Principesa Maria, vizită în satul Piscu

Luni, 25 septembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat satul Piscu, din comuna Ciolpani, județul Ilfov.

Aici, Principesa Maria a cunoscut elevii și cadrele didactice ale Școlii Primare Agatonia şi a vizitat atelierul de sculptură al artistului Virgil Scripcariu.

De asemenea, Principesa Maria a cunoscut cei mai vechi olari din sat și a participat la crearea unui vas de lut.

În ultima parte a vizitei, Alteța Sa Regală a avut o întrevedere cu primarul comunei Ciolpani, domnul Bogdan Călin.

Şcoala Primară Agatonia este un proiect desfăşurat de Asociaţia Gaspar, Baltasar & Melchior, un ONG înfiinţat de o familie de artişti la Piscu, un fost sat de olari, din apropierea Bucureştiului. Din anul 2006, Asociaţia desfăşoară proiecte de promovare a patrimoniului cultural local şi românesc, în general, adresat în special copiilor, dar şi adulţilor.

Foto: Ostafi Photography

3 comentarii

 1. Primul meu gand a fost sa spun ca e uimitor sa constatam cat de mult se implica Alteta sa Regala Principesa Maria in viata complexa a romanilor – adulti, varstnici sau copii – fie ea legata de traiul zilnic, de educatie, obiceiuri, respectarea naturii, actul de creatie de orice gen sau, ca acum, perpetuarea peste generatii a artei traditionale a olaritului si sculpturii in lut.

  Dar, la o mai atenta privire, ceea ce face cu atata traire si participare afectiva Alteta Sa Regala este exact ceea ce considera ca este util pentru tara si poporul Sau, fiind de altfel si motivul stabilirii in tara Sa, alaturi de noi, dar si menirea si datoria Sa ca Membru al Casei noastre Regale.

  De aceea, doresc sa transmit Altetei Sale Regale Principesei Maria gratitudinea mea de cetatean roman si tot sprijinul meu moral.

 2. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!!Pentru Casa Regala a Romaniei.

 3. Tudorache Simona says:

  Eleganta, stil, tinerete, optimism, veselie, energie – aceste lucruri ne inspira de fiecare data cand o vedem pe ASR Principesa Maria in mijlocul nostru si al copiilor. Felicitari Casei Regale a Romaniei ! Daca am fi intr-o zona anglofona am spune ”We can’t have enough!”

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399293
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate