Principesa Elena la Londra, 26-27 octombrie 2016

principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-5

În zilele de 26 şi 27 octombrie 2016, Alteţa Sa Regală Principesa Elena a reprezentat Familia Regală a României, la Londra, capitala Marii Britanii, la două evenimente cu caracter public. Alături de Alteţa Sa Regală, a fost prezent Excelența Sa domnul Alexander Nixon, soțul Principesei Elena.

Joi, 27 octombrie, Principesa Elena a luat parte o seară în onoarea Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 95 de ani, organizată de Institutul Cultural Român din Londra.

În prima parte a evenimentului, au luat cuvântul Principesa Elena alături de cineastul John Florescu, reverendul profesor Peter Galloway şi profesorul arhitect Augustin Ioan. Evenimentul a fost moderat de directorul Institutului, domnul Dorian Branea.

Partea a doua a evenimentului a fost dedicată proiecţiei filmului ,,Războiul Regelui” (2016, producător și scenarist – Trevor Poots, producător executiv – John Florescu), care prezintă încercările eroice ale Regelui Mihai de a-și salva țara de sub dominația sovietică.

Cu același prilej, în Galeria „Brâncuşi” a Institutului a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie cuprinzând portrete mai puțin cunoscute ale Regelui Mihai, realizată cu sprijinul Arhivelor Naționale ale României.

Evenimentul a avut loc în prezența unui mare număr de participanți, reprezentanți ai societății civile din Marea Britanie și membri ai comunității românești.

De asemenea, miercuri, 26 octombrie, Principesa Elena a luat parte, la Londra, la evenimentul de lansare a volumului dedicat istoriei Ordinului Regal Victorian scris de profesorul capelan Peter Galloway, Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, titularul Capelei Regale Savoy.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României este cel mai vechi posesor al Marii Cruci a Ordinului Regal Victorian pe care a primit-o în anul 1937 de la Regele George al VI-lea al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-1 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-2 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-3 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-4 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-6 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-7 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-8 principesa-elena-seara-dedicata-ms-regelui-mihai-i-institutul-cultural-roman-din-londra-27octombrie2016-9

Foto: © Institutul Cultural Român din Londra 

9 comentarii

 1. Gabriela Bucur

  Stima si respect!!

 2. Mihaela Minu

  Multumim ca existati!

 3. Mult respect pt Principesa Elena!!! Toate cele bune!!!All the best!! MULTUMIM ALTETA!!!

 4. Felicitari si multe multumiri dl. cineast si producator John Florescu!! TOATE CELE BUNE!!!

 5. Cristian Sandu

  Mulțumim ASR Principesei Elena pentru modul în care ne reprezintă!

 6. Diana Lucia Zotescu

  Prin multiplele Sale inrudiri cu practic toate Familiile Regale Europene, Familia Regala a Romaniei este practic ACASA – prin Augustii Sai Inaintasi – nu doar in Bucuresti, ci in mai toate capitalele europene. Alteta Sa Regala Principesa Elena are, desigur, la Londra o agenda foarte incarcata de activitati de reprezentare a Majestatii Sale Regelui Mihai, corespunzatoare gradului strans de rudenie – si de relatii intretinute constant peste timp cu Palatul Buckingham – ale Casei Regale a Romaniei.

  Felicitari filialei londoneze a ICR pentru organizarea unor astfel de evenimente ce intretin la cote inalte imaginea Romaniei in ochii britanicilor !

 7. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  DEOSEBITE MULTUMIRI SI FELICITARI ORGANIZATORILOR, RESPECTIV INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN !
  ONOARE ASR PRINCIPESEI ELENA CARE REPREZINTA CU DISTINCTIE TARA SI FAMILIA REGALA !
  TRAIASCA REGELE MULTI ANI IN SANATATE !

 8. Remus-Dumitru Mihuțiu

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 9. Natalya

  Well done, Your Royal Highness !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27984274
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate