Principesa Maria, vizită în municipiul Timişoara

principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-2

Duminică, 28 mai 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită cu caracter public în municipiul Timișoara.

Cu această ocazie, Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Federației Române de Badminton.

Festivitatea a avut loc în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, în cadrul celei de-a 17-a ediție a Internaționalelor de Badminton ale României și a reunit peste o sută de sportivi din 30 de țări.

Au luat parte la eveniment, alături de Alteţa Sa Regală, președintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român, domnul Mihai Covaliu, președinta Federației Române de Badminton, doamna Animona Huțu, directorul Federației Europene de Badminton, domnul Ritchie Campbell, consilierul Ministrului Tineretului și Sportului, domnul Florin Florea, președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Dobra și campioana mondială și olimpică la gimnastică, doamna Simona Amânar.

În aceeaşi zi, Principesa Maria a avut o întrevedere, la sediul primăriei, cu domnul Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara. Discuțiile au pus accentul pe dezvoltarea orașului Timișoara, proiectele municipalității aflate în derulare, în special programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. La finalul întâlnirii, Alteța Sa Regală a semnat în cartea de onoare a municipiului Timișoara.

De asemenea, Principesa Maria s-a întâlnit cu Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, la reşedinţa arhiepiscopală. Alteţa Sa Regală a discutat cu Înaltpreasfinţia Sa despre problemele pe care comunitatea le întâmpină, dar şi despre proiectele realizate şi cele care se află în derulare.

În cadrul şederii în municipiul Timişoara, Principesa Maria a vizitat filiala locală a Fundaţiei Rudolf Walther, primul sat de copii din România, construit pe un teren cu o suprafaţă de 80.000 mp.

Aici, Alteţa Sa Regală, alături de directorul Fundației, profesorul Cristian Popescu, a luat parte la activitățile sportive pe care copiii le desfășoară, asistând în sala de sport la un antrenament de badminton. De asemenea, a vizitat locuințele copiilor, unde a stat de vorbă cu fiecare în parte.

Misiunea Fundaţiei Rudolf Walther o reprezintă îngrijirea, educarea şi formarea pentru viaţă a copiilor proveniţi din familii cu un nivel de trai foarte scăzut, victimelor dezastrelor naturale sau copiilor orfani.

 

Acordarea Înaltului Patronaj Federaţiei Române de Badminton 

principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-1principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-3

Întâlnirea cu primarul municipiului Timişoara, domnul Nicolae Robu

principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-4 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-5 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-6 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-7

Întâlnirea cu ÎPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului

principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-8 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-9

Vizita la Fundaţia Rudolf Walther 

principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-10 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-11 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-12 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-13 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-14 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-15 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-16 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-17 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-18 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-19 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-20 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-21 principesa-maria-vizita-la-timisoara-28-mai-2017-22

Fotografii: Constantin Duma (Agerpres), Sorin Scurtulescu, Fundaţia Rudolf Walther

6 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  OMAGIU ASR PRINCIPESEI MARIA ! FELICITARI ORGANIZATORILOR VIZITEI !

 2. SECRIERU IOAN says:

  FELICITĂRI PRINCIPESĂ

 3. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 4. carmi says:

  O adevarata onoare avand o semnificatie deosebita.

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Ma bucur de fiecare data cand o organizatie sau federatie sportiva solicita Inaltul Patronaj al Casei Regale. Acordarea de catre un Membru al Familiei Regale a acestui Inalt Paronaj este o incununare a eforturilor acestor organizatii sau federatii sportive in directia obtinerii de performante deosebite sau, cel putin, al depunerii unui efort sustinut, cu mijloace oneste, in atingerea unui standard inalt in viitor. De asemenea, in materie de sport, idea de “sport de masa – sanatatea natiei” este cea care i-a calauzit pe toti regii Romaniei atunci cand acordau, de la Regele Carol I pana la Regele Mihai – si mai departe, Inaltul Paronaj diverselor federatii sportive, la solicitarea acestora.

  Felicitari fericitilor sportivi ai mingii inaripate si recunostinta Altetei Sale Regale Principesei Maria a Romaniei !

 6. Cristian Sandu says:

  Omagii Principesei Maria!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797726
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate