Principesa Maria, vizită în municipiul Deva

Luni, 14 septembrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat municipiul Deva.

În debutul vizitei, Alteța Sa Regală a luat parte la deschiderea noului an școlar, la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”.

Cu această ocazie, Principesa Maria a participat la ceremonia de schimbare a denumirii Liceului Teoretic “Sabin Drăgoi” în Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria”. În cadrul ceremoniei, Alteța Sa Regală a dezvelit placa de marmură cu noua denumire a colegiului.

Alături de Alteța Sa Regală, s-au aflat primarul municipiului Deva, domnul Petru Mărginean, directorul general al colegiului, doamna Luminița Hurgoiu, reprezentanți ai inspectoratului școlar județean, cadre didactice, elevi și părinți.

După ceremonie, Principesa Maria a vizitat colegiul și s-a întâlnit cu profesorii și elevii unității de învățământ.

Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria” are o tradiție de 145 de ani. Regina Maria a contribuit la modernizarea și extinderea școlii, banii necesari fiind donați din fondurile sale private.

Vizita Principesei Maria în municipiul Deva s-a încheiat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane.

Aici, Alteței Sale Regale i-au fost prezentate expozițiile cu obiecte de tezaur găsite în județul Hunedoara, o matriță dacică veche de peste două mii de ani folosită la confecționarea bijuteriilor, precum și piese descoperite în campaniile de săpături efectuate în diverse situri arheologice.

În cursul zilei de mâine, 15 septembrie, Alteța Sa Regală Principesa Maria va efectua o vizită în municipiul Făgăraș.

Fotografii realizate de Cristian Coposesc

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Felicitări, și tot respectul pentru autoritățile locale din municipiul Deva , pentru care istoria și Familia Regală de azi constituie conexiunea cu trecutul și puntea de legătură cu viitorul. Este o mare onoare și mândrie în același timp , ca o unitate de învățământ să poarte numele ” Regina Maria ” – numele unui OM cu mare credință în Dumnezeu, născut să conducă, iubitor de oameni și de țară, iubitor de cultură și de frumos, un simbol al curajului și devotamentului, care a schimbat hotare de țară și gândire, a construit castele… , a lăsat amintiri cu parfum de violete, de neuitat și pentru care , orice cădere a fost întotdeauna o treaptă către mărețe . Prezența ASR Principesei Maria la Deva , arată că Familia Regală este, prin puterea exemplului, un real vector de imagine pentru instituții publice și comunități locale, pentru români în general, un simbol al neutralității și garant al stabilității noastre. Trăiască Regele ! Trăiască Monarhia !

  2. stancu ileana says:

    – Altetei Sale Regale ,Principesei ,MARIA , deosebite multumiri . – Bine ati venit in SCOALA ROMANEASCA / Autoritatilor DEVEI ,organizatorilor , le adresez felicitari alaturi de urari de sanatate . ileana lelia stancu

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30316665
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate