Principele Radu alături de militarii Invictus, la Colegiul Național Spiru Haret din Capitală

Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu

Luni, 15 mai 2017, Alteţa Sa Regală Principele Radu a vizitat Colegiul Naţional Spiru Haret din București.

Alteţa Sa Regală a avut alături pe doi dintre militarii Invictus, plutonierul adjutant principal Eugen Mănăilă și sergentul major Bogdan Dragomir, militari români de elită, răniţi în teatrele de operaţii militare, care vor participa la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. Întâlnirea a fost organizată de dl Adrian Ursu și de Asociația Povestașii.

România va fi pentru prima oară participantă la competiția Invictus Games, de la Toronto, în septembrie 2017, în care vor lua parte 550 militari sportivi din 14 țări. Astfel, 15 militari veterani se vor întrece în 7 probe sportive diferite.

Elevii Colegiului Național Spiru Haret au venit la întâlnire în număr mare și au ascultat cu emoție povestea de viață a celor doi eroi ai României de astăzi. Principele Radu, alături de cei doi veterani și de dl Adrian Ursu, au oferit elevilor mai multe informaţii despre Asociația Voluntarilor Invictus din România, despre Asociația Povestașii, despre haina militară și despre pregătirea soldaților sportivi pentru participarea la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto.

Militarii români, activi sau aflați în rezervă ori în retragere, răniți în teatrele de operații, care au servit cu patriotism, curaj și profesionalism în Afganistan și Irak, sunt susținuți în eforturile lor de Asociația Voluntarilor Invictus, care promovează exemplarul efort al militarilor de a se reintegra activ în viața românească și de a face înaltă performanță sportivă.

Asociația Voluntarilor Invictus din România se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu Principele Radu si militarii Invictus la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, 15 mai 2017 ©Daniel Angelescu

Reportaj despre întâlnirea militarilor Invictus cu liceenii din Buzău:

3 comentarii

 1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 2. Liliana Sora says:

  Prezenţa ASR Principelui Radu şi a celor doi eroi militari , reprezentanţi ai Asociației Voluntarilor Invictus din România, în mijlocul tinerilor este mai mult decât benefică pentru că, sunt etape, sunt momente din viaţa fiecăruia marcate de anumite persoane care le influenţază viitorul. In general, personalitatea şi comportamentul unei persoane este rezultatul influenţei venite din mediul înconjurator, dar şi a modelului ales. De aceea, este important să alegem modele în viaţă, dacă acestea reprezintă exemple pozitive, şi, în acelasi timp, fundamental este ca fiecare să aibă o identitate proprie, să-şi construiască propriul drum în viata şi să devină la rândul său un model demn de urmat pentru alții.
  “Înțelepciunea înseamnă felul în care știi să-ți păstrezi aproape oamenii care dau valoare vieții tale.” Rucsandra Hurezeanu
  Respect, admiraţie şi preţuire ! Trăiască Regele !

 3. Felicitari ASR Principele Radu pt sustinerea AVI din Romania!!Tuturor felicitari celor implicati in aceasta activitate frumoasa,pretioasa pt militarii Romaniei ,natiuni romane!!Mult succes la Jocurile Olimpice Invictus de la Toronto in luna September!!Traiasca Regele,Familia Regala si Casa Regala a Romaniei!!God save the King Mihai I!!God bless the Family Royal of Roumanie!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36961764
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate