Principele Radu primit de Regele Abdullah al II-lea

Marți, 26 noiembrie 2013, Alteța Sa Regală Principele Radu a fost primit la Palatul Regal din Amman de către Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Audiența a avut un caracter privat.

Principele Radu s-a aflat, însoțit de Principele Nicolae, într-o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei, de duminică 24 până joi 28 noiembrie 2013.

Altețele Lor Regale s-au întâlnit cu Prim-ministrul Guvernului Iordaniei, ES dl Abdullah Ensour, cu ministrul Agriculturii, dl Akef Al-Zoubi, și cu ministrul interimar al Industriei, Comerțului și Aprovizionării, dna Maha Ali. La întâlniri a participat ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, ES dl Bogdan Filip.

În prezența ambasadorului României, Principele Radu și Principele Nicolae s-au întâlnit, de asemenea, cu conducerea Camerei de Comerț a Iordaniei, cu conducerea Camerei de Industrie a Iordaniei, cu Jordan Investment Board și cu reprezentanți ai unor companii comerciale private.

Familia Regală a avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Oamenilor de Afaceri Irakieni din Iordania.

Principele Radu și Principele Nicolae au avut întâlniri cu conducerea Camerei de Comerț a Municipiului Amman și cu comunitatea româno-iordaniană, în mijlocul căreia au sărbătorit, în avans, Ziua Națională a României.

Principele Radu și Principele Nicolae au fost oaspeții Alteței Sale Regale Principesa Muna a Iordaniei, mama Suveranului. De asemenea, Altețele Lor Regale s-au întâlnit cu Altețele Lor Regale Principele Ali și Principesa Rym ai Iordaniei și cu Principele Hassan și Principesa Sarvath ai Iordaniei.

Vizita Familiei Regale a României a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor economice dintre țările noastre, încurajarea inițiativei private, apropierea sectorului privat românesc de cel iordanian și inițierea de proiecte economice comune care să privească regiunea sud-est europeană și Orientul Mijlociu.

Fotografii din vizită

Jordan Investment Board

Întâlnire cu reprezentanți ai sectorului privat

Ministerul Industriei, Comerțului și Aprovizionării

Ministerul Agriculturii

Camera de Comerț a Iordaniei

Consiliul Oamenilor de Afaceri Irakieni

Camera de Comerț Amman

Comunitatea româno-iordaniană

 

7 comentarii

  1. Gabriela Bucur says:

    VIVE LE ROI!!

  2. Cerasela Platz says:

    Comunitatea romano – iordaniana, desigur onorata de intalnirea cu Altetele Sale Regale Principele Nicolae si Principele Radu. Vom afla curand detalii, asteptam si fotografiile. Multumiri. Sedere frumoasa in continuare.

  3. Splendide evenimente, pentru care Casa Regală a României și Casa Regală a Iordaniei merită felicitări!

  4. Cristina-Adriana Popescu says:

    Altetele Voastre Regale, urez tuturor membrilor familiei Regale iordaniene sanatate si sa ne infrumuseteze vietile cu ideile intreprinzatoare si valorile pe care le promoveaza!

  5. După înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999, principele Radu și-a încheiat cariera de actor și s-a dedicat exclusiv activităților de reprezentare a familiei regale și a României. Radu a jucat un rol primordial în planificarea și organizarea vizitelor internaționale ale regelui Mihai I al României în 1997 și 2002 pentru integrarea României în NATO , cât și pentru crearea conceptului “Turneului Mileniului” al Maiestății Sale Regele în România din 2000 . În turneele sale în NATO, Regele a vizitat Anglia , Norvegia , Belgia , Danemarca , Spania , Luxemburg și Olanda , întâlnindu-se cu șefii de stat și de guverne ai țărilor respective. Prințul l-a acompaniat pe Rege în marea majoritate a acestor vizite.

  6. Diana Lucia Zotescu says:

    Altetele Voastre,

    Splendide fotografii care arata multitudinea fatetelor acestei vizite (luand in consideratie numarul mare al institutiilor contactate si participarea notabila a gazdelor). Intarirea relatiilor Romaniei – prin reprezentantii sai cei mai prestigiosi, si anume membrii Casei Regale – cu Orientul Apropiat si Mijlociu prin intermediul Iordaniei este, dupa parerea mea, cea mai inteligenta, mai sigura si mai inteleapta abordare a problemei. Inca o data, felicitari si ganduri bune pentru Inaltii Emisari romani, AALLRR Principii Radu si Nicolae ai Romaniei.

    Cu adanca loialitate si credinta,
    Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797413
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate