Principesa Maria, la lansarea volumului „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta”

Joi, 23 aprilie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a luat parte, la Casa de cultură “Friedrich Schiller” din București, la conferința-dezbatere și lansarea volumului „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta”, scris de Silvia Irina Zimmermann, publicat de Editura Curtea Veche, în colecția „Cărți regale”.

Cu această ocazie, au luat cuvântul autoarea volumului, dr. Silvia Irina Zimmermann, precum și dr. Nicolae Șerban Tanașoca, directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de pian susținut de Marius Boldea.

Au luat parte membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi de seamă ai societăţii civile și jurnaliști.

De asemenea, cu același prilej, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie cu imagini istorice reprezentând viața și activitatea Familii Regale a României.

Conferința-dezbatere a fost organizată în cadrul ciclului de evenimente „Personalități ale culturii române”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare Wied Neuwied, Germania.

Volumul „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta” reprezintă un prim studiu amănunţit despre imaginea Regelui Carol I în scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor şi mecena, de la Regele înţelept la partenerul de viaţă. Tabloul este întregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a României în contextul social, politic şi familial al epocii.

De asemenea, la sfârşitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de călătorie al Reginei, Pe Dunăre (1905), un text rar şi un exemplu de conduită monarhică în mijlocul oamenilor.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

6 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ONOARE SI VESNICA RECUNOSTINTA MARELUI REGE CAROL I !
  MULTUMIRE EDITURII CURTEA VECHE ! PRIN PUBILCATIILE SALE SE RESTITUIE ADEVARATA ISTORIE A TARII !

 2. Ing. agronom Teodor Iliescu says:

  Multumim A.S.R. Principesei Maria a Romaniei pentru prezenta. A fost un eveniment foarte placut ! TRAIASCA REGELE !

 3. vladut mihaela says:

  A fost un eveniment deopotriva important si emotinant la lansarea acestui volum insotit de prezenta frumoasei Principese Maria .Traiasca Casa Regala a Romaniei!

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Casa de Cultura “Fr. Schiller” a avut o initiativa inspirata, cartea bine documentata a scriitoarei Silvia Irina Zimmermann venind sa intregeasca ceea ce stim despre primul nostru rege Carol I si despre universul spiritual al Reginei noastre poete Elisabeta (Carmen Sylva).

  Nevoia de a ne cunoaste istoria ne va pune mereu si mereu in vecinatatea existentei glorioase a Familiei noaste Regale ca fauritori ai Romaniei moderne. Fie-Le memoria nemuritoare !
  prof. Diana Lucia Zotescu

 5. […] (Mai multe imagini pe blogul Casei regale a României (Fotograf: Daniel Angelescu): Principesa Maria, la lansarea volumului „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta”) […]

 6. Robu Vasile says:

  sa fiti sanatoasa si munca pe care o creati zi de zi sa aduca aportul tuturor rominilor ,mai ales celor din Basarabia.Am avut ocazia sa pot striga Traiasca Regele la inauguraria cimitirului ostasesc de la Tiganca R Moldova luind parte si noi S.C. Ginta Latina. Care dupa acel an am mai renovat doua cimitire mai. La Miclauseni si Varzaresti.Traiasca Regele.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48410928
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate