Principesa Elena la Palatul St. James’s

principesa-elena-la-palatul-st-jamess-12-iunie-2017

Luni, 12 iunie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Elena a României și ES domnul Alexander Nixon au reprezentat pe Custodele Coroanei române la ceremonia în cadrul căreia au fost instalați în funcția de canoni ai Capelei Regale din Palatul St. James’s reverendul profesor Peter Galloway și reverendul Anthony Howe. Principesa Elena și domnul Nixon au fost însoțiți la eveniment de domnul Marius Dragolea, Ministru consilier în cadrul Ambasadei României la Londra.

Evenimentul s-a desfășurat în Capela Regală a Palatului St. James’s din Londra și a fost prezidat de Episcopul de Londra, reverendul Richard Chartres, în calitatea sa de Decan al Capelelor Regale ale Majestății Sale Reginei.

Reverendul profesor Galloway este capelanul Capelei Regale Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Cu ocazia vizitei de Stat efectuate de Regele Carol al II lea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în noiembrie 1938, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, Mare Voievod de Alba Iulia la acel moment, primește Ordinul Regal Victorian în grad de Mare Cruce. În prezent, Regele Mihai este seniorul acestei înalte distincții, deținând-o de aproape 80 de ani. Majestatea Sa este primul suveran străin al cărui blazon este așezat în capela Ordinului, Capela Regală Savoy.

3 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ONOARE ASR PRINCIPESEI ELENA A ROMANIEI SI EXCELENTEI SALE DOMNULUI ALEXANDER NIXON !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatea Sa Regele Mihai si Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Custodele Curoanei Romaniei dar si noi, poporul roman suntem excelent reprezentati in Anglia si la diversele ceremonii ale Curtii Regale Britanice de catre Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei si de Excelenta Sa Domnul Alexander Nixon. Alteta Sa Regala sa fie sigura de inaltul nostru respect si consideratie, dar si de totalul nostru suport moral in tot ceea ce intreprinde pentru Coroana Romaniei si pentru noi in Anglia.

  NIHIL SINE DEO !

 3. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47207364
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate