Principesa Maria, vizită la Constanța

Vineri, 18 ianuarie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat județul Constanța.

În prima parte a zilei, Principesa Maria s-a aflat în municipiul Constanța, unde a luat parte la aniversarea Colegiului Național „Mihai Eminescu”, la o sută de ani de la înființare.

Colegiul National „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Dobrogea, înfiinţat în anul 1919, prin decret regal al Regelui Ferdinand I.

Evenimenul aniversar a avut loc, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența Ministrului Educației Naționale, doamna Ecaterina Andronescu, a autorităților locale, Primarul Municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, Prefectul Județului Constanța, domnul  Dumitru Jeaca și Președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Marius Horia Țuțuianu, precum și a reprezențanilor Inspectoratului Școlar Județean și a conducerii Colegiului, alături de elevi, profesori și părinți.

În a doua parte a zilei, Principesa Maria a vizitat Centrul de Îngrijire pentru copii din comuna Cumpăna.

Centrul de Îngrijire se află într-un program de investiție în mediul rural 2018-2019 al Asociației pentru Dezvoltare Comunitară (A.P.D.C.) Cumpăna, finanțat de Fundația Principesa Margareta a României și Fundația Vodafone România.

În cadrul acestui program se desfășoară un proiect de tip Școală dupa Școală unde sunt implicați peste 40 de copii din comuna Cumpăna, aflați în situații dificile de viață.

Centrul oferă consiliere vocațională copiilor selectați, consiliere psihosocială părinților sau tutorilor copiilor, ateliere de creație, atât în scopul dezvoltării creativității, cât și în scopul cunoașterii și respectării tradițiilor locale, schimburi de experiență, participarea la expoziții de creație artistică și culturală, competiții, activități sportive, concursuri la diverse discipline școlare, precum și instruirea persoanelor implicate în desfășurarea activităților destinate copiilor.

Aniversarea Colegiului Național „Mihai Eminescu”

Vizita la Centrul de Îngrijire pentru copii din comuna Cumpăna

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

4 comentarii

 1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Felicitări Alteța Voastră Regală ! Nihil Sine Deo !

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  ONOARE FAMILIEI REGALE A ROMANIEI, PASTRATOARE A TRADITIILOR STATORNICITE DE PRIMII REGI AL TARII !
  ONOARE CELOR CARE PASTREAZA TRADITIA, RESPECTIV EDILILOR MUNICIPIULUI CONSTANTA SI CONDUCATORILOR DE LA NIVEL DE JUDET !
  ONOARE CADRELOR DIDACTICE CARE PE UMERII LOR POARTA RASPUNDEREA ONORARII TRADITIEI SI ELEVILOR CARE TREBUIE SA O DUCA MAI DEPARTE !

 3. SECRIERU IOAN

  SUPERB

 4. Diana Lucia Zotescu

  Familia Regala – implicata, ca de obicei – in tot ceea ce este vital pentru evolutia Romaniei, precum tanara generatie, traditiile, educatia, sprijinire a celor defavorizati.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24276399
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate