Principesa Moștenitoare și Principele Radu la nunta regală din Albania

 

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au vizitat Albania, de vineri 7 până duminică 9 octombrie 2016.

A fost a douăsprezecea vizită publică peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia și apoi Republica Moldova; în aprilie-mai Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Regatul Suediei, iar în luna mai Principesa Maria a vizitat Republica Moldova; în luna iunie, Principesa Moştenitoare s-a aflat într-o vizită în Elveţia, iar Principele Radu a efectuat o vizită în Regatul Belgiei. În luna iulie, Principesa Maria a vizitat Bulgaria, iar Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie. În luna septembrie, Principele Radu a vizitat Germania, apoi Republica Moldova. În luna octombrie, Principele Radu a fost din nou prezent în Republica Moldova.

Vizita la Tirana a fost prilejuită de căsătoria Altețelor Lor Regale Principele Moștenitor Leka al II-lea și Principesa Moștenitoare Elia.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu au luat parte la ceremonia de căsătorie, la Palatul Regal, apoi la o recepție găzduită la reședința regală din Tirana. Seara a avut loc un dineu oficial la care au fost invitați membri ai Familiilor Regale din Marea Britanie, Spania, Luxemburg, Germania, Franța, Belgia, Grecia, Serbia, Muntenegru, precum și ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Iranului și Austriei. Au fost prezente personalități din lumea politică albaneză și membri ai Corpului Diplomatic, alături de distinși reprezentanți ai societății civile.

A fost a doua căsătorie regală din întreaga istorie a Albaniei, după nunta Regelui Zog I cu Regina Géraldine în anul 1938.

Leka al II-lea este, începând cu 30 noiembrie 2011, Șeful Casei Regale a Albaniei, după decesul Regelui Leka I, tatăl său.

Leka al II-lea s-a născut la 26 martie 1982 la Johannesburg, în Africa de Sud. Alteța Sa Regală a absolvit Academia Militară Regală Sandhurst, în Marea Britanie, precum și Facultatea de Diplomație și Relații Internaționale a Universității M. Iliria, în Priștina, Kosovo. Alteța Sa Regală a fost consilier politic al Președintelui Republicii Albania.

Principele și Principesa albanezilor au vizitat România în anul 2014. Ei au fost oaspeții Familiei Regale a României la Palatul Elisabeta și la Castelul Regal Peleș.

Familia Regală a României a vizitat pentru prima oară Albania în anul 2012. Atunci, la invitația Președintelui Bujar Nishani, Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai I la sărbătorirea a 100 de ani de la Independența Albaniei și la reînhumarea rămășițelor pământești ale Regelui Zog I și ale Reginei Géraldine în Mausoleul Regal de la Tirana.

Precedenta vizită regală albaneză în țara noastră a fost în anul 1939 când, la invitația Regelui Carol al II-lea, Regele Zog I al albanezilor și Regina Géraldine au efectuat o vizită la București și Sinaia.

România a jucat un rol important în pregătirea și realizarea Independenței de Stat a Albaniei. Regele Carol I și Regina Elisabeta au avut o influență directă în organizarea, la nivelul elitei albaneze de la începutul secolului trecut, a mișcării de constituire a statului modern al Albaniei.

Video Ora News Albania

4Q9B3586

Principesa-Mostenitoare-si-Principele-Radu-Nunta-regala-la-Tirana-8-octombrie-2016-©Mihai-Covrig Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Tirana, 8 octombrie 2016 Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Tirana, 8 octombrie 2016

Royal Wedding Albania 8 October 2016

Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Tirana, 8 octombrie 2016

Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu, Principele Mostenitor Leka II, Principesa Mostenitoare Elia, Principele si Principesa Michael de Kent, Tirana, 8 octombrie 2016

Principele-Georg-Friedrich-al-Prusiei-si-Principele-Radu-al-Romaniei-Tirana-8-octombrie-2016Principesa Mostenitoare Margareta la Tirana, alaturi de tinere albaneze purtand costume populare traditionale, 8 octombrie 2016

Principesa Mostenitoare si Principele Radu, nunta regala din Albania, 8 octombrie 2016

Principesa Mostenitoare si Principele Radu, nunta regala din Albania, 8 octombrie 2016

Nunta regala Albania, 8 octombrie 2016

Nunta regala Albania, 8 octombrie 2016

12 comentarii

 1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări Altețelor Voastre Regale ! Trăiască Regele ! Nihil Sine Deo !

 2. Cristian Sandu says:

  Casa de Piatră AALLRR Principelui Leka ai Principesei Elia! Albania are nevoie de Monarhie constituțională așa cum are nevoie si Romania Fie ca aceasta nunta regală să dea semnalul potrivit celor două popoare!

 3. Mesaje pe Facebook says:

  Carmen Stefanescu sunteti superbi!!!
  #
  Iulia Nita Principesa Noastra e o superba , o fiinta nu numai frumoasa dar si foarte delicata !!!
  #
  Ileana Lăcrămioara Foarte frumosi si impecabili de eleganti .Dumnezeu sa va binecuvinteze .
  #
  Melania Vlad o pereche foarte frumoasa ,distinsa.ti-e drag sa te reprezinte!
  #
  Georgeta Vaida FRUMOȘI ȘI ELEGANȚI
  #
  Fătu Doina Superbi si f.distinși bravo ție drag să-i privești
  #
  Valy Pilat Frumos….fara cuvinte.Toata admirația si respect Altețelor sale.
  #
  Floro Varvara …singurii care ma fac sa ma (mai) mandresc ca sunt roman !!
  #
  Eugenia Badii Va iubim cu mare respect .
  #
  Dana Cludia Rus Príncipesa Margareta demnă de viitoare regină a României!
  Chiar sunt mîndrã.
  #
  Maria Bulgaru F.frumoase costume populare albaneze!! Si principesa Margareta e imbracata frumos!
  #
  Maria Bulgaru Petrecere frumoasa! Sa va intoarceti sanatosi ,acasa!
  #
  Ileana Lăcrămioara Frumos .Dumnezeu sa va binecuvinteze peste tot unde mergeti.
  #
  Tako Coco Costea Splendida colectia de SASE NEAMURI!
  #
  Doina Serban Frumos de tot
  #
  Noi Ion Asemanarea cu costumele populare romanesti este izbitoare. Ar trebui sa ne interesam mai mult de albanezi. Cred ca suntem rude apropiate.
  #
  Simona Stanciu Interesante costume nationale, frumoase as putea spune chiar, elegante
  #
  Ioan Secrieru F. FRUMOS
  #
  Lucia Nicoleta ,Felicitari casei regale,cineva,care stie a fi cineva in societate,respect
  #

 4. Ionut Ticu says:

  Felicitari si Casa de Piatră AALLRR Principelui Mostenitor Leka al II-lea si Principesei Mostenitoare Elia ai Albaniei!

  Video de la nunta regala de ieri:
  https://www.youtube.com/watch?v=W1nbJxI4sI4

 5. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!

 6. Ionut Ticu says:

  Din interviul acordat Revistei Hola de catre ASR Principele Leka al II-lea al Albaniei si Domnisoara Elia Zaharia cu cateva zile inaintea nuntii, la resedinta lor din Tirana (traducere de la minutul 2.00 la minutul 2.41):

  “Am dori ceva in spiritul si traditia culturii albaneze. De asemenea, va fi un model al catorva traditii ale Familiei Regale. De exemplu, unul din evenimentele principale va fi binecuvantarea casatoriei. Conform traditiei Familiei Regale Albaneze vom fi binecuvantati de cele cinci culte principale din Albania. Este ceva unic, parte a atitudinii albaneze de toleranta fata de religii. Vor veni cei mai importanti reprezentanti ai Religiei Crestine (Catolica, Protestanta si Ortodoxa), ai Comunităţii Bektashi si ai Cultului Musulman pentru a ne binecuvanta pe Elia si pe mine…”

  Sursa: http://www.hola.com/realeza/2016100488758/boda-real-leka-albania-elia-zaharia/

  Data nuntii – 8 octombrie – nu a fost aleasa intamplator, aceasta fiind data de nastere a Regelui Zog I, fondatorul Dinastiei Albaneze.

  ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custodele Coroanei Romane si ASR Principele Mostenitor Leka al II-lea al Albaniei isi serbeaza ziua de nastere in aceeasi zi, 26 martie.

 7. Diana Lucia Zotescu says:

  Casa de piatra mirilor regali albanezi ! Ma bucur din tot sufletul ca Familia Regala albaneza este nu doar in relatii cordiale cu atatea case regale europene, dar si cu oficialitatile albaneze ale zilei. Cea mai inteleapta posibil infaptuire in viitorul apropiat (sper eu) a Albaniei ar fi o cat mai rapida revenire la Monarhie.

  Altetele Lor Regale au reprezentat Romania la cel mai inalt nivel posibil. Frumosi, eleganti, distinsi, relaxati, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au semnat, prin prezenta Lor la acest inalt eveniment, ‘prefata’ la un posibil viitor tratat al relatiilor cordiale dintre regatele roman si albanez. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  Diana Lucia Zotescu

 8. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  DORESC AALLRR PRINCIPELUI MOSTENITOR LEKA AL II-LEA SI PRINCIPESEI MOSTENITOARE ELIA O VIATA FRUMOASA CU MULTE REUSITE PENTRU PROPASIREA ALBANIEI !
  FELICITARI AALLRR PRINCIPESEI MOSTENITOARE MARGARETA SI PRINCIPELUI RADU PENTRU PARTICIPAREA LA ACEST IMPORTANT EVENIMENT, STIUT FIIND CA SUVERANII ROMANIEI AU FOST INTOTDEAUNA ALATURI DE POPORUL ALBANEZ SI DE SUVERANII ALBANIEI !
  TRAIASCA REGELE SI MONARHIA !

 9. Ionut Ticu says:

  Pregatirea dineului regal cu produse albaneze, ocazionat de receptia de dupa ceremonia de casatorie de la Palatul Regal:

  https://www.youtube.com/watch?v=NVnaF6CsLlY

 10. Toate cele bune pt noul cuplu Princiar al Albaniei!!!!Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu sunt de asemenea un cuplu frumos fizic si moral ce reprezinta Romania si Natiunea Romana cu demnitate,respect,admiratie si multa,multa onoare!!!!

 11. HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE zur Hochzeit dieses royalen Kronprinzenpaares von Albanien aus Deutschland/Germania/Germany
  Das Königshaus von Albanien ist mit dem Königshaus von Rumänien über die Prinzessin Alice von Albanien (Comtess Alice of Athlone) verwandt.

  Casä de piaträ dorim Altețelor Lor Regale Principele Moștenitor Leka al II-lea și Principesa Moștenitoare Elia din Albania…

  Cu stimä si mult respect,

  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania/Germany-

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852926
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate