrie, la ora 12, vor sosi la Castel Dubasii din Savarsin care, potrivit traditiei stramosesti, vor colinda Familia Regala dupa binecuvantarea preotului paroh.

In aceeasi  zi a Ajunului Craciunului, incepand cu ora 16, Familia Regala ofera angajatilor si angajatilor Castelului Regal si Ocolului Silvic Regal, precum si colaboratorilor de la SPP si din Savarsin, cadourile de Craciun.

Duminica, 25 decembrie, Familia Regala participa la Sfanta Liturghie la Biserica Ortodoxa din Savarsin.

Toate aceste evenimente au un caracter public, iar accesul presei se poate face pe baza legitimatiei.

O, brad regal

24 comentarii

 1. stoicarodica2010 says:

  Primele mele cuvinte ingana multumiri catre Dzeu pentru fericirea de a ne fi daruit ca Rege ,pe Regele Mihai si Regina Ana..Gradina eterna a Romaniei s-a imbogatit cu ASR Principesa Mostenitoare Margareta,ASR Principele Radu,ASR Principele Nicolae al Romaniei.Printre stele va stralucii si ne va zambi fermecator, din Savarsin,nepoata MS Regele Mihai-Carina!
  Fie ca Sfantul Craciun 2012 si Anul Nou 2013 sa ne readuca Monarhia si pe Regele Mihai!
  Traiasca Regele Mihai al Romaniei!
  Sus Casa Regala a Romaniei!
  Sus Patria!

 2. Avraham Roxana says:

  Sarbatorile Craciunului sa va calauzeasca sufletele . Raza Dumnezeasca sa va lumineze gindurile ,iubirea , bucuria , generozitatea si intelepciunea sa va fie calauza in toate . Va doresc un Craciun fara seaman . Sarbatori fericite !

 3. RUSU SILVIU says:

  Va salut cu respect,Alteta Voastra Regala…Ma numesc Silviu Rusu am 27 de ani, sunt din Arad,membru PNTCD inca din perioada liceului si membru al asociatiei A.R.M filiala Arad..Sunt de profesie inginer,insa in paralel am absolvit si facultatea de drept,si in prezent sunt avocat..As dori pe aceasta cale sa vin cu o mare rugaminte in fata dumneavoastra..
  Prin prisma lucrurilor independente de vointa mea,nu voi fi in tara incepand de sambata 22.12.2012,fapt pentru care nu voi putea fi prezent alaturi de delegatia Amicii Regelui Mihai Arad..vin pe aceasta cale cu rugamintea de a va vizita doar 10 minute din timpul familiei Regale,doar pentru a-mi prezenta urarile si gandurile cu ocazia Sarbatorilor de iarna…
  Eu voi ajunge joi in arad si voi sta pana sambata fapt pentru care,prin bunavointa dumneavoastra as dori daca este posbila o asemenea vizita de maxim 10 minute..VA MULTUMESC DIN SUFLET.
  Cu respect si devotament,
  AV. ING. SILVIU RUSU
  0724.227.604

 4. Răspuns dlui inginer Silviu Rusu says:

  Domnule Rusu,

  Vă rog să luați legătura cu dl Radu Ghina, consilier regal responsabil de șederea la Săvârșin.

  radu.ghina@palatulelisabeta.ro/

  Crăciun fericit!

  Radu al României

 5. Andrei says:

  In cadrul emisiunii Ora Regelui, de asta vara, ne-a fost aratat cum era renovat castelul in interior, probabil ca interiorul s-a terminat de renovat pana acum. Ne veti arata cum s-a transformat ? Am curiozitatea de a vedea transformarile facute, poate veti putea arata toate astea tot in cadrul emisiunii Ora Regelui sau poate ca puteti posta aici niste fotografii.
  Sarbatori Fericite.

 6. Răspuns pentru Andrei says:

  Desigur, veți putea vedea de Crăciun și interiorul Castelului Săvârșin, care își va încheia restaurarea desfășurată pe durata a cinci ani marți, 18 decembrie 2012. Interiorul castelului va putea fi văzut în zilele de 23 și 24 decembrie la mai multe televiziuni, iar Ora Regelui va prezenta subiectul pe larg.

  Crăciun fericit!

  Radu al României

 7. Flaviu Uifeleanu says:

  SARBATORI FERICITE SI AN NOU FERICIT VA DORESC INTREGII FAMILII !!!
  Cu respect,
  Flaviu Uifeleanu

 8. Bucur Gabriela says:

  Sarbatori fericite intregii Familii Regale!Curespect ,ma inclin in fata Casei Regale a Romaniei.

 9. Roxana Gabriela Mateescu says:

  ” The dreamland” ar putea fi titlul poeziei zilelor premergatoare si a celei Sfinte de Craciun. Un minunat basm purtand numele ” Castelul de la Savarsin” este cadrul feeric in care FAMILIA REGALA a Romaniei va petrece Sfintele Sarbatori. Sunt doar un spirit calator ce am pornit imaginar in drumul meu spre Castel, unde, sufleteste voi fi alaturi de MAJESTATILE LOR REGALE si ALTETELE LOR REGALE in zilele sacre daruite de Divinitate. Mirifice vor fi momentele pe care colindatorii si oficialitatile aflate in acel loc aparte le vor simti in preajma MAJESTATII SALE. Craciun fericit FAMILIEI REGALE ! Dumnezeu sa binecuvanteze si sa ocroteasca permanent CASA REGALA a ROMANIEI !!!!!

 10. Dr Daniel Petre says:

  Impreuna cu sotia ,dorim sa ne deplasam de Craciun la Savarsin din Bucuresti..Am rezolvat deja cazarea ,singura noastra rugaminte este de a fi atat de amabili sa ne informati daca pe 24.12.2012 la ora 12, cand sosesc la Castelul Savarsin colindatorii vom putea intra si noi in gradina Castelului pentru a l putea vedea cateva clipe pe Majestatea sa,sau daca si cand va fii posibil sa intram ca persoane private pentru a i ura Majestatii sale cele cuvenite de Craciun .
  Cu multumiri .
  Sarbatori fericite Familiei Regale !

 11. Răspuns dlui dr Daniel Petre says:

  Domnule doctor, pentru a intra împreună cu colindătorii în grădina castelului în ziua Ajunului de Crăciun, luați legătura cu dl Radu Ghina, consilier regal, la adresa email radu.ghina@palatulelisabeta.ro/

  Crăciun fericit!

 12. Dan says:

  Va rog frumos sa postati poze de la Sfanta Liturghie din ziua Craciunului. Sarbatori fericite! Multumesc!

 13. Dr Daniel Petre says:

  Alteta Regala,

  Am urmat indicatia dvoastra si am scris Domnului Radu Ghina solicitandu -i acordul pentru a putea intra in gradina Castelului Savarsin pe data de 24.12,dar din pacate n am primit nici un raspuns .De 3 zile incercam sa contactam telefonic Castelul Savarsin si Palatul Elisabeta in acelasi scop,fara succes,nimeni nu raspunde la telefon.
  Dorim enorm sa l putem vedea pe Majestatea Sa de Craciun,datorita unor antecedente puternic monarhiste(bunicul meu,fost general in Armata Regelui,tatal meu ,fost Profesor Dr , educandu ma in acest spirit).
  Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne sprijini in a primi un raspuns, sa stim daca putem efectua acesti 400 km la volan cu succes.

 14. Constantin Ittu says:

  Imi permit sa urez Familiei Regale a Romaniei sarbatori fericite, Craciun binecuvantat, precum si un An Nou plin de impliniri.

 15. Dr Daniel Petre says:

  Alteta Regala,

  Mii de multumiri !
  Asteptam cu emotie in suflet sa intalnim Familia Regala la Savarsin .

 16. Titus Berinde says:

  Suntem binecuvantati, prin grija si vointa lui Dumnezeu, sa avem aici acasa in Tara, la Savarsin, pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei ,inconjurat cu iubire de intrega Familie Regala a Romaniei,de numerosi colindatori, uniti in simtirea crestineasca a colindului stramosesc , avand admiratia si respectul poporului Sau.
  Ne bucuram impreuna ,de fiecare data langa Bradul Regesc, de ceea ce este “cu adevarat esential si datator de bucurie”in sarbatoarea Nasterii Domnului Nostru Isus Christos,in care:”Dumnezeu S-a imbracat in firea umana ca, venind intre noi, sa ne invete si, invatind, sa ne arate acele lucruri pe care noi nu le putem vedea”
  Faptul de a fi impreuna cu Regele Nostru si Familia Regala, partasi la Taina Bucuriei, a Iubirii si a Smereniei, reprezinta pentru fiecare colindator un minunat moment magic de neuitat, si totodata constituie pentru toti romanii, un fericit prilej, sa ne resfintim modul propriu de a ne asigura viitorul si de a ne regandi existenta cu credinta staruitoare in “Nihil Sine Deo”.
  In spiritul intelegerii cu mai multa dragoste si lumina ,a Tainei cerului si a pamantului, a Nasterii Mintuitorului, si redescoperind in colindele noastre Adevarul, ca Fiul lui Dumnezeu a “devenit OM pentru noi oamenii”, se cuvine sa ne amintim si cu aceasta fericita ocazie, indemnul M.S.Regelui Mihai, de a ne pastra credinta ortodoxa stramoseasca si a simtii la fel, bucuria redescoperirii “ semnului egal pe care Dumnezeu L-a pus intre oameni, in pretioasa rugaciune”,care l-a emotionat de nenumarate ori :
  “ Parinte ceresc, care ai facut oamenii dupa asemanarea Ta, care-i iubesti pe toti,
  nu ingadui ca familia noastra sa se desprinda de Tine, faurind bariere de rasa sau culoare.
  Precum Fiul Tau, Mintuitorul Nostru, s-a nascut dintr-o femeie evreica,
  s-a bucurat de credinta unei femei siriene si a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii,
  care L-au cautat si a lasat sa-I poarte crucea un african, asa invata-ne si pe noi,
  sa-i primim la fel pe toti, de toate rasele, ca pe mostenitorii,
  IMPARATIEI LUI ISUS CHRISTOS, DOMNUL NOSTRU “
  In existenta noastra postcomunista, inca marcata de tristete, resemnare, suferinti si nenumarate greutati cotidiene, este necesar sa continuam a ramane conectati cu iubire , respect si simtire crestineasca, in jurul Suveranului Romaniei, la adevarata si singura noastra sursa de energie morala, capabila sa ne uneasca eforturile penrtu a face Patria prospera si respectata in lume.
  Peste citeva zile se vor implini 65 de ani de la intunecata “frontiera intre lumi “, acel nefast 30 Dec 1947, din care ultimii 23 de ani au trecut irosind Bucuria Libertatii noastre ,ca realitate spirituala , dobindita in 22 Dec 1989 prin sacrificiul suprem al tinerilor ,care au daramat dictatura comunista,” inlaturand o tiranie cu efect distrugator asupra fiintei Natiunii Romane”.
  Desi societatea romaneasca, nu a capatat pe deplin directa adecvata si conforma, permanentei cautari a poporului roman, de a trai in Adevar si Dreptate, sarbatorind astazi impreuna cu Regele Nostru si Familia Regala a Romaniei ,taina divino-umanitatii a Nasterii Domnului in sfanta zi de Craciun, contribuim astfel la intarirea constiintei vocatiei pentru divin a Natiunii romane, la redobindirea demnitatii si identitatii noastre.
  Lasandun-ne sufletele deschise pentru infrumusetarea cu semnificatiile profunde ale sarbatorii Craciunului, urez din inima M.S.Regelui Mihai I al Romaniei si Familiei Regale multa sanatate si bucurie deplina in servirea responsabila si generoasa in folosul Tarii a Majestatii Voastre,!Va rog sa-mi ingaduiti sa aduc aminte concetatenilor un fragment din interviul Majestatii Voastre acordat Televiziunii Ungare in iulie 1983, sperind sa nu fac un gest nedelicat insistand asupra unor adevaruri necesare noua tuturor romanilor:
  “Sint acuzat de a fi monarh.
  Ginditi-va, totusi, ca unele din cele mai bune democratii din Europa sint monarhii.
  Priviti Marea Britanie, Danemarca sau Olanda.
  Eu am fost totdeauna un rege constitutional, respectand Drepturile Omului, restabilind Constitutia din 1923, potrivit careia toti cetatenii tarii se bucura de aceleasi drepturi, indiferent de originea lor etnica si religioasa.
  Dar astazi Romania este o monarhie absoluta, in care fiecare persoana e proprietatea statului. Are o dinastie care nu domneste succesiv, un membru dupa altul, ci toti laolalta, secatuind bogata noastra tara.
  Doresc, de asemenea sa amintesc de vremurile de inainte de secera si ciocanul, cind lumea avea de mancare, iar vetrele, felul de a trai si spiritul romanesc nu erau distruse spre realizarea unor proiecte megalomanice si satisfacerea unor teorii nastrusnice.
  Ar fi, oare, o monarhie constitutionala atit de rea, atit de groaznica?”
  La aceasta intrebare fundamentala nu gasesc decit un unic raspuns :Traiasca Regele si Patria!

 17. RTV - Familia Regală a împărțit pachete nevoiașilor din Săvârșin says:

  http://www.rtv.net/familia-regala-a-impartit-pachete-nevoiasilor-din-savarsin-video_59368.html

 18. Lilick A. says:

  La cateva minute diferenta, i-am vazut la RTV pe presedinte si pe Rege. Presedintele singur dar destins, vesel, in concediu (asa cum probabil va fi doi ani de-acum inainte), Regele preocupat, cu grija fata de sarmanii din zona Savarsin, aproape de oameni, ducandu-le daruri.

 19. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Numaram clipele ramase pana la sosirea zilei ce intruchipeaza suprema puritate si perfectiune.Noi, iubitorii MONARHIEI, traim spiritual momente inaltatoare alaturi de FAMILIA REGALA. Urmaresc cu interes evenimentele care se desfasoara la Castelul de la Savarsin si traiesc la intensitate maxima fiecare detaliu. DOMNUL cu a lui putere sa lumineze permanent domeniul Savarsin, sa ocroteasca FAMILIA REGALA si sa o binecuvanteze !Craciun fericit si un an nou bun , cu multa sanatate CASEI REGALE a ROMANIEI ! TRAIASCA MONARHIA !!!!! NIHIL SINE DEO !

 20. Cseke Elisabeta Emilia says:

  Craciun fericit , din suflet va doresc!

  Nu am mai fost la Savarsin ,de aproximativ 5 ani, Imi amintesc cu placere plimbarea prin parcul castelului, vizita in castel cu ajutorul ghidului , si ceaiul servit frumos.

  Nu am gasit nicaieri , pe internet, daca se mai poate vizita castelul.Am dori mult sa venim zilele acestea, daca am sti ca este posibil.

 21. Popescu Vicentiu says:

  Sarbatori Fericite si La Multi Ani cu sanatate Alteta Voastra Regala. Ma numesc Popescu Vicentiu, sunt din Brasov si as dori o mica informatie legata de programul de vizitare al domeniului Casei Regale de la Savarsin.

  Am dori sa vizitam Castelul si nu gasim nici o informatie cu privire la programul de vizitare si detalii despre orele de vizitare si pret. Ne puteti da niste informatii va rugam frumos?

  Cu respect, din Brasov, Popescu Vicentiu.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43832693
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate