Principele Nicolae la nunta Arhiducelui Cristoph al Austriei

Principele Nicolae a efectuat o  vizită de două zile la Nancy, în Franța, unde a reprezentat Familia Regală a României la căsătoria ASIR Arhiducelui Cristoph al Austriei cu domnișoara Adelaide Drape-Frisch.

A fost a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2012. În ianuarie, la Roma, Majestatea Sa Regele s-a întâlnit cu Suveranul Ordinului de Malta. În februarie, la Bruges, în Belgia, am reprezentat Familia Regală la Colegiul Europei, într-o manifestare dedicată României și Republicii Moldova. În martie, am vizitat Principatul Monaco. În aprilie, Principesa Moștenitoare și cu mine am reprezentat Familia Regală a României la căsătoria Principelui Rudolf de Liechtenstein la Istanbul, iar în mai, Regele Mihai, Principesa Moștenitoare și cu mine am participat la evenimentele de la Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Ascot dedicate Jubileului de Diamant. În iunie, Principesa Moștenitoare și cu mine am vizitat din nou Londra, cu ocazia ceremoniilor publice ale Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii și Irlandei de Nord. În septembrie, am participat la a treia conferință “Cantemir” a Universității Oxford. În luna octombrie, Principesa Moștenitoare și cu mine am luat parte la ceremoniile oficiale prilejuite de nunta princiară din Luxemburg. În luna noiembrie, Regele Mihai, Principesa Moștenitoare și cu mine am fost prezenți la Londra, cu ocazia ceremoniilor de omagiere a Majestății Sale cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la primirea Ordinului Regal Victorian. În luna noiembrie, am reprezentat Familia Regală în Albania, la ceremoniile de stat cu ocazia centenarului Independenței statului albanez.

De asemenea, în luna septembrie, am fost primiți la Patriarhia Ecumenică de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, la Istanbul, în cadrul unei vizite private.

A fost pentru a doua oară în care Principele Nicolae a reprezentat Familia Regală a României la o ceremonie regală. Însoțind pe Majestatea Sa Regele, Principele Nicolae a participat la Viena, la funeraliile Arhiducelui Otto, șeful Familiei Imperiale austriece.

Arhiducele Cristoph este cel de-al treilea fiu al Arhiducesei Marie-Astrid și al Arhiducelui Carl Christian al Austriei, nepotul Împăratului Charles I al Austriei.

Sâmbătă, 29 decembrie, la ora 11, Principele Nicolae a asistat la ceremonia căsătoriei Arhiducelui Cristoph și a domnișoarei Adelaide Drape-Frisch, ce a avut loc în Catedrala Saint-Epvre de Nancy. Ceremonia a fost oficiată de Monseniorul Jean-Louis Papin, Episcopul de Nancy. După ceremonia religioasă, Alteța Sa Regală a luat parte alături de celelalte Familii Regale europene la recepția oferită la Primaria din Nancy ( Hôtel de Ville).

În seara zilei de sâmbătă, Principele Nicolae a participat la un dineu oferit de Familia Imperială austriacă la Primaria din Nancy.

Cadoul Familiei Regale române pentru tinerii căsătoriți a fost un set de ceai cu însemnele Familiei Imperiale austriece, creat special pentru această ocazie de Apulum Alba Iulia.

6 comentarii

 1. WorldofRoyals says:

  Nice pic! But who walks alongside prince Nicolae?

 2. O agendă politică externă bogată, de înalt prestigiu, ce ar merita să fie cunoscută de opinia publică foarte largă. Felicitări Casei Regale de România! Este întremător să constatăm rapida maturizare a principelui Nicolae: școala Majestății Sale, a Alteței Voastre Regale și a Principesei Moștenitoare dă bună roadă. Să nădăjduim că 2013 va chiar mai fast decât anii precedenți.

 3. Bucur Gabriela says:

  Tanarul Nostru Principe , reprezinta Casa Noastra Regala , la diferite evenimente ,atat in tara cat si afara cu cinste. P entru viitor, Familia Regala a Romaniei are reprezentanti care sunt precum cei din prezent care o reprezinta:Majestatea sa ,Regele Mihai I ,Regina Ana, Principesa Mostenitoare Margareta ,Principele Radu al Romanieisi care se disting pri diplomatie , eleganta ,modestie ,bunul simt, cultura.Gabriela Bucur.

 4. Majestate,

  este foarte frumos, din partea M.S. Principele Nicolae de Romänia, de a participa la termine reprezentind casa regalä a Romäniei. M.S. Principeasa de coroanä Margareta a Romäniei si M.S. Principele Radu a Romäniei au primit un ajutor bun, fiindcä casa regalä este foarte bine prezentatä la casele europene regale dar si la termine de gen familiar.
  Dorim la toti multä sänätate, fericire, dar si un an nou 2013 plin cu noroc si putere de muncä…..
  LA MULTI ANI intregii casei regale romäne….impreunä cu regele MIHAI I. a ROMÄNIEI si regina ANA a ROMÄNIEI
  Sänt un Fan de mai mutl timp, de-al vostru…..

  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

 5. Valeria Heres says:

  Felicitari Principelui Nicolae pentru reprezentarea Casei Regale a Romaniei peste hotare si a Romaniei!

 6. Alexandru-Grigore PISOSCHI says:

  Casa Regala a Romaniei reprezinta cu adevarat tara !
  Felicitari ASR Principelui Nicolae pentru participarea la casatoria Altetei Sale Imperiale si Regale Arhiducelui Cristoph al Austriei si Ungariei cu Domnisoara Adelaide Drape – Frisch !
  Prin Casa Regala, Romania este tratata cu onoare si respect !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50988948
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate