Principesa Maria, vizită la Alba Iulia şi Cluj-Napoca

În zilele de 14-15 octombrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită publică în municipiile Alba Iulia și Cluj-Napoca.

Duminică, 15 octombrie, Principesa Maria a luat parte la evenimentele publice organizate, în municipiul Alba Iulia, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.

În cursul dimineții, sărbătoarea a început cu un Te Deum la Catedrala Încoronării.

Apoi, Principesa Maria a vizitat, la Muzeul Național al Unirii, expoziţia temporară “95 de ani de la construirea Catedralei Încoronării” şi a participat, în Sala Unirii, la Conferința “95 de ani de la Încoronare. Provocările de azi la adresa statului național”.

Fotografii realizate de Ionuţ Văidean

În cursul serii, Principesa Maria a luat parte, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca la concertul excepţional „Regal de Operă”, organizat sub auspiciile Familiei Regale a României. Concertul a reunit soliștii teatrului liric clujean, alături de tineri artiști și talentați absolvenți ai universului operistic.

Fotografii realizate de Nicu Cherciu

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, 14 octombrie, Principesa Maria a vizitat centrul de adopții al Asociației “Arche Noah” de la Vințu de Jos, din judeţul Alba, Aici, Alteţei Sale Regale i s-a prezentat activitatea de salvare a câinilor de rasă comună din ecarisajele județului, programul de plasare a câinilor de rasă comună în adopție, în România și Germania, precum și programul de sterilizare ce se va derula începând cu luna viitoare. Principesa Maria a acordat Înaltul Paronaj Asociației Chinologice Alba în anul 2015.

Fotografii oferite de Asociaţia Arche Noah

3 comentarii

 1. Tudorache Simona says:

  Trandafiri frumosi – pentru o Principesa frumoasa. Felicitari ASR Principesei Maria si Casei Regale a Romaniei pentru prezenta si implicare – si felicitari si organizatorilor, precum si publicului din Cluj care – cu ocazia acestul eveniment – a facut ca sala de spectacol sa devina neincapatoare.
  Superba tinuta ASR Principesei Maria la spectacolul de seara de la Opera. Inca o data felicitari !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Splendida cladire si eleganta sala a Operei Nationale Clujene a primit un oaspete Regal si a oferit un Regal de spectacol. Privesc mereu cu maxima emotie aceasta minunata sala, templu de mari spectacole de opera, in care am pasit pentru prima data – cu sfiala, emotie si incantare – in octombrie 1963, dupa doar cateva zile de la inceputul anului universitar, ca proaspata studenta si patrunsa de importanta noii etape de viata in care intrasem. Mi-am ocupat locul sus, la galerie (era singurul loc pe care abonamentul meu de studenta pentru stagiunea Operei mi-l putea oferi) si am absorbit totul: lojele, spectatorii, tensiunea asteptarii inceputului de spectacol, si apoi “Traviata”. Cred ca daca atunci, la Opera clujeana, as fi avut si bucuria prezentei in loja oficiala a unui Membru al Familiei Regale, as fi trait o imensa fericire. Numai ca, in anul 1963, astfel de vise ne erau interzise.

  Chiar si fara a fi fost acum la Cluj martor direct la marele eveniment al vizitei Altetei Sale Principesei Maria, bucuria mea este imensa. Alteta Sa a inobilat prin prezenta Sa incinta Operei, iar institutia de cultura si clujenii insisi si-au oferit preaplinul ospetiei si talentului inaltului lor oaspete.

 3. Cristian Sandu says:

  Glorie eterna Regelui Ferdinand si Reginei Maria!Respect Principesei Maria pentru modul in care a cinstit memoria strabunicilor Sai!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47207052
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate