Principesa Maria, vizită la Asociaţia „Don Orione”

Joi, 9 iunie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat Asociația „Don Orione” din orașul Voluntari.

Aici, Alteţa Sa Regală a vizitat centrul rezidențial pentru bătrâni și centrul de zi pentru copii si adulți cu dizabilități neuro-psiho-motorii.

Centrul „Don Orione” este singurul loc din țara noastră unde copiii diagnosticaţi cu autism beneficiază de onoterapie, terapia cu măgăruși. Acest tip de terapie acționează cu rezultate excelente asupra sănătății afective și psihice, iar, în unele cazuri, și asupra unor deficiențe fizice. Terapia cu măgăruși a dus la prelungirea timpului de concentrare a copiilor diagnosticaţi cu autism, precum şi la atragerea lor către companie, joc și comunicare.

Fundația Principesa Margareta a României şi Asociaţia „Don Orione” au o colaborare de lungă durată. Voluntarii Fundației au participat, în mod constant, în cadrul programele dedicate persoanelor vârstnice din centrul rezidențial pentru bătrâni al Asociaţiei. Vizita Principesei Maria reprezintă o continuitate în susţinerea programelor Fundației Principesa Margareta a României și Asociației „Don Orione” pentru binele celor cu nevoi speciale.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

4 comentarii

 1. Gabriela Bucur says:

  Multumim! pentru tot efortul depus in aceste activitati ale Familiei Regale a Romaniei.Aveti respectul nostru ,fata de tot ceea ce realizati.Multa sanatatesi fericire.

 2. Liliana Sora says:

  Atunci când aduci un zâmbet celor care plâng, întinzi o mână celui căzut, spui o vorbă bună celui descurajat…, este o dovadă de omenie, iar o inimă iubitoare şi un suflet sensibil este cea mai adevărată înţelepciune .
  ” Bunătatea tinereţii este îngerească; cea a bătrâneţii este dumnezeiască ” spunea Carmen Sylva.
  Stimă şi consideraţie, pentru Familia Regală a României ! Trăiască Regele !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Noi toti rebuie sa intelegem, priiivind exemplul oferit de membrii Casei Regale a Romaniei, ca adesea putem readuce bucuria in sufletelor celor aflati in impas sufletesc nu neaparat oferindu-le ceva material, ci intelegerea, dragostea, prezenta noastra la momente de nevoie, umarul si imbratisarea noastra. Exact ceea ce face si Alteta Sa Regala Principesa Maria, a carei simpla prezenta lumineaza atmosfera in aceste asezaminte prin prezenta si caldura zambetului Sau adresat copiilor si varstnicilor din acest asezamant.

 4. Multumim Alteta Voastra Regala!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241544
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate