Principesa Sofia, la Salonul de carte de la Quimper

În zilele de 16-17 mai 2015, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a luat parte, în Franța, la Salonul de carte din orașul Quimper, capitala departamentului Finistère, Bretania.

Alteța Sa Regală a acordat Înaltul Patronaj evenimentului principal al Salonului de carte, concertul de muzică clasică desfășurat, sâmbătă, 16 mai, în lăcașul de cult al orașului. Concertul a fost susținut de soprana Vannina Santoni, baritonul Till Fechner și tenorul Florian Laconi, acompaniați la pian de Florian Puddu. Artiștii au interpretat arii din opere celebre semnate de W.A. Mozart, G. Verdi, P.I. Ceaikovski, F. Liszt, G. Rossini, C. Gounnod, J. Massenet.

În cadrul Salonului de carte, Principesa Sofia a expus o parte din lucrările sale de artă fotografică. De asemenea, Alteța Sa Regală a acordat un interviu jurnalistului Olivier Bellamy pentru emisiunea radiofonică „Passion Musique” difuzată de postul Radio Classique. Înregistrarea interviului poate fi ascultată aici.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului. În prezent, Principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa.

Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creații care atestă talentul și măiestria Alteței Sale Regale. Site-ul Internet dedicat creației fotografice a Principesei Sofia a României poate fi accesat aici.

Salonul de carte din orașul Quimper, aflat la prima ediție, a reunit aproximativ șaizeci de autori renumiți din Franța și a cuprins standuri de carte, dezbateri și ateliere de lectură, iar peste cinci mii de vizitatori i-au trecut pragul.

1 comentariu

  1. […] personale. A fost prezentă, cu succes, la expoziția anuală de artă Royal Bridges din Dubai, la Salonul de Carte de la Quimper (Franța) și a publicat la Editura Curtea Veche colecția de ilustrate […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48410629
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate