Principesa Maria, vizită la Centrul de îngrijiri paliative „Sfânta Irina”

Joi, 14 septembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat Centrul de îngrijiri paliative „Sfânta Irina” din orașul Voluntari, județul Ilfov.

Principesa Maria, alături de domnul dr. Pavel Chirilă, a cunoscut activitatea pe care o desfășoară Centrul și care are drept scop îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer aflați în stadiu avansat, prin îngrijire medicală, socială, psihologică şi spirituală.

Alteța Sa Regală a vizitat rezervele, unde a stat de vorbă cu pacienții, dar și biserica situată în curtea Centrului, lăcaș de rugăciune și liniște pentru cei aflați în suferință.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina” este un Hospice care înţelege simptomele cu care se luptă bolnavul de cancer și alături de compasiune, oferă îngrijiri paliative și confort pacientului suferind.

Echipă interdisciplinară este formată din medici, asistenţi medicali, farmacist, infirmiere, îngrijitoare, asistenţi sociali, psiholog, preot, consilier spiritual şi personal administrativ.

Fotografii realizate de Tomo Minoda

 

5 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  TOATA CINSTEA SI CONSIDERATIA PENTRU DEVOTAMENTUL CELOR CARE ACTIVEAZA IN CENTRUL DE INGRIJIRI PALIATIVE !
  ADMIRATIE PENTRU ASR PRINCIPESA MARIA, IMPLICATA IN TOATE ACTIVITATILE SOCIALE !

 2. Emoționante momente de implicare socială și sufletească! Felicitări Alteței Sale Regale Principesa Maria a României!

 3. Cristian Sandu says:

  Superb gest al Principesei Maria!

 4. Doctorul Pavel Chirila este un om cu totul deosebit, atat ca medic cat si prin atitudinea sa profund crestina fata de cei aflati in suferinta. Vizita Altetei Sale Principesei Maria in acest ‘templu al durerii’ cum poate fi numi locul de internare pentru ingrijiri paliative a celor in stadii avansate de boala este nu doar inca o dovada a interesului constant al Membrilor Familiei Regale pentru poporul roman, dar chiar o davada de curaj – nu este la indemana oricui sa fie martor la atata suferinta a unor oameni care stiu ca isi traiesc ultimele zile sau saptamani. Cu siguranta, pentru ei vizita Altetei Sale a fost de mare alinare sufleteasca.

 5. Tudorache Simona says:

  Frumoasa si eleganta tinuta, superba implicare.
  Felicitari !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47206502
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate