Principesa Maria, la lansarea albumului “Regina și Frontul”

Marți, 24 aprilie 2018, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, la evenimentul de lansare a albumului de fotografie “Regina și Frontul”, apărut la Editura Muzeului Național al Literaturii Române.

Volumul, scris în limba română și în limba engleză, are o remarcabilă colecție de fotografii rare, precum și un text detaliat, bogat în informații legate de Primul Război Mondial și de prezența pe front a Reginei Maria, simbolul feminin al curajului și hotărârii în prima conflagrație mondială.

Coordonatorii volumului sunt Daniela Mihai și Anca Beatrice Todireanu, editarea lui aparține conferențiarului universitar Ioan Cristescu, iar traducerea în limba engleză este semnată de Gabriel Ularu.

Cu prilejul evenimentului de lansare, au luat cuvântul conf. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Excelența Sa domnul Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii, conf. univ. dr. Diana Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială,  dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, dl. Ioan Ardeal Ieremia, Secretar de Stat, Ministerul Culturii și Identității Naționale, pr. dr. Mihai Hau, consilier patriarhal, conf. univ. dr. Ștefan Popescu și drd. Anca Beatrice Todireanu, președintele Asociației România Culturală.

În încheierea evenimentului, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria, a fost vernisată expoziția „Regina și Frontul”, în holul Bibliotecii Universitare.

Evenimentul cultural se înscrie în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri și a fost realizat de Muzeul Național al Literaturii Române, Asociația România Culturală, Fundația Prietenie Fără Frontiere și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Albumul de fotografie „Regina și Frontul” reprezintă o continuare a proiectului cultural „Regina Soldat”, realizat de Asociația România Culturală, câștigătoarea premiului Administrației Fondului Cultural Național pentru Celebrarea Centenarului 2017.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

3 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ONOARE SI RECUNOSTINTA REALIZATORILOR VOLUMULUI “REGINA SI FRONTUL” SI ORGANIZATORILOR EVENIMENTULUI DE LANSARE !
  PLECACIUNE IN FATA ASR PRINCIPESEI MARIA !

 2. Gabriela Bucur says:

  Eleganta,modestie,frumoasa!RESPECT!

 3. jurist Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască ASR Principesa Maria a României ! Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 39599484
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate