Principele Radu, vizită regală în Marea Britanie

În zilele de 15-17 septembrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a aflat într-o vizită oficială în Marea Britanie.

Vizita Alteței Sale Regale a avut loc în capitala țării, Londra. Principele Radu a fost însoțit de reprezentanții unor companii viticole de prestigiu din România.

Este a zecea vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2014. În luna februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au vizitat Turcia, iar în luna martie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie. În luna aprilie, Principele Radu și Principele Nicolae au efectuat o vizită în Regatul Suediei, iar, tot în luna aprilie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Statul Israel. În luna mai, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au efectuat o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei. În luna iunie, Principele Radu s-a aflat într-o vizită în Regatul Maroc. În luna iulie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie, iar, tot în luna iulie, Principele Nicolae s-a aflat în Italia. În luna septembrie, Principele Nicolae a efectuat o vizită în Germania.

În cursul vizitei, Alteța Sa Regală a avut întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Marea Britanie, ai corpului diplomatic, precum și cu personalități ale societății civile.

Luni, 15 septembrie 2014, Principele Radu a luat parte la dineul oferit de domnul Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Marți, 16 septembrie 2014, Alteța Sa Regală a participat la un eveniment de promovare a companiilor viticole românești, găzduit de Ambasada României la Londra.

Evenimentul de prezentare a vinurilor românești pe piața britanică a avut loc în prezența unui larg număr de invitați, printre care s-au numărat domnul Greg Hands, ministru pentru relaţia cu Parlamentul, înalţi oficiali guvernamentali britanici, membri ai Parlamentului de la Westminster, reprezentanţi ai City-ului londonez, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, oameni de afaceri, importatori de vinuri, jurnaliști.

Cu această ocazie, Principele Radu s-a adresat audienței, subliniind rolul Casei Regale în menţinerea tradiţiei viticulturii românești şi în impunerea unor standarde ridicate de calitate, precum şi în promovarea produselor româneşti pe pieţele externe.

De asemenea, Alteţa Sa Regală i-a oferit ambasadorului României, în numele Majestăţii Sale Regelui Mihai, în semn de apreciere pentru activitatea în slujba statului român şi a promovării intereselor României în străinătate, o amforă executată de Apulum Alba Iulia, având gravat cifrul Majestății Sale Regelui.

3 comentarii

  1. Sanda Florentina Popa says:

    Frumoasa intalnire, semnificativa pentru buna intelegere intre doua popoare. O nota festiva incununata de aura regala prin prezenta ASR Principele Radu. Este minunat pentru Romania sa benficieze de o astfel de tinuta.

  2. O intalnire semnificativa care pune in evidenta interesul Casei Regale a Romaniei de a promova companiile viticole romanesti.Prin aceasta intalnire fructuoasa,Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei arata resursele viticole de calitate de care dispune Romania si ofera agriculturii sansa de a renaste.

  3. […] Marea Britanie 2014 […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40212848
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate