Principesa Sofia, fotografii de artă

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a realizat de curând noi fotografii de artă în județele Brașov și Harghita. Principesa Sofia a surprins în imagini culorile toamnei.

Sophie de Roumanie Photographie

6 comentarii

 1. Călinescu Mariana says:

  Pădurile noastre fermecate din basmele românești!

 2. Liliana Sora says:

  “Fotografiile bune nu sunt făcute cu camera. Fotografiile bune sunt făcute cu: Mintea, Ochii, Sufletul și Imaginația.”
  De toate are parte ASR Principesa Sofia , iar toamna , în culoare specifică arămie , este o explozie de pictură în natură. Vă admir şi vă preţuiesc Alteţa Voastră !

 3. Poze frumoase din pădurile noastre fermecate din basmele românești si germane- säsesti ne lasä amprenta in visele noastre din copiläria, petrecutä in Transilvania-Siebenbürgen. Poza cu ciuperciile toxice-FLIEGENPILZ este fermecätoare si foarte frumoasä. Cu mare stimä si repect…..
  Dietmar Melzer
  -Germania/Germany/Deutschland-

  -NIHIL SINE DEO-

 4. Aurel Zgheran says:

  În prag de iarnă, Alteța Sa Regală Principesa Sofia adună de sub sprânceana podișurilor Brașovului și Harghitei peisaje plumburii, lăcuite de brume topite sub mocniri palide de soare, o nouă galerie de fotografii artistice și mișcător de frumoase, deși prcă sunt ivite din lacrimile Transilvaniei.
  Fagi groși, prăfuiți cu cenușă, întind bătrâne brațe, ca niște suflete reculese aninate de trupuri împietrite și ca și cum ar duce spre cer mâini goale și uscate, smulse din umeri…!
  Este în nesfârșita lor dezolare și o mirabilă armonie a toamnei. Șade tăcută, undeva, o așezare omenească îngrămădită pe lângă o biserică de cătun și contemplează podișurile dimprejur, ce-o învelesc în haine ponosite de schimnic, ca sub niște aripi de cuc, la moțăială și singurătate.
  Un drum strâmb ca o dâră de târâtoare taie în două părți colinele podișului, pe care stau ridicate ca niște mușuroaie case împrăștiate, de parcă între ele n-ar fi un parmalâc, ar fi hotar între două lumi.
  Nu se zărește între cer și pământ nicio vietate, satul pare pustiit de la vatră până la culmile din zare și ele la fel de solitare…!
  Ce se întâmplă?! E noiembrie zgribulit…, natura a fugit din timp efervescent în repaos, și-a scuturat frunzele, și-a gonit cântăreții, și-a astupat soarele, și-a strâns de pe pășune turmele, și-a adus la iesle vitele, și-a cocoloșit prin case omenirea cu agoniseli și dezamăgiri ale ei, iar acum încremenește și așteaptă iarna!
  Dar, iată, la o margine de sat, pe un dâmb luat în brațe de un soare cu dinți, veghează ca un străjer un cal roșcat cu o coamă blondă; în fața lui e o prăpastie din mărginimea căreia izbucnește sobru, înghițită de penumbră o spinare de podiș.
  Un drum alb cenușiu peste care e cernut un pospai calcaros murdar, urcă alăturea, până la muchie de coastă, iar acolo pare că se prăbușește din cer în canioane.
  Printre desimi de pădure ori loturi de pădure rară cu fagi singuratici, cu fagi îngemănați, cu fagi tineri și supli, cu fagi bătrâni și scorburoși, cu ochiuri de văzduh gri, ca niște pete în spărturi de cer, cu o cuvertură arămie de frunze și, vai ce frumos, cu bureți ca purpura, cu buline alb aurii, pe alocuri, cu câte un fir anemic ori câte un dumicat verde pentru pofta căprioarelor, taie argintiu niște lăncii de soare matizat de perdelele toamnei, pe care curg prin pădure torente de fiori și melancolii…!
  E toamnă în Brașov, e toamnă în Harghita. Natura coboară în fotografiile Alteței Sale Regale Principesei Sofia a României, la ospățul noiembriului anului pe cale de a călători afară din timp, 2020!
  Fotografiile Principesei rămân! E menirea pentru care au fost făurite: o mărturie de iubire a naturii, o ofrandă pentru mai târziu, a toamnei de azi…!

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Aceste fotografii pulseaza de viata. Artistul care salasluieste in Alteta Sa Regala a vazut toate frumusetile incluse in natura plina de culori a toamnei. Este zadarnica orice descriere. Aiiiiiiiici nu este fotografie, aici avem arta cu tot sublimul sau. Felicitari, Alteta Voastra Regala !

 6. Aurel Zgheran says:

  De ce să fie zadarnică orice descriere? Există și cuvântul dincolo de mirare…! Întocmai în aceasta constă superbitatea artei: multiplicarea diversă a miracolului ei în impresie, sentiment, povestea în care se-nveșmântează…

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35093140
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate