Principele Nicolae

asr-margareta-radu-nicolae

Pe 1 aprilie, Nicolae, nepotul nostru, fiul Principesei Elena, a împlinit 25 de ani. Au trecut aproape două decenii de când, copil fiind, a apărut alături de bunicul lui, Regele, într-un context românesc ce nu se va șterge niciodată din istoria contemporană: Paștele din 1992.

Acum suntem în Vinerea Mare, din nou în preajma Paștelui, dar într-un context cu totul diferit, după două decenii. Diferit pentru România, diferit pentru Familia Regală, diferit și pentru Nicolae. Începând de ieri, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României nu mai este doar un membru al familiei Regelui Mihai, ci unul dintre membrii Familiei Regale.

În martie anul trecut, Principele a venit la București împreună cu mama și tatăl său vitreg, împreună cu sora lui, Elisabeta Karina, pentru a fi alături de noi la aniversarea zilei de naștere a Principesei Moștenitoare. Între timp, Principesa Margareta și cu mine l-am vizitat în orașul din Anglia unde își continuă studiile universitare, mândri să îl găsim acasă la el, într-un loc pe care l-a ales și și-l gospodărește singur.

Principele Nicolae este acum un tânăr pregătit pentru viață, matur în trăiri și gândire, sensibil, discret și cu o mare sete de a cunoaște, de a face bine celorlalți, de a înfăptui. Nimic mai potrivit pentru responsabilitatea pe care o va avea, în viitor, în Familia Regală.

Conform Normelor Fundamentale ale Familiei, semnate de Regele Mihai la 30 decembrie 2007, Principele Nicolae și sora lui sunt în a treia și a parta poziției în Linia de Succesiune, după Principesa Moștenitoare și după mama lor, Principesa Elena.

Sperăm ca, de aici încolo, Principele Nicolae să fie, în anii care vor veni, din ce în ce mai prezent în viața românească, urmărind domeniile care îl preocupă cu atâta pasiune: mediul înconjurător, educația, cultura, sportul, ecologia, activitățile cu caracter civic.

Este un voluntar pasionat al asociației “Mai Mult Verde” și a venit, cu mult interes, în vizitele noastre prin țară. Sunt sigur că multe alte inițiative și organizații vor avea de câștigat prin asocierea Alteței Sale Regale la activitatea lor.

Majestatea Sa Regele a decis ca la începutul lunii iunie să aibe loc la București câteva evenimente care să sărbătorească pe Principele Nicolae.

_DSC8366 copy

Papa and nick

Nick and Bunny

Large Family Group

nicholasderoumanie

p000100080042_Foto-Grup---Universitatea-Oradea

p000100080042_Liceu-Salonta

p000100080042_Preotii-celor-3-biserici-Marghita

25 comentarii

 1. Cory Muresan says:

  Tanarul Print va fi cu siguranta foarte popular datorita faptului ca pare a fi direct, apropiat de oameni si gata sa devina Regele tarii in viitor, lucru afirmat deja in acel faimos interviu pentru ziarul “Cotidianul”.
  Fara doar si poate oamenii asteptau de foarta multa vreme sa il vada pe tanarul fiu al ASR Principesa Elena in prim plan, locuind in Romania, vorbind in mod fluent limba romana, vizitand cat mai multe localitati si intalnind cat mai multi romani.
  Sansa restaurarii Monarhiei constitutionale este strans legata de promovarea imaginii ASR Principele Nicolae.
  La multi ani ASR Principelui Nicolae, adevarata speranta pentru viitorul RomanieI!

 2. Romeo Tarhon, fondator MISCAREA ROMANIA ALTFEL says:

  Va felicit, Alteta Voastra, Principe Radu, pentru pagina de jurnal dedicata nepotului Vostru, Principele Nicolae, fiul Principesei Elena, sora Principesei Mostenitoare. Colajul de fotografii, intre care cea mai sugestiva este cea in care Majestatea Sa Regele Mihai eternizeaza langa tanarul nepot, precum si comentariul aniversar al Altetei Voastre mi se par cel mai graitor(!) “no comment” la clevetirile si intrigile nu putinilor ultra-, pseudo- sau radical-monarhisti care combina, dezbina, (se) contreaza si conteaza in nenumarate organizatii, asociatii, ligi si aliante potrivnice unora celorlalte. Sper ca si “Padre Corry” , “Liviu”, “Monarhistul” si ceilalti nu putini regalisti, curat regalisti(!), care nu lipsesc de pe nenumaratele lor forumuri pe care le administreaza si in care exerseaza, sa se abtina pe viitor de la preziceri si anticipatii rautacioase si sa nu incarce negativ si acest blog. Militantilor curati si dedicati unitatii si unicitatii Familiei Regale a Romaniei le urez un crestinesc PASTE FERICIT!

 3. Cory Muresan says:

  Faptul ca nu toate Principesele vorbesc foarte fluent limba noastra este de inteles dupa atatia ani de exil.Din punct de vedere a sufletului sunt insa toate romance si pot sprijini in mod diferit rolul Familiei Regale in societate.
  Rolul sotului ASR Principesa Margareta este unul de a sprijini iniativele MS Regelui,MS Reginei ,Principeselor si ASR Principelui Nicolae.Sunt convins ca va putea fi un sprijin important pentru campania de promovare a tanarului Print Nicolae.

 4. Esmyana Martisor says:

  Altetei Sale Regale Principele Nicolae
  Va doresc sanatate, infaptuiri binecuvantate, ocrotite de Dumnezeu si oameni.
  Va doresc o credinta infinita,iubire eterna, intelepciune,inspiratie,curaj,rabdare si echilibru.
  Va doresc ajutor devotat si loial,Va doresc prieteni.
  Va daruiesc drept simbol la aniversarea zilei Voastre de nastere un Martisor sufletesc inmiresmat.
  Doresc asemenea tuturor oamenilor din lumea intreaga,gandurile bune si frumoase ne ocrotesc,ne unesc,ne ajuta sa credem in Dumnezeu si iubirea Lui infinita pentru noi toti.

 5. Sofia says:

  ASR Principelui Nicolae al Romaniei,
  – In ciuda km. multzi, care despart AVR de Romania,
  dorim sa aveti convingerea Destinului Special care va leaga strans,
  incepand cu ziua de 1.04.2010, organic de Identitatea Ei Istorica.
  .
  – Dorim sincer ca Titlul de Noblete Regala, nou primit din Romania,
  sa aduca Noroc, atat Romaniei, cat si AVR Principe Nicolae.
  .
  Doamne ajuta!

 6. IONESCU MARIUS THEODOR says:

  LA MULTI ANI! BINECUVANTATI DE DUMNEZEU ALTETA DE IERI ATI DEVENIT ALTETA REGALA,FIE CA ACEST INALT TITLU DE NOBLETE SA VA ADUCA PE URMELE MARILOR VOASTRI PREDECESORII CAND ERAU PRINTI :FERDINAND SI MIHAI FIE CA ACEST TITLU SA VA ADUCA BUCURII REUSITE RENOIRI DE VIATA SI MAI ALES IMPLINIRI TOT BINELE DIN LUME VI-L DORESC LA MULTI SI SARBATORI FERICITE
  CU RESPECT AL DUMNEAVOASTRA SUPUS CREDINCIOS
  MARIUS -THEODOR IONESCU
  TRAIASCA ROMANIA TRAIASCA DINASTIA

 7. Adriana Mihaela Macsut, Stefan Grosu says:

  Alteta Voastra,
  Va rugam sa transmiteti Altetei Sale Printul Nicolae urarile noastre de sanate, fericire si La Multi Ani.
  Cu deosebita consideratie,
  Adriana Mihaela Macsut, Stefan Grosu

 8. Cory Muresan says:

  Nu este de competenta niciunuia dintre noi sa recunoasca sau nu abrogarea “legii salice”.Doar Parlamentul poate face acest lucru pentru a avea consecinte constitutionale.Evident acest lucru se poate face doar dupa revenirea Monarhiei.

  Ma bucur ca tanarul Print Nicolae reprezinta azi viitorul Dinastiei si sper ca romanii vor invata in scurt timp sa il indrageasca si sa il doreasca ca si viitor Rege.

  In ceea ce il priveste pe ginerele MS Regelui am doar doua probleme:nu am fost de acord cu acea candidatura republicana si cred ca nu reuseste intotdeauna sa fie un posibil viitor Print consort (dupa exemplul lui Henri de Monpezat sau a viitorului sot al ASR Principesa mostenitoare Victoria a Suediei) deoarece vorbeste inclusiv despre clasa politica si cateodata este (poate fara sa vrea) dansul protagonistul si nu ASR Principesa Margareta.Dincolo de aceste doua chestiuni sunt convins ca reuseste sa faca mai bine cunoscuta Familia Regala romanilor.

  Daca teoretic “legea salica” poate fi abrogata doar de Parlament cu totii stim ca ASS Principele Karl nu e foarte interesat de succesiune si unica sansa este pregatirea ASR Principele Nicolae ca si viitor Rege.

 9. G.P. says:

  Principelui Nicolae un sincer La Multi Ani!

 10. Cory Muresan says:

  Atata vreme cat suntem cu totii de acord ca viitorul Romaniei este strans legat de restaurarea Monarhiei cred ca stim ca exista un singur mare proiect:Romania.
  Sarbatori binecuvantate tuturor romanilor de pretutindeni!

 11. SAVESCU MARIA says:

  LA MULTI ANI, ALTETA !
  IMI DORESC NESPUS DE MULT CA IN TIMP SCURT SA REDEVENIM MONARHIE.
  E UN VIS CARE SE POATE SI TREBUIE IMPLINIT.
  CHRISTOS A INVIAT !
  PACE IN SUFLET SI IN INIMA
  MARIA SAVESCU

 12. Betty says:

  “Generatia a sasea are nevoie sa merite sa succeada,
  nu sa i se pregateasca succesiunea”.
  (Principele Radu)
  .
  Dorim ASR Principelui Nicolae viziune si credinda,
  in sine si in poporul roman, studiu aprofundat in profesia aleasa,
  si constientizarea responsabilitatii si legitimitatii Destinului propriu.
  Aveti exemplu viu al daruirii de sine (schimbarii de identitate nationala)
  in Regii si Reginele Romaniei.
  Dezvoltarea simtului de apartenenta si de responsabilitate, urmat de acest crez,
  reprezinta sursa de energie suplimentara, zilnica, necesara urmaririi cotidianului
  din tara si nu numai.
  .
  Sunteti asteptat AVR, sa intelegeti mentalitatea noastra, si cum altfel,
  decat, vorbindu-ne pe limba stramosilor nostri comuni.
  .
  Succes “generatiei a sasea a Casei Regale a Romaniei”, al carei reprezentant
  sunteti AVR Principe Nicolae!

 13. horia cremene says:

  excelenta remarca – “Generatia a sasea are nevoie sa merite sa succeada, nu sa i se pregateasca succesiunea”. Şi aş mai adăuga că misiunea generaţiilor care-i succed Regelui Mihai nu este cu nimic mai prejos decât a înaintaşilor – aceea de a recupera România din ghearele comunismului, din mentalitatea comunistă, din degringolada şi alterarea post-decembriste. Viziunea pe 30 de ani a Principesei Moştenitoare şi a Principelui Radu este un început, dar ea trebuie şi realizată, asta-i partea cea mai grea. Prinţul Nicolae are nevoie să arate că poate continua, cu înţelepciune, proiectul început de generatia V-a. Cred că doar aşa se poate face iubit şi dorit de români.

 14. Madalin Cristian Focsa says:

  Asteptam evenimentul cu speranta. Ii urez si eu “La multi ani” principelui Nicolae, si dea Domnul ca sperantele noastre legate de restaurarea monarhiei – si prin ea, salvarea tarii – sa fie implinite !

 15. Anca says:

  Cu tot respectul pe care il am pentru Alteta Voastra, permiteti-mi, va rog, sa va transmit umila mea parere in ceea ce il priveste pe Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

  Nu am avut bucuria de a-l cunoaste personal pe ASR Principele Nicolae al Romaniei, ci doar prin intermediul Internetului. Din cate am citit, Alteta Sa Regala este inteligent, bine educat si iubitor al naturii. Avandu-i bunici pe Majestatile Lor Regele Mihai I si Regina Ana si avand parinti, unchi si matusi cu sange nobil si oameni culti, cu siguranta ca ASR, precum si verii si verisoarele sale au primit cea mai aleasa educatie.
  Simpatizez si port un respect profund pentru Familiile Regale si, mai cu seama, pentru Casa Regala a Romaniei. Va marturisesc sincer ca prefer monarhia constitutionala in locul oricarei alte forme de guvernamant (si nu spun asta din cauza greutatilor: de ordin politic, de ordin economic, de ordin social si chiar de ordin cultural pe care nu am reusit inca sa le depasim). Imi pare nespus de rau ca Familia noastra Regala este lasata la urma in activitatea politica de catre actualii detinatori ai puterii in stat si, mai grav si mai trist, se pare ca se incearca o stergere a Ei din mintea romanilor (de exemplu, prea putine aflam din mass-media despre MS Regele Mihai I si Regina Ana si Altetele Voastre Regale). De aceea, indraznesc sa va rog sa aveti mai multe aparitii publice si mai multe activitati care sa starneasca interesul si simpatia romanilor pentru intreaga Familie Regala. Cu atat mai mult, imaginea posibililor succesori la tron (a Altetei Sale Regale, Principele Nicolae, mai ales), pentru ca intr-o zi, Monarhia va fi restaurata.

  P.S.: Imi cer scuze pentru eventualele greseli protocolare pe care le-am facut.

 16. Tara te asteapta, iubite print, dar te rugam sa înveti limba româna, asa cum a învatat-o marele tau înaintas MS Regele Carol I. Da selmne ca vrei sa vii printre români. Multa sanatate ! says:

  Te asteptam iubite urmas al marilor regi Carol I si Ferdinand I Sa înveti bine limba româna, e o datorie fata de stramosi

 17. Roxana says:

  Sunt o simpatizanta a monarhiei si doresc ca in viitor Romania sa devina din nou o monarhie constitutionala. Dar pana atunci, respectata noastra Familie Regala are de pus la punct anumite lucruri cum ar fi sa invete corec limba noastra. Ar fi frumos sa ne ghidam dupa Familia Regala Britanica. As dori sa fim la fel. Multumesc si sa speram la un viitor mai bun alaturi de Familia Regala.

 18. maia says:

  Sustin Monarhia,dar nu l-am vazut niciodata pe Principele Nicolae.Trebuie mediatizat,altfel romanii nu-l vor privi niciodata ca pe o speranta pentru Romania.

 19. ambrozia says:

  Si eu sustin Monarhia si cred ca multi romani o vor sustine daca vor fi informati si Principele Nicolae va fi mediatizat. Multi romani nici nu stiu de existenta Principelui si cred ca este o alternativa fericita la actuala clasa politica plina de penali, corupti, condamnati cu suspendare, nerusinati care au dus tara de rapa si continua sa distruga tot dar isi sporesc averile cu nerusinare chiar si acum in criza. Principele se invete limba romana si sa vina in Romania, romanii il asteapta, dar sa fie mediatizat sa fie activ sa-l cunoasca romanii. Doamne ajuta!

 20. alex says:

  acum ,in amurgul existentei pe acest meleag binecuvantat,nu -mi doresc decat sa apuc ziua in care romanii sa poata striga ,cu bucurie:traiasca regele!

 21. COMSA R. NICOLAE says:

  M-AM NASCUT INTR-UN REGAT VREAU SA MOR TOT IN REGAT DA DOAMNE MINTEA CEA DE PE URMA A PARLAMENTULUI ROMANIEI SA MODIFICE ASTFEL CONSTITUTIA INCAT SA REDEVENIM CE AM FOST TRAIASCA MONARHIA! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

  NIHIL SINE DEO!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40856908
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate