Principesa Maria la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității

Luni, 31 iulie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită la depozitul de arhivă al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) din comuna Popești-Leordeni.

Domnul Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului C.N.S.A.S., i-a prezentat Alteței Sale Regale depozitul cu documente din arhivă.

De asemenea, Principesa Maria a studiat dosarul cu documente și fotografii legate de procesul de urmărire a Regelui Mihai, de către Securitate.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii este unul dintre cei mai importanţi deţinători de arhivă din ţară. Instituţia are în administrare peste 25 de kilometri liniari de arhivă documentară. Obiectivul fundamental al C.N.S.A.S. este acela de a face accesibile documentele din arhiva fostei Securităţi întregii societăți românești.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

10 comentarii

 1. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!!

 2. […] pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) din comuna Popești-Leordeni, a transmis România Regală. „Domnul Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului C.N.S.A.S., i-a prezentat Alteței Sale […]

 3. Aurelian Craciun says:

  Domnilor care ati scris acest mic articol, ia vedeti la finalul lui, nu va suna ceva un pic anapoda?
  E pacat ca intr-un asa de concis comunicat sa se strecoare greseli de limba.
  Cu stima.

 4. Este un loc pe care l-am vizitat anul trecut si care, prin semnificatia si destinatia sa, ma umple de durere. Ma umple insa si de revolta intrucat cei ce au fost pusi sa pastoreasca buna sa functionare si punerea la dispozitie a dosarelor celor urmariti isi fac doar partial si cu reticenta datoria. Desigur ca nu ma refer la toti functionarii CNSAS (pentru ca am intalnit si persoane amabile, de buna credinta si cu simtul datoriei) ci doar la aceia care parca erau /sunt prelungirea bratului lung si hidos al Securitatii. Din 2004, de cand am facut primele demersuri de a intra in posesia dosarelor mele, abia in 2007 mi s-au dat primele trei dosare foarte “periate” si “cosmetizate” (aproximativ 800 de pagini), cu multe pagini lipsa (se vedea dupa re-numerotarea paginilor, datorata scoaterii materialelor si documentelor incriminatoare, pe care securitatea de IERI si de AZI le dorea – si inca le doreste – tainuite. Si niciun dosar din perioada ingrozitoare prin care am trecut intre 1982 – 1989. Dupa mari interventii, acum doi ani, am mai avut acces la inca doua grupaje (ca nu le pot numi dosare) de documente legate de cererea mea de emigrare, dar NIMIC despre masurile draconice si cosmarul la care am fost supusa de Securitate in acea perioada.

  Voi repeta demersurile, iar daca CNSAS va continua in acelasi mod, voi lua masuri juridice.

 5. Dosarul urmaririi Majestatii Sale Regelui ar trebui poate publicat (desigur, doar cu acordul prealabil al Regelui si al Familiei Regale), pentru ca cei sceptici sau total necunoscatori ai situatiei sa poata intra in posesia adevarului despre Regele nostru. O serie lunga de’ legende’ rauvoitoare la adresa Monarhului nostru ar fi astfel demontate.

 6. FELICITARI,ASR Principesa Maria!!!

 7. Emilian T.Vandenboer says:

  Cu adanc respect si deosebite multumiri Case Regale de Romania.
  Emilian T.Vandenboer

 8. FELICITARI, ASR Principesa Maria a Romäniei!!!

 9. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ASR Principesa Maria a României ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 10. Olga says:

  CNSAS, o mare putere in Romania !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47258633
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate